Brukere online: 2152
Brukere i dag: 36983
Brukere siste 7 dager: 196810
Annonse: Freia
Hei,
Til nyttårsaften hører det med å servere en skikkelig god dessert. Og er det noe alle liker, så er det en skikkelig god sjokolademousse!
Her har jeg laget en ekstra feststemt dessert med tre lag sjokolademousse, der jeg bruker Freia Dronningsjokolade til det mørke laget, Freia hvit sjokolade til det midterste, hvite laget og Freia lys kokesjokolade til det øverste, lysebrune laget.
For å gjøre desserten ekstra flott og stemningsfull, kan du stæsje opp hver dessertporsjon med hjemmelaget sjokoladepynt!
Denne oppskriften gir 6-8 porsjoner, avhengig av hvor store dessertglass du bruker.
Ingredienser:
Mørk sjokolademousse:
♥ 200 g Freia Dronning kokesjokolade
♥ 2 ss kremfløte
♥ 1 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 1 ss kakaopulver
Hvit sjokolademousse:
♥ 1 dl helmelk
♥ 200 g Freia hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2,5 dl kremfløte
Lys sjokolademousse:
♥ 200 g Freia lys kokesjokolade
♥ 2 ss kremfløte
♥ 1 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 2,5 dl kremfløte
Sjokoladepynt:
♥ 100 g Freia Dronning kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Mørk sjokolademousse:
Smelt Freia Dronning kokesjokolade over vannbad sammen med 2 ss kremfløte.
Pisk egget og sukkeret luftig.
Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott.
Pisk kremfløten stiv i en annen bolle. Vend den piskede kremen litt og litt inn i sjokoladeblandingen. Smak til med kakaopulver til slutt.
Fordel den mørke sjokolademoussen i dessertskåler. Sett skålene i kjøleskapet i et par timer, så sjokolademoussen stivner helt.
Hvit sjokolademousse:
Varm opp melken i en liten kjele til melken så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur.
Pisk kremfløten til krem og vend inn den hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares. Bland også inn vanilje.
Fordel den hvite sjokolademoussen over den stivnede, mørke sjokolademoussen i dessertskålene. Sett skålene tilbake i kjøleskapet i et par timer, så det hvite laget med sjokolademousse stivner helt.
Lys sjokolademousse:
Smelt Freia lys kokesjokolade over vannbad sammen med 2 ss kremfløte.
Pisk egget og sukkeret luftig.
Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott.
Pisk kremfløten stiv i en annen bolle. Vend den piskede kremen litt og litt inn i sjokoladeblandingen.
Fordel den lyse sjokolademoussen over den stivnede, hvite sjokolademoussen i dessertskålene. Sett skålene tilbake i kjøleskapet i et par timer, så også det øverste laget med sjokolademousse stivner helt.
Oppbevar glassene med sjokolademousse i kjøleskapet helt frem til servering.
Du kan også bruke glass med stett som dessertskåler.
Sjokoladepynt:
Smelt kokesjokoladen. Dette gjøres best over vannbad eller i en kopp i mikroen.
Lag ønsket sjokoladepynt. Her er noen forslag:
1) Legg bakepapir på en fjøl. Sett teskje-store klatter med smeltet sjokolade på bakepapiret og dra sjokoladen utover med baksiden av en skje.
Dryss gjerne på kakestrøssel til pynt.
Sett fjølen i kjøleskapet i minst 30 minutter, slik at sjokoladepynten stivner. Den vil da løsne lett fra bakepapiret.
2) Den smeltede sjokoladen kan også has i en sprøytepose. Klipp hull i enden på posen og sprøyt ut ønskede formasjoner på bakepapiret.
Sett fjølen med bakepapiret i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet og lett kan løsnes fra bakepapiret.
3) Et annet artig tips er å smøre smeltet sjokolade over bobleplast i et jevnt lag.
Legg bobleplasten på en fjøl som settes i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt. Da er det lett å dra bobleplasten av sjokoladen.
Brekk opp den mønstrede sjokoladen i flak, som brukes til pynt.
♥
Sjokoladepynten oppbevares i kjøleskapet helt frem til servering. Stikk da pynten ned i sjokolademoussen på ønsket måte og server!
Trippel sjokolademousse som imponerer!
Sjokolademousse i tre lag med hjemmelaget sjokoladepynt blir ordentlig lekre å se på!
Tips:
♥ Når du smelter sjokolade over vannbad, er det viktig at du ikke lar vannet fosskoke slik at du får vanndamp i sjokoladen, for kommer det vann i sjokoladen, vil den raskt kunne korne seg.
♥ Du kan alternativt smelte sjokoladen i en skål i mikroen. Varm da sjokoladen i 1 minutt av gangen. Rør rundt mellom hver gang og slutt når sjokoladen har nesten smeltet. La da sjokoladen stå i noen minutter til den smelter helt.
♥ Denne desserten må inn og ut av kjøleskapet noen ganger, og det er viktig at hvert lag med sjokolademousse er helt fast før du har over det neste laget, ellers vil lagene blandes seg sammen. Du kan gjerne dele opp prosessen og fordele stegene over et par dager. Det går fint å lage desserten helt klar dagen før servering.
♥ Sjokoladepynten har lang holdbarhet. Oppbevar den i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.
♥
Nydelig Trippel sjokolademousse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mørk sjokolademousse:
♥ 200 g Freia Dronning kokesjokolade
♥ 2 ss kremfløte
♥ 1 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 1 ss kakaopulver
Hvit sjokolademousse:
♥ 1 dl helmelk
♥ 200 g Freia hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2,5 dl kremfløte
Lys sjokolademousse:
♥ 200 g Freia lys kokesjokolade
♥ 2 ss kremfløte
♥ 1 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 2,5 dl kremfløte
Sjokoladepynt:
♥ 100 g Freia Dronning kokesjokolade
Mørk sjokolademousse:
Smelt Freia Dronning kokesjokolade over vannbad sammen med 2 ss kremfløte.
Pisk egget og sukkeret luftig. Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott.
Pisk kremfløten stiv i en annen bolle. Vend den piskede kremen litt og litt inn i sjokoladeblandingen. Smak til med kakaopulver til slutt.
Fordel den mørke sjokolademoussen i dessertskåler. Sett skålene i kjøleskapet i et par timer, så sjokolademoussen stivner helt.
Hvit sjokolademousse:
Varm opp melken i en liten kjele til melken så vidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur.
Pisk kremfløten til krem og vend inn den hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares. Bland også inn vanilje.
Fordel den hvite sjokolademoussen over den stivnede, mørke sjokolademoussen i dessertskålene. Sett skålene tilbake i kjøleskapet i et par timer, så det hvite laget med sjokolademousse stivner helt.
Lys sjokolademousse:
Smelt Freia lys kokesjokolade over vannbad sammen med 2 ss kremfløte.
Pisk egget og sukkeret luftig. Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott.
Pisk kremfløten stiv i en annen bolle. Vend den piskede kremen litt og litt inn i sjokoladeblandingen.
Fordel den lyse sjokolademoussen over den stivnede, hvite sjokolademoussen i dessertskålene. Sett skålene tilbake i kjøleskapet i et par timer, så også det øverste laget med sjokolademousse stivner helt.
Oppbevar glassene med sjokolademousse i kjøleskapet helt frem til servering.
Sjokoladepynt:
Smelt kokesjokoladen. Dette gjøres best over vannbad eller i en kopp i mikroen.
Lag ønsket sjokoladepynt. Her er noen forslag:
1) Legg bakepapir på en fjøl. Sett teskje-store klatter med smeltet sjokolade på bakepapiret og dra sjokoladen utover med baksiden av en skje. Dryss gjerne på kakestrøssel til pynt. Sett fjølen i kjøleskapet i minst 30 minutter, slik at sjokoladepynten stivner. Den vil da løsne lett fra bakepapiret.
2) Den smeltede sjokoladen kan også has i en sprøytepose. Klipp hull i enden på posen og sprøyt ut ønskede formasjoner på bakepapiret. Sett fjølen med bakepapiret i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet og lett kan løsnes fra bakepapiret.
3) Et annet artig tips er å smøre smeltet sjokolade over bobleplast i et jevnt lag. Legg bobleplasten på en fjøl som settes i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt. Da er det lett å dra bobleplasten av sjokoladen. Brekk opp den mønstrede sjokoladen i flak, som brukes til pynt.
Sjokoladepynten oppbevares i kjøleskapet helt frem til servering. Stikk da pynten ned i sjokolademoussen på ønsket måte og server!
♥ Når du smelter sjokolade over vannbad, er det viktig at du ikke lar vannet fosskoke slik at du får vanndamp i sjokoladen, for kommer det vann i sjokoladen, vil den raskt kunne korne seg.
♥ Du kan alternativt smelte sjokoladen i en skål i mikroen. Varm da sjokoladen i 1 minutt av gangen. Rør rundt mellom hver gang og slutt når sjokoladen har nesten smeltet. La da sjokoladen stå i noen minutter til den smelter helt.
♥ Denne desserten må inn og ut av kjøleskapet noen ganger, og det er viktig at hvert lag med sjokolademousse er helt fast før du har over det neste laget, ellers vil lagene blandes seg sammen. Du kan gjerne dele opp prosessen og fordele stegene over et par dager. Det går fint å lage desserten helt klar dagen før servering.
♥ Sjokoladepynten har lang holdbarhet. Oppbevar den i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.
9 kommentarer
Kan man fint doble denne…
Kan man fint doble denne oppskriften?
Oppskriften kan dobles, men…
Oppskriften kan dobles, men man har kanskje litt bedre kontroll på prosessen hvis porsjonen ikke er altfor stor. Alternativt kan du jo lage den i to omganger. :)
Når jeg har fløten i…
Når jeg har fløten i sjokoladen som skal smeltes blir sjokoladen en fast klump. Gjør jeg noe feil? Eller er det feil i oppskriften? Det er ikke vann damp som er årsaken altså.
Altså, nå har jeg prøvd 3…
Altså, nå har jeg prøvd 3 ganger! Kasta bort både sjokolade, fløte og egg.. skjer akkurat det samme som deg! Må være feil i oppskriften!
Det er ikke feil i…
Det er ikke feil i oppskriften, men det er viktig at den følges helt nøye. Ha sjokoladebitene og kremfløten i skålen over vannbadet samtidig, ikke først smelte sjokoladen og så ha i kald kremfløte. Da vil temperaturforskjellen gjøre at sjokoladen klumper seg.
Hvor mange dager før den…
Hvor mange dager før den skal spises kan den lages?
det er umulig å lage aldri…
det er umulig å lage aldri prøv. Bortkastet tid!!!!!!!!!
Laget denne for andre gang i…
Laget denne for andre gang i dag! Supergod og vellykket begge gangene! Takk for mange supre oppskrifter!
Fantastisk oppskrift , den…
Fantastisk oppskrift , den ble nydelig . Nøkkelordet når man jobber med sjokolade er temperatur og tålmodighet 💕
Skriv ny kommentar