Chocolate Fudge Cake

 

Ingen over og ingen ved siden;

Uten tvil - dette er

VERDENS BESTE SJOKOLADEKAKE!!!

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 3 store egg
♥ 7 dl sukker
♥ 1,5 dl kakao
♥ 7 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 dl lettrømme
♥ 0,75 dl melk

Fudge sjokoladekrem:
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 2 dl lettrømme
♥ 9 dl melis
♥ 3 ss melk eller kaffelikør

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en liten kjele og avkjøl noe. Skill eggene. Pisk sammen eggeplommene, sukker og ca halvparten av det smeltede smøret. Rør ut kakaoen i resten av det smeltede smøret. Bland inn i røren. Rør deretter inn vaniljeessensen og rømmen (bruk stålvisp, slik at deigen blir helt jevn). Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Ha det tørre i deigen sammen med melken og bland videre til en jevn og klumpfri deig. Pisk eggehvitene stive. Vend eggehviteskummet inn i deigen i 2-3 omganger. Rør forsiktig.

Ha bakepapir i bunnen på 3 runde kakeformer som måler 26 cm i diameter (se tips). Fordel deigen jevnt utover i formene. Stek kakebunnene på rist midt i ovnen (se tips) ved 175°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at bunnene er gjennomstekte). Avkjøl kakebunnene helt i formen.

Løsne kakebunnene forsiktig fra formene med en skarp kniv. Hvelv de svært forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

Smelt kokesjokoladen sammen med melk eller kaffelikør (f.eks. Kahlua eller Tia Maria) i en liten kjele på svak varme eller over vannbad. Ta kjelen av platen og rør inn rømmen. Ha deretter i melis og pisk til du får en jevn og blank glasur (bruk gjerne elektrisk håndmikser).

Ha sjokoladekremen mellom kakebunnene og i et jevnt lag rundt hele kaken. Ha litt ekstra sjokoladekrem på toppen av kaken og lag eventuelt dekorativt bølgemønster i sjokoladekremen ved hjelp av en skje.

 

Dette er det første bildet jeg hadde av Chocolate Fudge Cake her på Det søte liv, og som raskt gjorde kaken til en av de mest besøkte kakene her på bloggen.

 

Tips:

Grunnen til at kakebunnene bør stekes i 3 forskjellige former, er at konsistensen er så myk at bunnen kommer til å gå i stykker dersom den deles med en kniv etter at den er stekt. Så selv om det er litt tungvint, anbefaler jeg å steke kaken på denne måten. Dersom du ikke har tre kakeformer med samme størrelse, kan du bare dele opp deigen i 3 porsjoner, og så steke en kakebunn om gangen. NB! Kaken blir stor og høy, slik som skikkelige, amerikanske kaker skal være!

Har du varmluftsovn og to kakeformer, kan du steke to kakebunner samtidig. Pass på å bytte plassering i ovnen etter halve steketiden.

Noen stusser kanskje ved mengden sukker i kaken og mengden melis i glasuren. Det er riktige angivelser. Kaken blir søt, men det er slik den skal være.

Kaken holder seg myk og saftig lenge, men jeg garanterer at kaken kommer til å forsvinne fort! Den kan fryses, med eller uten sjokoladekrem.

 

 

Det er lov å la seg friste!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Chocolate Fudge Cake
Ingredienser

150 g smør
3 store egg
7 dl sukker
1,5 dl kakao
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljeekstrakt
4 dl lettrømme
0,75 dl melk

Fudge sjokoladekrem:
300 g kokesjokolade
2 dl lettrømme
9 dl melis
3 ss melk eller kaffelikør

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele og avkjøl noe. Skill eggene. Pisk sammen eggeplommene, sukker og ca halvparten av det smeltede smøret. Rør ut kakaoen i resten av det smeltede smøret. Bland inn i røren. Rør deretter inn vaniljeekstrakt og rømme (bruk stålvisp, slik at deigen blir helt jevn). Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Ha det tørre i deigen sammen med melken og bland videre til en jevn og klumpfri deig. Pisk eggehvitene stive. Vend eggehviteskummet inn i deigen i 2-3 omganger. Rør forsiktig.

Ha bakepapir i bunnen på 3 runde kakeformer som måler 26 cm i diameter (se tips). Fordel deigen jevnt utover i formene. Stek kakebunnene på rist midt i ovnen (se tips) ved 175°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at bunnene er gjennomstekte). Avkjøl kakebunnene helt i formen.

Løsne kakebunnene forsiktig fra formene med en skarp kniv. Hvelv de svært forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

Smelt kokesjokoladen sammen med melk eller kaffelikør (f.eks. Kahlua eller Tia Maria) i en liten kjele på svak varme eller over vannbad. Ta kjelen av platen og rør inn rømmen. Ha deretter i melis og pisk til du får en jevn og blank glasur (bruk gjerne elektrisk håndmikser).

Ha sjokoladekremen mellom kakebunnene og i et jevnt lag rundt hele kaken. Ha litt ekstra sjokoladekrem på toppen av kaken og lag eventuelt dekorativt bølgemønster i sjokoladekremen ved hjelp av en skje.

Tips

Grunnen til at kakebunnene bør stekes i 3 forskjellige former, er at konsistensen er så myk at bunnen kommer til å gå i stykker dersom den deles med en kniv etter at den er stekt. Så selv om det er litt tungvint, anbefaler jeg å steke kaken på denne måten. Dersom du ikke har tre kakeformer med samme størrelse, kan du bare dele opp deigen i 3 porsjoner, og så steke en kakebunn om gangen. NB! Kaken blir stor og høy, slik som skikkelige, amerikanske kaker skal være!

Har du varmluftsovn og to kakeformer, kan du steke to kakebunner samtidig. Pass på å bytte plassering i ovnen etter halve steketiden.

Noen stusser kanskje ved mengden sukker i kaken og mengden melis i glasuren. Det er riktige angivelser. Kaken blir søt, men det er slik den skal være.

Kaken holder seg myk og saftig lenge, men jeg garanterer at kaken kommer til å forsvinne fort! Den kan fryses, med eller uten sjokoladekrem.

29 kommentarer

Heihei, er vaniljeessens mulig å få tak i i vanlige dagligvarebutikker som Rimi? :) Og hvis ikke, hva anbefaler du at jeg heller skal bruke? :)

Ja, det er mulig å få kjøpt i alle matvarebutikker, Ingeborg. Blir enda bedre om du får tak i vaniljeekstrakt, men det er foreløpig bare tilgjengelig via nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

Jeg prøver og lage denne som langpanne kake akkurat nå, blir spennende :) Så deler jeg den i to etterpå og har fyll i midten og oppå! Wish me luck hehe :)

Det gikk kjempefint :) Glemte helt og skrive her etterpå, men jeg laga den på langpannekake og delte den i to og hadde fyll imellom og oppå, suksess! :) TUSEN takk for alle oppskrifter og tips du kommer med!

Jeg har rund form i 24cm og 27cm, hvilken av de bør jeg bruke? Og kan jeg steke en bunn også ta den ut av formen også steke neste, eller vil kakebunnen gå i stykker hvis jeg tar den ut før den er kald? :)

Da hadde jeg brukt formen som er 27 cm, Malin. Du kan fint steke en bunn av gangen, men la den avkjøles litt før du tar den ut av formen. Prosessen går raskere om du setter formen en kort stund i fryseren.:)

Denne har jeg laget før og den er knall god. Men jeg ønsker å lage den i en 20 cm form, hvordan blir oppskriften da og hvor lang steketid?

Hei! Jeg har tenkt å bake denne kaken (Chocolate Fudge Cake) i helgen men jeg er interessert i svarene til to tidligere spørsmål om kaken:
"Merethe - 06.01.2015 - 14:09
Denne har jeg laget før og den er knall god. Men jeg ønsker å lage den i en 20 cm form, hvordan blir oppskriften da og hvor lang steketid?"
Og
"K. - 15.09.2015 - 03:59
Vil kakerøren holde seg mens man steker de første bunnene? Eller lager man da røren i to eller tre omganger??? Ser for meg at hele poenget med stivpiskede eggehviter forsvinner hvis det blir stående før steking?"

Takk på forhånd for ditt svar. Jeg ELSKER ditt blogg!

Vil kakerøren holde seg mens man steker de første bunnene? Eller lager man da røren i to eller tre omganger??? Ser for meg at hele poenget med stivpiskede eggehviter forsvinner hvis det blir stående før steking?

Hei !

Jeg vet at det er lenge siden denne ble publisert første gang, men den er så sykt god at den bare MÅ være med i oppskriftsboken min :)
Tenkte å lage cupcakes av denne oppskriften en gang (enklere å ta med på jobben).
Tror uansett dette blir en vinner - enten den lages i stor eller liten form :)
Den er en sjokoladeeksplosjon og passer til store og små.
Saftig og god pga rømmen også..

Utrolig mange gode/fine kaker du har på siden din !

Fant vaniljeekstrakt på Coop Mega Vinderen (de hadde ikke på Jernia her) men den kostet 150,- hvilket jeg syntes var fryktelig dyrt, så brukte bare vaniljeessensen som jeg allerede hadde hjemme. Er det stor forskjell på smaken?

Hei. Er det noen som har prøvd å bruke kaffe istedefor likør i fyllet? Liker ikke likører i kake og uten annen smakstilsetninger syns jeg ofte sjokoladekremene blir tamme..

Den var god, men kanskje ikke verdens beste. Synest tropisk aroma er bedre. Men har prøvd den og vil prøve andre kaker også.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift