Brukere online: 293
Brukere i dag: 1987
Brukere siste 7 dager: 195528
Krabbesalat (også kalt Krabberøre) er en frisk og kremet sjømatssalat, som kombinerer krabbekjøtt med blant annet rødløk, vårløk, stangselleri og eplebiter.
Nydelig å servere på surdeigsbrød, loff eller sprøstekt toast som et måltid i seg selv (se Krabbetoast).
Et annet tips er å servere krabbesalaten som dipp til salt potetgull (og da gjerne med bobler i glasset), eller som del av en større skalldyrsanretning.
Jeg bruker her ferdig renset kjøtt fra fylte krabbeskjell, som gjør at krabbesalaten er rask og lettvint å lage.
Ingredienser:
♥ 4 fylte krabbeskjell (ferdig renset, se tips)
♥ 0,5 rødløk
♥ 4 vårløk
♥ 2 stangselleri
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 0,5 dl majones
♥ 1 eple
♥ 1 sitron, presset saft
♥ kvernet salt og pepper
♥ 1 lime (i skiver til pynt)
Fremgangsmåte:
Ha renset krabbekjøtt i en bolle (jeg bruker bare det lyse kjøttet, se tips).
Tilsett fint hakket rødløk, vårløk og stangselleri. Press hvitløksfeddene og ha mosen i bollen.
Rør rundt og tilsett fint hakket dill, crème fraîche og majones. Kvern over litt pepper.
Bland sammen.
Rens eplet og skjær det i fine terninger. Tilsett og hellet over presset saft av sitronen.
Vend det hele sammen og smak til med kvernet salt og pepper.
Ha krabbesalaten i en serveringsskål.
Pynt eventuelt med cocktailklo fra krabbeskjellene, litt ekstra hakket rødløk og vårløk, og et par limeskiver.
Serveres gjerne sammen med godt brød.
Tips:
♥ Fylte, ferdig rensede krabbeskjell kan variere noe i størrelse. 4 fylte krabbeskjell gir ca. 400 g krabbekjøtt når man holder seg til det hvite kjøttet. Personlig foretrekker jeg å bruke bare det hvite kjøttet i krabbeskjellet og veldig lite av det brune (såkalt "brunmat" som inneholder leveren til krabben). Cocktailklo som ligger oppå krabbekjøttet i skjellet bruker jeg eventuelt som dekor.
♥ Se også oppskrift på Krabbepasta med dill og parmesan.
♥
Kjempegod krabbesalat!
😋
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 fylte krabbeskjell (ferdig renset, se tips)
♥ 0,5 rødløk
♥ 4 vårløk
♥ 2 stangselleri
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 0,5 dl majones
♥ 1 eple
♥ 1 sitron, presset saft
♥ kvernet salt og pepper
♥ 1 lime (i skiver til pynt)
Ha renset krabbekjøtt i en bolle (jeg bruker bare det lyse kjøttet, se tips).
Tilsett fint hakket rødløk, vårløk og stangselleri. Press hvitløksfeddene og ha mosen i bollen.
Rør rundt og tilsett fint hakket dill, crème fraîche og majones. Kvern over pepper.
Rens eplet og skjær det i fine terninger. Tilsett og hellet over presset saft av sitronen.
Vend det hele sammen og smak til med kvernet salt og pepper.
Ha krabbesalaten i en serveringsskål og pynt eventuelt med cocktailklo fra krabbeskjellene, litt ekstra hakket rødløk og vårløk, og et par limeskiver.
Serveres gjerne på godt brød med salatblad under.
♥ Fylte, ferdig rensede krabbeskjell kan variere noe i størrelse. 4 fylte krabbeskjell gir ca. 400 g krabbekjøtt når man holder seg til det hvite kjøttet. Personlig foretrekker jeg å bruke bare det hvite kjøttet i krabbeskjellet og veldig lite av det brune (såkalt "brunmat" som inneholder leveren til krabben). Cocktailklo som ligger oppå krabbekjøttet i skjellet bruker jeg eventuelt som dekor.
♥ Se også oppskrift på Krabbepasta med dill og parmesan.
Skriv ny kommentar