Valnøttrundstykker

Brød med valnøtter i er noe av det beste jeg vet!

Så utrolig godt - spesielt med ost på. Yum  

 

 

Dette er anvendelige og veldig gode valnøttrundstykker med litt grovt mel i, som egner seg utmerket til ostefatet, men også til frokost eller som tilbehør til salater og middagsretter. 

 

 

Oppskriften 24 stk. 

 

 

Ingredienser:

♥ 6 dl vann
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 50 g gjær
♥ 100 g havregryn
♥ 100 g sammalt hvetemel
♥ 2 ts salt
♥ 900 g hvetemel
♥ 100 g valnøtter

Pensling (kan sløyfes, se tips):
♥ 1 egg
♥ 1 ss vann

Pynt:
♥ 24 hele valnøttkjerner

 

Fremgangsmåte:

Gjærdeig:

Bland lunkent vann med olivenolje. Løs opp gjæren i dette. 

Bland havregryn og sammalt hvetemel med saltet. Rør dette inn i væsken.

Tilsett deretter hvetemelet og elt deigen jevn og smidig (jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter).  

Legg 100 g valnøtter en kort stund i kokende vann (maks 1 minutt). Sil vekk vannet og hakk valnøttene grovt. Kna disse inn i deigen.

Dekk til deigen og la den heve lunt i 1 time.


Utbaking og steking:

Del deigen opp i 24 jevnstore emner. Till hvert emne til runde boller. Legg disse på bakepapirdekket stekeplate.

Pensle over med egg som er pisket lett sammen med litt vann (kan sløyfes) og legg på en hel valnøtt på hver.

Etterhev i 30 minutter.

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200 i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

 

 

Nystekte valnøttrundstykker  Heart

 

 

Nevnte jeg at valnøttrundstykkene er nydelige med ost på?

 

 

😍  😍  😍  

 

 

Jeg har her servert Rabarbrachutney som tilbehør i tillegg til ostene. 

 

 

Men det holder lenge med ost..  Grin  

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte 100 g havregryn (små, lettkokte) og 100 g grovt, sammalt hvete i deigen. I stedet kan du bruke f eks 200 g grovt rugmel. 

♥ Jeg pensler med egg for at de hele valnøttene jeg har pyntet med skal sitte bedre. Vil du unngå egg, er det bare å sløyfe penslingen. Du kan da pensle med bare vann og eventuelt drysse over hakkede valnøtter i stedet.

♥ Valnøttrundstykker smaker aller best samme dag de er laget. Det du får til overs bør du sette i fryseren. Tin rundstykkene i noen minutter i ovnen, så smaker de som nystekte igjen. 

 

 

Veldig kjekt å ha hjemmebakte valnøttrundstykker i fryseren! 

 

 

Kos deg!  ♥  

 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Valnøttrundstykker
Ingredienser

♥ 6 dl vann
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 50 g gjær
♥ 100 g havregryn
♥ 100 g sammalt hvetemel
♥ 2 ts salt
♥ 900 g hvetemel
♥ 100 g valnøtter

Pensling (kan sløyfes, se tips):
♥ 1 egg
♥ 1 ss vann

Pynt:
♥ 24 hele valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Bland lunkent vann med olivenolje. Løs opp gjæren i dette. 

Bland havregryn og sammalt hvetemel med saltet. Rør dette inn i væsken. Tilsett deretter hvetemelet og elt deigen jevn og smidig (jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter). 

Legg 100 g valnøtter en kort stund i kokende vann (maks 1 minutt). Sil vekk vannet og hakk valnøttene grovt. Kna disse inn i deigen.

Dekk til deigen og la den heve lunt i 1 time.

Utbaking og steking:
Del deigen opp i 24 jevnstore emner. Till hvert emne til runde boller. Legg disse på bakepapirdekket stekeplate.

Pensle over med egg som er pisket lett sammen med litt vann (kan sløyfes) og legg på en hel valnøtt på hver. Etterhev i 30 minutter.

Stek rundstykkene midt i ovnen ved 200 i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. 

Tips

♥ Jeg brukte 100 g havregryn (små, lettkokte) og 100 g grovt, sammalt hvete i deigen. I stedet kan du bruke f eks 200 g grovt rugmel. 

♥ Jeg pensler med egg for at de hele valnøttene jeg har pyntet med skal sitte bedre. Vil du unngå egg, er det bare å sløyfe penslingen. Du kan da pensle med bare vann og eventuelt drysse over hakkede valnøtter i stedet.

♥ Valnøttrundstykker smaker aller best samme dag de er laget. Det du får til overs bør du sette i fryseren. Tin rundstykkene i noen minutter i ovnen, så smaker de som nystekte igjen. 

Kakekategori
Brødbakst
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei! hvor mange grader og hvor lenge anbefaler du å steke rundstykkene etter å ha hatt dem i fryseren?

Hei, for å varme opp ferdigstekte rundstykker som har vært fryst, anbefaler jeg å først tine dem helt i romtemperatur (eller i kjøleskapet over natten) og så rett før servering varme dem opp i 5 minutter på 180 grader (eller 175 grader varmluft). Da vil de smake omtrent som nystekte igjen! :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift