Pleskener

Pleskener
Ingredienser

2 egg
2 eggeplommer
250 g melis
175 g hvetemel
125 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Pynt:
25 g mandler
perlesukker

Fremgangsmåte

Ha egg, eggeplommer og melis i en bolle og pisk til tykk eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland inn i eggedosisen.

Sett topper med to spiseskjeer på bakepapirkledd stekeplate. Ha litt avstand mellom kakene fordi de sveller opp en del under steking. Strø over finhakkede mandler og perlesukker.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 10 min. Avkjøles på rist.

Tips

Pleskener smaker veldig godt som tilbehør til iskrem.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Denne oppskriften vil jeg ikke anbefale. Kakene svellet ikke oppover, som det står under fremgangsmåten, men de svellet utover. Liknet på små pannekaker når de er ferdigstekt. Jeg fulgte oppskriften nøye.

Hei Sissel, her er mitt tips som gjelder de fleste småkaker: Stek alltid en prøvekake først. Hvis kaken flyter for mye ut under stekingen, tilsett litt mer hvetemel. Kakedeigen din må ha blitt for løs i konsistensen, derfor skjer dette. Selv om du følger oppskriften, kan det være ulik størrelse på egg, litt ulik måling etc som gjør at man må tilpasse oppskriften litt. Du unngår at alle kakene flyter ut hvis du tester med en kake først. Hilsen Kristine

anbefaler denne, smaker som vanlig god småkake :) Jeg brukte maizenna istedefor potetmel, funket det også !

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift