Brukere online: 1537
Brukere i dag: 14586
Brukere siste 7 dager: 194780
Ja, da har jeg testet ut å lage en av mine yndlingskaker med fersken også!
Det sier seg selv at vanilje og fersken smaker nydelig sammen, så selvfølgelig ble dette en utrolig god kake.
Fersken gir kaken en herlig tropisk smak.
Hakkede pistasjnøtter gir lekker farge og litt crunch til kaken, men kan sløyfes hvis du ønsker.
Oppskriften passer til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 125 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 5 dl ferdigkjøpt vaniljesaus (se tips)
♥ 400 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1,5 ts vaniljesukker
Topping:
♥ 5-6 fersken
♥ 3 ss sukker
♥ 30 g pistasjnøtter (kan sløyfes, se tips)
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm) (se tips hvis du heller vil lage en rund kake).
Del fersken i skiver og stikk dem tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over sukker og hakkede pistasjnøtter, hvis du liker det.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
Del kaken i firkanter.
Sikt over melis før servering.
Supermyk og deilig langpannekake med fersken!
Tips:
♥ Bruk litt faste fersken, ellers blir det vanskelig å skjære dem i skiver.
♥ Jeg bruker Piano vaniljesaus fra Tine til denne kaken.
♥ Pistasjnøtter blir ekstra grønne hvis du har dem en kort stund i kokende varmt vann og så fjerner det ytterste skallet når det løsner. Tørk nøttene med kjøkkenpapir før du hakker dem grovt.
♥ Kakebitene er fine å fryse. Gi da de tinte kakene et nytt melisdryss, så ser de nybakte ut!
♥ Vil du lage kaken i rund form, må du bruke en stor en, dvs enten 26 cm i diameter eller 28 cm i diameter. Du trenger sannsynligvis minst 15 min lenger steketid om du bruker en form på 26 cm. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
♥ Se også oppskrift på Vaniljesauskake med epler, som er basert på samme oppskrift. Dobbel porsjon av denne kaken passer til stor langpanne. Kaken er også god med bare sukker- og kaneldryss på toppen, se oppskrift på Vaniljesauskake.
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 125 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 5 dl ferdigkjøpt vaniljesaus (se tips)
♥ 400 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1,5 ts vaniljesukker
Topping:
♥ 5-6 fersken
♥ 3 ss sukker
♥ 30 g pistasjnøtter (kan sløyfes, se tips)
Pynt:
♥ melisdryss
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm) (se tips hvis du heller vil lage en rund kake).
Del fersken i skiver og stikk dem tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over sukker og hakkede pistasjnøtter, hvis du liker det.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken i firkanter.
Sikt over melis før servering.
♥ Bruk litt faste fersken, ellers blir det vanskelig å skjære dem i skiver.
♥ Jeg bruker Piano vaniljesaus fra Tine til denne kaken.
♥ Pistasjnøtter blir ekstra grønne hvis du har dem en kort stund i kokende varmt vann og så fjerner det ytterste skallet når det løsner. Tørk nøttene med kjøkkenpapir før du hakker dem grovt.
♥ Kakebitene er fine å fryse. Gi da de tinte kakene et nytt melisdryss, så ser de nybakte ut!
♥ Vil du lage kaken i rund form, må du bruke en stor en, dvs enten 26 cm i diameter eller 28 cm i diameter. Du trenger sannsynligvis minst 15 min lenger steketid om du bruker en form på 26 cm. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
♥ Se også oppskrift på Vaniljesauskake med epler, som er basert på samme oppskrift. Dobbel porsjon av denne kaken passer til stor langpanne. Kaken er også god med bare sukker- og kaneldryss på toppen, se oppskrift på Vaniljesauskake.
Skriv ny kommentar