Vaniljesauskake med rips

Myk og søt vaniljesauskake er herlig i kombinasjon med syrlige ripsbær! 

Oppskriften passer til stor langpanne. 

 

 

Ingredienser: 

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
- -
♥ 400 g rips (se tips)
♥ 4 ss perlesukker (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en ballongvisp (se tips).

 

 

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

 

 

Fordel over rips.

 

 

 

Dryss over perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomgstekt.

 

 

Ahh! En herlig, sommerlig langpannekake! 

 

 

 

Avkjøl kaken i formen og del i firkanter.

 

 

 

Super måte å bruke rips på! 

 

 

 

Tips: 

♥ Jeg bruker Piano vaniljesaus (fra Tine) til denne kaken her. 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt melet for å unng åt deigen blir seig. Jeg rører kun helt kort for hånd med en ballongvisp til deigen er blandet.

♥ Det går greit å bruke frosne rips, og i så fall trenger de ikke å tines før du har dem over kakedeigen.

♥ Jeg har brukt svensk perlesukker som holder seg hvitt under stekingen. Fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker også i Norge. Du kan eventuelt også gi kakestykkene et melisdryss før servering. 

♥ Kakestykkene holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse.

 

 

Jeg elsker Vaniljesauskake! Prøv å lage denne kaken med solbær, bringebær eller blåbær.  Se alle varianter av Vaniljesauskake HER

 

 

Nyt sommerlige ripsbær i denne nydelige vaniljekake! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljesauskake med rips
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
- -
♥ 400 g rips (se tips)
♥ 4 ss perlesukker (se tips)

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en ballongvisp (se tips).

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Fordel over rips. Dryss over perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gjennomgstekt.

Avkjøl kaken i formen og del i firkanter.

Tips

♥ Jeg bruker Piano vaniljesaus (fra Tine) til denne kaken her. 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt melet for å unng åt deigen blir seig. Jeg rører kun helt kort for hånd med en ballongvisp til deigen er blandet.

♥ Det går greit å bruke frosne rips, og i så fall trenger de ikke å tines før du har dem over kakedeigen.

♥ Jeg har brukt svensk perlesukker som holder seg hvitt under stekingen. Fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker også i Norge. Du kan eventuelt også gi kakestykkene et melisdryss før servering. 

♥ Kakestykkene holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift