Brukere online: 1999
Brukere i dag: 35252
Brukere siste 7 dager: 196998
Jeg elsker smakene av valnøtter, marengs, massse sjokoladeglasur, litt rom og krem...
Klar for FEST!
...and in love… ♥
Ingredienser:
Kakebunn:
♥ 75 g smør
♥ 125 g sukker
♥ 4 eggeplommer
♥ 100 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kremfløte
♥ 100 g valnøtter
Marengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 180 g sukker
Fyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
♥ 200 g sukker
♥ 75 g kakao
♥ 1 dl kremfløte
♥ 175 g smør
♥ noen dråper romessens
Pynt:
♥ valnøtter
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre og bland dette inn i deigen sammen med fløten.
Ha bakepapir i bunnen på 2 like store, runde kakeformer som er 22 cm. i diameter. Smør deigen tynt utover i bunnen på formene.
Marengs over kakebunn:
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i de to formene.
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 150 °C i 50 min (se tips). Avkjøl kakene helt i formen. Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv, ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.
Sjokoladeglasur:
Bland sukker, kakao, fløte og smør til sjokoladeglasuren i en kjele. Varm opp under omrøring til alt har smeltet godt. Ta kjelen av platen og tilsett et par dråper romessens. La glasuren avkjøles i romtemperatur til den har fått passe tykk smørekonsistens (se tips).
Kremfyll:
Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem og smak til med vaniljesukker.
Montering:
Legg den ene kakebunnen på et passende fat (marengsen skal vende oppover). Smør på omtrent halvparten av sjokoladeglasuren og dekk med den piskede kremen. Legg på den andre kakebunnen. Fordel resten av sjokoladeglasuren over toppen av kaken og la den renne litt nedover langs kantene, men ikke for mye.
Pynt med valnøtter på toppen.
Tips:
♥ Når formene bare er på 22 cm. i diameter, pleier det å gå greit å få begge formene inn i ovnen samtidig. Alternativt kan du steke en kakebunn av gangen.
♥ Det er veldig viktig at sjokoladeglasuren får stå lenge nok i romtemperatur til at den begynner å bli tykk i konsistensen. Det tar flere timer, men prosessen kan fremskyndes ved at du har kjelen med glasuren en stund i fryseren eller kjøleskapet. Pass da nøye på at kremen ikke blir for hard. Skulle det skje, må du la den stå i romtemperatur og tine til den igjen får passe smørekonsistens. Den skal være slik at den renner litt nedover kaken, men ikke mer enn at det se stilig ut!
Messy & delicious
Utrolig herlige smaker blander seg sammen i denne kaken her!
Kan jeg friste deg med et nydelig, lite kakestykke?
♥ ♥ ♥ ♥
Kakebunn:
♥ 75 g smør
♥ 125 g sukker
♥ 4 eggeplommer
♥ 100 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kremfløte
♥ 100 g valnøtter
Marengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 180 g sukker
Fyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
♥ 200 g sukker
♥ 75 g kakao
♥ 1 dl kremfløte
♥ 175 g smør
♥ noen dråper romessens
Pynt:
♥ valnøtter
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre og bland dette inn i deigen sammen med fløten. Ha bakepapir i bunnen på 2 like store, runde kakeformer som er 22 cm. i diameter. Smør deigen tynt utover i bunnen på formene.
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen jevnt over deigen i de to formene.
Stek kakebunnene midt i ovnen ved 150 °C i 50 min (se tips). Avkjøl kakene helt i formen. Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv, ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.
Bland sukker, kakao, fløte og smør til sjokoladeglasuren i en kjele. Varm opp under omrøring til alt har smeltet godt. Ta kjelen av platen og tilsett et par dråper romessens. La glasuren avkjøles i romtemperatur til den har fått passe tykk smørekonsistens (se tips).
Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem og smak til med vaniljesukker. Legg den ene kakebunnen på et passende fat (marengsen skal vende oppover). Smør på omtrent halvparten av sjokoladeglasuren og dekk med den piskede kremen. Legg på den andre kakebunnen. Fordel resten av sjokoladeglasuren over toppen av kaken og la den renne litt nedover langs kantene, men ikke for mye. Pynt med valnøtter på toppen.
♥ Når formene bare er på 22 cm. i diameter, pleier det å gå greit å få begge formene inn i ovnen samtidig. Alternativt kan du steke en kakebunn av gangen.
♥ Det er veldig viktig at sjokoladeglasuren får stå lenge nok i romtemperatur til at den begynner å bli tykk i konsistensen. Det tar flere timer, men prosessen kan fremskyndes ved at du har kjelen med glasuren en stund i fryseren eller kjøleskapet. Pass da nøye på at kremen ikke blir for hard. Skulle det skje, må du la den stå i romtemperatur og tine til den igjen får passe smørekonsistens. Den skal være slik at den renner litt nedover kaken, men ikke mer enn at det se stilig ut!
5 kommentarer
Det bør stå litt mer
Det bør stå litt mer detaljert fremgangsmåte på oppskriften. Hva skal vi f.eks gjøre med valnøttene i kakebunnen? Skal de være hele, hakkes eller males? Kaken ble litt fuktig, skal den være det?
På hvor mange grader og hvor
På hvor mange grader og hvor lenge skal kakebunnene stekes?
Hej! Ska smöret vara
Hej! Ska smöret vara rumstempererat eller ska det smältas?
Tacksam för svar/Annelie
Kan den fryses?
Kan den fryses?
Bakte den til farsdag. Fulgte
Bakte den til farsdag. Fulgte oppskriften, men kake ble en fiasko. Etter 50 min steking på 150 o var bunnen fortsatt rå, og den var kjempe vanskelig å få av fra bakepapir. Jeg lurer egentlig på hvordan skulle den vært? Løs? Sprø?♀️Anbefaler ikke å bake den
Skriv ny kommentar