Krabbesalat (Krabberøre)

Krabbesalat (også kalt Krabberøre) er en frisk og kremet sjømatssalat, som kombinerer krabbekjøtt med blant annet rødløk, vårløk, stangselleri og eplebiter. 

Nydelig å servere på surdeigsbrød, loff eller sprøstekt toast som et måltid i seg selv (se Krabbetoast).

 

 

Et annet tips er å servere krabbesalaten som dipp til salt potetgull (og da gjerne med bobler i glasset), eller som del av en større skalldyrsanretning. 

Jeg bruker her ferdig renset kjøtt fra fylte krabbeskjell, som gjør at krabbesalaten er rask og lettvint å lage. 

 

 

Ingredienser: 

4 fylte krabbeskjell (ferdig renset, se tips)
0,5 rødløk
4 vårløk
2 stangselleri
3 fedd hvitløk
1 bunt frisk dill
1 dl crème fraîche
0,5 dl majones
1 eple
1 sitron, presset saft
kvernet salt og pepper
1 lime (i skiver til pynt)

 

Fremgangsmåte: 

Ha renset krabbekjøtt i en bolle (jeg bruker bare det lyse kjøttet, se tips).

 

 

Tilsett fint hakket rødløk, vårløk og stangselleri. Press hvitløksfeddene og ha mosen i bollen. 

 

 

Rør rundt og tilsett fint hakket dill, crème fraîche og majones. Kvern over litt pepper. 

 

 

Bland sammen.

 

 

Rens eplet og skjær det i fine terninger. Tilsett og hellet over presset saft av sitronen.

 

 

Vend det hele sammen og smak til med kvernet salt og pepper. 

 

 

Ha krabbesalaten i en serveringsskål.

 

 

Pynt eventuelt med cocktailklo fra krabbeskjellene, litt ekstra hakket rødløk og vårløk, og et par limeskiver. 

 

 

Serveres gjerne sammen med godt brød.

 

 

 

Tips: 

 Fylte, ferdig rensede krabbeskjell kan variere noe i størrelse. 4 fylte krabbeskjell gir ca. 400 g krabbekjøtt når man holder seg til det hvite kjøttet. Personlig foretrekker jeg å bruke bare det hvite kjøttet i krabbeskjellet og veldig lite av det brune (såkalt "brunmat" som inneholder leveren til krabben). Cocktailklo som ligger oppå krabbekjøttet i skjellet bruker jeg eventuelt som dekor. 

 

 

 Se også oppskrift på Krabbepasta med dill og parmesan

 

 

Kjempegod krabbesalat! 

 

 

😋

 

 

    

Krabbesalat (Krabberøre)
Ingredienser

4 fylte krabbeskjell (ferdig renset, se tips)
0,5 rødløk
4 vårløk
2 stangselleri
3 fedd hvitløk
1 bunt frisk dill
1 dl crème fraîche
0,5 dl majones
1 eple
1 sitron, presset saft
kvernet salt og pepper
1 lime (i skiver til pynt)

Fremgangsmåte

Ha renset krabbekjøtt i en bolle (jeg bruker bare det lyse kjøttet, se tips).

Tilsett fint hakket rødløk, vårløk og stangselleri. Press hvitløksfeddene og ha mosen i bollen. 

Rør rundt og tilsett fint hakket dill, crème fraîche og majones. Kvern over pepper. 

Rens eplet og skjær det i fine terninger. Tilsett og hellet over presset saft av sitronen.

Vend det hele sammen og smak til med kvernet salt og pepper. 

Ha krabbesalaten i en serveringsskål og pynt eventuelt med cocktailklo fra krabbeskjellene, litt ekstra hakket rødløk og vårløk, og et par limeskiver. 

Serveres gjerne på godt brød med salatblad under.

Tips

 Fylte, ferdig rensede krabbeskjell kan variere noe i størrelse. 4 fylte krabbeskjell gir ca. 400 g krabbekjøtt når man holder seg til det hvite kjøttet. Personlig foretrekker jeg å bruke bare det hvite kjøttet i krabbeskjellet og veldig lite av det brune (såkalt "brunmat" som inneholder leveren til krabben). Cocktailklo som ligger oppå krabbekjøttet i skjellet bruker jeg eventuelt som dekor. 

 Se også oppskrift på Krabbepasta med dill og parmesan

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift