Retro kjøttdeiggryte med pasta

Det er mye fancy mat man kan lage, og jeg koser meg med å eksperimentere, men jeg synes det også er litt artig med de helt enkle, gammeldagse oppskriftene. Denne kjøttdeiggryten husker jeg at vi lagde på skolekjøkkenet på 80-tallet, og ja - dette er definitivt en matrett som både barn og ungdommer lett vil like. Her er det ingen utfordrende smaker, men gryten blir likevel veldig god!

Som en forenklet, fornorsket versjon av Pasta Bolognese. 😄

Vi serverte gryten den gang sammen med revet ost og loff med smør - så da gjør jeg det her også. 😊

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 1 purreløk
♥ 1 ss smør
♥ 400 g kjøttdeig
♥ 100 g tomatpuré
♥ 400 g hermetiske tomater (hakkede, 1 boks)
♥ 1 ts tørket oregano
♥ kvernet salt og pepper
♥ 200 g pasta (gjerne penne)

Servering:
♥ revet ost (Norvegia)
♥ loff
♥ smør

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Rens purreløken og skjær den i skiver. Ha dette i en stekepanne sammen med en klatt smør. Varm opp på middels varme til purreløken er gyllen.

Tilsett kjøttdeigen og stek den sammen med purreløken til den er gjennomstekt. 

 

 

Tilsett tomatpuré og boksen med de hermetiske tomatene. 

La det hele putre sammen i et par minutter. Krydre med tørket oregano og smak til med salt og pepper. 

 

 

Kok pastaen for seg i en kjele med kokende, godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Hell av kokevannet og bland den kokte pastaen sammen med kjøttdeigsausen. 

 

 

Server gryteretten sammen revet gulost og loff med smør på. 

 

 

Enkel, barnevennlig kjøttdeiggryte med pasta - noen ganger er det akkurat dette man har mest lyst på!  😊

 

 

Tips: 

♥ Hvis du vil, kan du lage denne kjøttdeiggryten litt mer spennende, for eksempel ved å tilsette litt mer grønnsaker (finhakket løk, hvitløk, gulrot og brokkoli) og friske urter. Revet Norvegia kan byttes ut med revet parmesan. Og du trenger selvsagt ikke å servere loff med smør ved siden av. Nybakt grovbrød og en grønn salat er også godt egnet tilbehør.  

 

God middag til store og små!  😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Retro kjøttdeiggryte med pasta
Ingredienser

♥ 1 purreløk
♥ 1 ss smør
♥ 400 g kjøttdeig
♥ 100 g tomatpuré
♥ 400 g hermetiske tomater (hakkede, 1 boks)
♥ 1 ts tørket oregano
♥ kvernet salt og pepper
♥ 200 g pasta (gjerne penne)

Servering:
♥ revet ost (Norvegia)
♥ loff
♥ smør

Fremgangsmåte

Rens purreløken og skjær den i skiver. Ha dette i en stekepanne sammen med en klatt smør. Varm opp på middels varme til purreløken er gyllen.

Tilsett kjøttdeigen og stek den sammen med purreløken til den er gjennomstekt. 

Tilsett tomatpuré og boksen med de hermetiske tomatene. 

La det hele putre sammen i et par minutter. Krydre med tørket oregano og smak til med salt og pepper. 

Kok pastaen for seg i en kjele med kokende, godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Hell av kokevannet og bland den kokte pastaen sammen med kjøttdeigsausen. 

Server gryteretten sammen revet gulost og loff med smør på. 

Tips

♥ Hvis du vil, kan du lage denne kjøttdeiggryten litt mer spennende, for eksempel ved å tilsette litt mer grønnsaker (finhakket løk, hvitløk, gulrot og brokkoli) og friske urter. Revet Norvegia kan byttes ut med revet parmesan. Og du trenger selvsagt ikke å servere loff med smør ved siden av. Nybakt grovbrød og en grønn salat er også godt egnet tilbehør.   

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift