Toast med krabbesalat (Krabbetoast)

Sprøstekt surdeigsbrød med hjemmelaget Krabbesalat er utrolig godt!  

 

 

Porsjonen gir 6 stk. 

 

Ingredienser: 

Krabbesalat (Krabberøre):
 4 fylte krabbeskjell (ferdig renset, se tips)
 0,5 rødløk
 4 vårløk
 2 stangselleri
 3 fedd hvitløk, presset
 1 bunt frisk dill
 1 dl crème fraîche
 0,5 dl majones
 1 eple
 1 sitron, presset saft
 kvernet salt og pepper

Toast:
 6 skiver landbrød eller surdeigsbrød
6 ss smør
6 salatblad

 

Fremgangsmåte: 

Tilbered krabbesalaten som beskrevet i innlegget HER. Kortversjonen er at krabbekjøttet blandes med fint hakket rødløk, vårløk, stangselleri, presset hvitløk og eple skjært i terninger, og deretter de øvrige ingredienser. 

Oppbevar krabbesalaten i kjøleskapet mens du tilbereder toastene. 

 

 

Smør brødskiver med smør på begge sider. 

Stek skivene sprøe i stekepanne på middels varme.

Legg på salatblad og et tykt lag med krabbesalat.

Nytes nylaget! 

 

 

Tips: 

Du kan bruke alle varianter av brød. Personlig synes jeg at krabbesalaten smaker fortreffelig til toastet surdeigsbrød.

Du kan riste brødet i brødrister dersom du ønsker å unngå smør. 

Krabbesalaten er selvfølgelig også veldig godt uristet brød. 

 

 

Krabbesalat er en kjempegod påleggssalat!  😊


God fornøyelse! 

 

 

      

Toast med krabbesalat (Krabbetoast)
Ingredienser

Krabbesalat (Krabberøre):
 4 fylte krabbeskjell (ferdig renset, se tips)
 0,5 rødløk
 4 vårløk
 2 stangselleri
 3 fedd hvitløk, presset
 1 bunt frisk dill
 1 dl crème fraîche
 0,5 dl majones
 1 eple
 1 sitron, presset saft
 kvernet salt og pepper

Toast:
 6 skiver landbrød eller surdeigsbrød
6 ss smør
6 salatblad

Fremgangsmåte

Tilbered krabbesalaten som beskrevet i innlegget HER. Kortversjonen er at krabbekjøttet blandes med fint hakket rødløk, vårløk, stangselleri, presset hvitløk og eple skjært i terninger, og deretter de øvrige ingredienser. 

Oppbevar krabbesalaten i kjøleskapet mens du tilbereder toastene. 

Smør brødskiver med smør på begge sider. 

Stek skivene sprøe i stekepanne på middels varme.

Legg på salatblad og et tykt lag med krabbesalat.

Nytes nylaget! 

Tips

Du kan bruke alle varianter av brød. Personlig synes jeg at krabbesalaten smaker fortreffelig til toastet surdeigsbrød.

Du kan riste brødet i brødrister dersom du ønsker å unngå smør. 

Krabbesalaten er selvfølgelig også veldig godt uristet brød. 

Brødbakst
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift