Brukere online: 2366
Brukere i dag: 42653
Brukere siste 7 dager: 200947
Ja, da er det helg, da dere! 😁
Jeg skal kose meg med superdeilige Tvinnede kanelknuter, og det burde du også gjøre!
Kanelknutene er herlige å se på, og blir saftige og smakfulle av masse smør- og kanelfyll.
Oppskriften gir ca. 20 stk.
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 1 kg hvetemel
Kanelfyll:
♥ 200 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 3 ss kanel
Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
Pynt:
♥ perlesukker (se tips)
Fremgangsmåte:
Gjærdeig:
Smelt smøret og bland med melken. Varm opp væsken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.
Bland i sukker, kardemomme og lett sammenvispede egg.
Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, til den er jevn og smidig.
La deigen heve i 1 time.
Forming og steking:
Kjevle ut deigen til et stort rektangel (ca. 30 x 40 cm).
Bland mykt smør, brunt sukker og kanel og smør kremen over leiven.
Brett leiven dobbelt fra langsiden.
Kjevle eller klapp leiven lett så den blir litt tynnere og jevn i kantene.
Bruk en kniv eller et pizzahjul til å dele deigen i remser som er ca. 3 cm i bredden.
Del hver remse på midten, men likevel slik at den henger sammen i den øvre enden.
Tvinn hver av de to løse delene av remsen sammen slik at du får en dekorativ lengde.
Slå en knute på lengden og fest endene på undersiden slik at du får en stilig knute. Gjenta med resten av remsene.
Legg knutene på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev knutene i ca. 30 minutter.
Pensle knutene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Strø over perlesukker til pynt.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Nystekte kanelknuter skaper øyeblikk av lykke i hverdagen!
Se så stilig fasong det blir på disse kanelknutene!
Tips:
♥ Jeg bruker helst ekte Ceylon kanel, som gir best kanelsmak.
♥ Med brunt sukker mener jeg lysebrunt demerarasukker.
♥ Hvitt perlesukker (svensk perlesukker) fås kjøpt i velassorterte matbutikker, blant annet Coop Mega og Meny.
♥ Tvinnede kanelknuter er kjempefine å fryse. Tines i romtemperatur. Varm dem gjerne i noen minutter i ovnen før servering, så smaker de som nybakte igjen.
Se også oppskrift på Kanelknuter, Verdens beste kanelknuter, Kanelboller, Verdens beste kanelboller og mange flere varianter av gjærbakst med kanelfyll HER.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 1 kg hvetemel
Kanelfyll:
♥ 200 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 3 ss kanel
Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
Pynt:
♥ perlesukker (se tips)
Gjærdeig:
Smelt smøret og bland med melken. Varm opp væsken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken. Bland i sukker, kardemomme og lett sammenvispede egg. Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, til den er jevn og smidig. La deigen heve i 1 time.
Forming og steking:
Kjevle ut deigen til et stort rektangel (ca. 30 x 40 cm).
Bland mykt smør, brunt sukker og kanel og smør kremen over leiven.
Brett leiven dobbelt fra langsiden. Kjevle eller klapp leiven lett så den blir litt tynnere og jevn i kantene.
Bruk en kniv eller et pizzahjul til å dele deigen i remser som er ca. 3 cm i bredden. Del hver remse på midten, men likevel slik at den henger sammen i den øvre enden. Tvinn hver av de to løse delene av remsen sammen slik at du får en dekorativ lengde. Slå en knute på lengden og fest endene på undersiden slik at du får en stilig knute. Gjenta med resten av remsene.
Legg knutene på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev knutene i ca. 30 minutter.
Pensle knutene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Strø over perlesukker til pynt.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Jeg bruker helst ekte Ceylon kanel, som gir best kanelsmak.
♥ Med brunt sukker mener jeg lysebrunt demerarasukker.
♥ Hvitt perlesukker (svensk perlesukker) fås kjøpt i velassorterte matbutikker, blant annet Coop Mega og Meny.
♥ Tvinnede kanelknuter er kjempefine å fryse. Tines i romtemperatur. Varm dem gjerne i noen minutter i ovnen før servering, så smaker de som nybakte igjen.
Skriv ny kommentar