Yoghurtkake med kokos

Hei,

Håper du har en fin og rolig søndag. ♥

Her har du en saftig og lettlaget kake, med mild smak av vanilje og kokos. 

 

 

God fornøyelse!  😊 

 


Ingredienser:

Kokoskake:
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl yoghurt med kokossmak (se tips)
♥ 80 ml olje (med nøytral smak)
♥ 250 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g hvetemel
♥ 1 dl kokos
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron

Kokoskrem:
♥ 250 g smør
♥ 500 g melis
♥ 1 dl kokosmelk (se tips)

Pynt:
♥ kokosflak (se tips)
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Ha egg, yoghurt, olje, sukker og vanilje i en bolle. Visp dette lett sammen.

I en annen bolle blandes hvetemel, kokos, bakepulver og natron.

Ha det tørre i bollen med det våte og bland deigen forsiktig sammen (ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen jevn og klumpfri, se tips). 

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, til kaken er gjennomstekt (sjekk med kakenål) Dekk over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden hvis du synes at den ser for mørk ut på toppen før den er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles på midten. 

 

 

 

Til kokoskremen piskes mykt smør sammen med melis og kokosmelk til en luftig krem.

Fordel kremen i midten og rundt kaken.

 

 

Pynt med kokosflak og sikt over melis. 

 

 

Vær så god, kaken er klar!  

 

 

 

Det er yoghurten som gjør at kaken blir så saftig og god. 

 

 

Det er en nydelig og mild kokossmak på denne kaken her.

 

 

Tips: 

♥ Yoghurt med kokossmak finnes i flere varianter. Du kan gjerne bruke 2 begre av denne kokos-yoghurten fra Tine.

 

 

Det går også fint å bruke vegansk yoghurt laget av kokosmelk, slik som Yokos (som er supergod).

 

 

♥ Tilpass mengden kokosmelk i smørkremen slik at den får passe tykk konsistens. Jeg bruker vanlig kokosmelk og ikke fettredusert type. 

 

 

♥ Det er om å gjøre å røre minst mulig i deigen når du blander det våte med det tørre. Jeg rører for hånd med en ballongvisp, for da fjernes klumpene raskt. Ved å røre lite i deigen blir kaken myk og luftig i stedet for seig og kompakt.

♥ Kokosflak finnes i flere varianter. Bruk den du liker best! 

 

 

 

♥ Kaken er kjempefin å fryse, både med og uten kokoskremen. 

 

 

Kos deg!  😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Yoghurtkake med kokos
Ingredienser

Kokoskake:
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl yoghurt med kokossmak (se tips)
♥ 80 ml olje (med nøytral smak)
♥ 250 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g hvetemel
♥ 1 dl kokos
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron

Kokoskrem:
♥ 250 g smør
♥ 500 g melis
♥ 1 dl kokosmelk (se tips)

Pynt:
♥ kokosflak
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Ha egg, yoghurt, olje, sukker og vanilje i en bolle. Visp dette lett sammen.

I en annen bolle blandes hvetemel, kokos, bakepulver og natron.

Ha det tørre i bollen med det våte og bland deigen forsiktig sammen (ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen jevn og klumpfri, se tips). 

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, til kaken er gjennomstekt (sjekk med kakenål) Dekk over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden hvis du synes at den ser for mørk ut på toppen før den er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles på midten. 

Til kokoskremen piskes mykt smør sammen med melis og kokosmelk til en luftig krem.

Fordel kremen i midten og rundt kaken.

Pynt med kokosflak. 

Tips

♥ Yoghurt med kokossmak finnes i flere varianter. Du kan gjerne bruke 2 begre av denne kokos-yoghurten fra Tine. Det går også fint å bruke vegansk yoghurt laget av kokosmelk, slik som Yokos (som er supergod).

♥ Tilpass mengden kokosmelk i smørkremen slik at den får passe tykk konsistens. Jeg bruker vanlig kokosmelk og ikke fettredusert type. 

♥ Det er om å gjøre å røre minst mulig i deigen når du blander det våte med det tørre. Jeg rører for hånd med en ballongvisp, for da fjernes klumpene raskt. Ved å røre lite i deigen blir kaken myk og luftig i stedet for seig og kompakt.

♥ Kokosflak finnes i flere varianter. Bruk den du liker best! 

♥ Kaken er kjempefin å fryse, både med og uten kokoskremen. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Etter 20min var ikke kaka i nærheten av stekt en gang. Helt avhørte og bløt inni…. Hva kan ha skjedd? Varmluft, midten av ovnen og 175 grader i 20min slik det står.

Her har det vært en skrivefeil til. Skulle være 40 minutter. Dette er rettet opp nå. Takk for beskjed.

Steketiden er som alltid veiledende fordi ovner er forskjellige. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før den tas ut av ovnen. For noen ovner kan 40 minutter være for lenge, så man må følge med. Er kaken mørk oppå, men ikke gjennomstekt, dekk over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift