Brukere online: 2097
Brukere i dag: 23881
Brukere siste 7 dager: 196127
Visse ting blir man aldri lei...
Dette er en super oppskrift som gir saftig, klassisk gjærbakst med fyll som smaker godt av både smør, sukker, kanel, kardemomme og rosiner.
150 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker
50 g gjær
1 egg
1 ts bakepulver
ca 1,5 liter hvetemel
Fyll:
100 g smør
1 dl sukker
1 ss kanel
1 ts kardemomme
2 dl rosiner
Pensling:
1 egg
Pynt:
2 dl melis
1-2 ss vann
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker, bakepulver og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse.
La rosinene ligge i bløt i varmt vann i 30 min.
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver. Smør over mykt smør. Bland sukker, kanel og kardemomme og strø over de smurte leivene. Fordel deretter de bløtede rosinene over deigen.
Rull leivene sammen fra langsiden. Skjær hver rull i ca 1-2 cm tykke skiver. Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir eller ha de i muffinsformer av papir. Etterhev bollene i 20 min. Pensle over med litt sammenpisket egg.
Stek bollene midt i ovnen ved 230-250°C i 10 min (jeg bruker aldri mer enn 230°C). Pass på at de ikke blir for brune! Avkjøl bollene helt før du pynter dem med litt tykk melisglasur.
"Kanelsnurrer med rosiner" er kjempefine å fryse uten melisglasur. Hvis du fryser dem med glasur risikerer du at glasuren flasser litt av etter tiningen.
Se også oppskrift på "Svenske kanelbullar", "Franske kanelboller", "Kanel i svingene" og "Cinnamon Buns".
1 kommentar
Dette er en kjemp bra
Dette er en kjemp bra nettside.
Det er kjempe mange gode kaker og oppskrifter.
☺️
Skriv ny kommentar