Mange regner Fårikål som Norges nasjonalrett, og dette er uten tvil tradisjonsmat som er elsket av det norske folk!
Fårikål har til og med fått sin egen offisielle merkedag, som er siste torsdag i september. 😃
Legg lammekjøtt og tykke skiver kål lagvis i en gryte med litt hvetemel, pepperkorn og flaksalt mellom lagene. La gryten trekke og småputre i 2 - 3 timer til kjøttet blir supermørt og kålen gjennomtrukket av den deilige kjøttkraften. 😍 Serveres rykende varmt sammen med kokte poteter og et lite persilledryss.
Lotus Biscoff er superpopulære kjeks, som endelig har funnet veien til norske matbutikker! Tenk pepperkaker med karamell hvis du lurer på smaken, som altså er helt supergod! 😍
Jeg har her laget en deilig ostekake, der jeg bruker knuste Lotus Biscoff-kjeks i bunnen og som pynt. I tillegg bruker jeg smørepålegget Lotus Biscoff Spread i ostekremen og som glasur på toppen.
Denne ostekaken skal ikke stekes, og blir fantastisk kremete og nydelig!
I dag kommer det en spennende eplekake her på Det søte liv, og det i anledning av den norske epledagen som markeres i morgen 26. september (dvs. den siste tirsdagen i september hvert år)!
Og skulle du ønske at du hadde bedre kontroll på alle matdagene i løpet av året, kan jeg anbefale deg at du skaffer deg Det søte liv-kalenderen! 😃
Denne kalenderen lagde jeg for første gang for 2023 (kan fortsatt bestilles HER), og i disse dager lanseres 2024-utgaven (kommer snart ut til bokhandlere og kan bestilles på nett HER). Hver av kalendrene inneholder 24 oppskrifter (2 stk tilpasset per måned), som selvfølgelig er forskjellige for de to utgavene. I tillegg finnes det en egen side med baketips per måned, masse koselige ordtak, klistremerker og - som sagt - angivelse av alle de viktige matdagene som vi feirer og markerer igjennom året.
Færøysk eplekake er en helt spesiell eplekake, som altså kommer fra Færøyene! Kaken består av sprø mandelmarengsbunner som fylles med en spennende rømmekrem med syrlige eplebiter. Eplekremen er ikke noe særlig søt, men dette passer veldig bra sammen med den søte marengsen, og ikke minst karamellsausen som helles over toppen av kaken.
En skikkelig nydelig kake som raskt blir en snakkis rundt kakebordet! 😊
Tradisjonsrik, norsk husmannskost til middag i dag!
Sosekjøtt (som betyr kjøtt i saus, og som også kalles "Kjøtt i mørke" i noen deler av landet) er en kjøttgryte med store terninger oksekjøtt i brun saus. Kjøttgryten skal småputre på lav varme i flere timer slik at kjøttet blir skikkelig mørt. 😍
Kokte poteter og tyttebærsyltetøy er obligatorisk tilbehør. Du kan også servere ertestuing, kålstuing og/eller kokte gulrøtter ved siden av.
Det er mye fancy mat man kan lage, og jeg koser meg med å eksperimentere, men jeg synes det også er litt artig med de helt enkle, gammeldagse oppskriftene. Denne kjøttdeiggryten husker jeg at vi lagde på skolekjøkkenet på 80-tallet, og ja - dette er definitivt en matrett som både barn og ungdommer lett vil like. Her er det ingen utfordrende smaker, men gryten blir likevel veldig god!
Som en forenklet, fornorsket versjon av Pasta Bolognese. 😄
Vi serverte gryten den gang sammen med revet ost og loff med smør - så da gjør jeg det her også. 😊
Krabbesalat (også kalt Krabberøre) er en frisk og kremet sjømatssalat, som kombinerer krabbekjøtt med blant annet rødløk, vårløk, stangselleri og eplebiter.
Nydelig å servere på surdeigsbrød, loff eller sprøstekt toast som et måltid i seg selv (se Krabbetoast). Et annet tips er å servere krabbesalaten som dipp til salt potetgull (og da gjerne med bobler i glasset), eller som del av en større skalldyrsanretning.
Jeg bruker her ferdig renset kjøtt fra fylte krabbeskjell, som gjør at krabbesalaten er rask og lettvint å lage.
One Pot Pasta er et fenomen som har vært superpopulært de siste årene!
Konseptet går ut på å ha alle ingrediensene i en gryte samtidig, inklusive ukokt pasta. Pastaen koker dermed direkte i sausen, og stivelsen fra pastaen gjør at gryteretten får fyldig smak og tykkelse. En annen fordel er at alle næringsstoffene fra grønnsakene forblir i gryten. Og at det blir lite oppvask. 😊
Det er virkelig utallige muligheter for One Pot Pasta-varianter. Her har du den versjonen som jeg har laget flest ganger til familien, og den er superenkel og kjempegod! Jeg bruker her en hel grillet kylling, fullkornspasta og en god del grønnsaker: løk, hvitløk, gulrøtter, brokkoli og spinat. Crème fraîche gir gryten en herlig, kremet konsistens.
Serveres varm og nylaget med et solid dryss revet parmesan! 😋
Altså, dette er jo litt skrullete, men såpass artig at jeg måtte teste det ut...! 😄
Her varmes ostepop (Cheez Doodles) opp med vann til ostepopen smelter og danner en kremete ostesaus. Bland inn nykokt pasta og smak til med litt ekstra salt.
En superforenklet versjon av Mac'n Cheese, som faktisk ble nokså DIGG! 😋
Ostepop-pastaen kan gjerne serveres som tilbehør til for eksempel grillet kylling.
Velkommen til Det søte liv! Her håper jeg å kunne inspirere deg til å nyte livet med hjemmebakte kaker og deilige matopplevelser! 😊 Jeg deler oppskrifter på norske og utenlandske matretter, bakst og kaker i alle varianter, lekker konfekt, drikke og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 5262 oppskrifter! Alle er testet ut av meg, og jeg kan love at de er gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Det søte liv har 315.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Previous Slide
Next Slide
FacebookTwitterGoogle PlusLinkedinLinkedinEmail
Add this ID to the plugin's Hide Photos setting: