Brukere online: 1831
Brukere i dag: 16926
Brukere siste 7 dager: 195860
Sponset innlegg.
Jeg husker da jeg startet å blogge for drøyt 10 år siden. Da var det nesten umulig å få tak i Oreokjeks i Norge, og jeg hamstret kofferten full når jeg var på ferie i USA. Når jeg postet kakeoppskrifter som inneholdt disse deilig sjokoladekjeksene, måtte jeg alltid svare på massevis av e-poster fra folk som lurte på hvor de kunne få tak i Oreos.
Nå er Oreokjeks å få kjøpt i så å si alle kiosker og matbutikker over hele landet, og det sier jo litt om hvor populære disse kjeksene er!
Fortsatt er oppskriftene jeg har med Oreokjeks blant de aller mest besøkte her på Det søte liv! I tillegg til den gode smaken, er det noe med fargekontrasten på den mørke kjeksen og det hvite kremfyllet som gjør at kaker med Oreos alltid blir veldig stilige å se på. Du finner alle 50 oppskriftene med Oreos som jeg har laget hittil HER.
For tiden pågår det en artig kampanje som heter "Play with Oreo". Med denne kampanjen setter Oreo søkelyset på hvor mye morsomt og digg man kan lage med Oreokjeks. Du finner nettsiden med mer info her: www.playwithoreo.com.
Hvis du søker på hashtag #playwithoreo på Instagram, vil du se hundrevis av kule bilder av folk som har lastet opp bilder der de leker seg og lager gode ting med Oreos. Du kan bli med på Play with Oreo du ögså! Ta et bilde der du gjør eller lager noe med Oreokjeks og last opp i sosiale medier med hashtag #playwithoreo og #oreonorge
Det er virkelig gøy for meg å bli spurt om å komme med et bidrag til Play with Oreo - for alle dere som har fulgt meg en stund her på Det søte liv, vet jo at jeg DIGGER Oreos...
Det er utrolig mye morsomt å lage, og valget falt denne gangen på artige ugle-cupcakes der øynene er laget med Oreokjeks.
Dette er veldig populære cupcakes i USA, og jeg synes uglene er bedårende søte.
Oppskriften gir 24 stk herlige sjokoladecupcakes.
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl surmelk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,25 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 90 g kakao
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 dl varmt vann
Sjokoladekrem:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 250 g mascarponeost
♥ 50 g kakao
♥ 100 g melis
Pynt:
♥ 48 Oreokjeks (se tips)
♥ Non stop (sorte og røde)
Fremgangsmåte:
Sjokolademuffins:
Visp sammen egg, surmelk, olje og vaniljeestrakt. Bland deretter i sukkeret. Sikt sammen kakao, salt, bakepulver og natron og rør i. Bland deretter i hvetemelet og rør til en jevn deg. Rør i 1 dl varmt vann til slutt. Deigen skal bli nokså tynn i konsistensen.
Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene. Stek muffinsen midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter, til de er gjennomstekte.
Avkjøl helt.
Mmm.... supermyke muffins med herlig smak av mørk sjokolade...
Sjokoladekrem:
Pisk kremfløten til myk og bløt krem. Tilsett romtemperert mascarponeost og visp blandingen luftig. Rør deretter i kakao og melis, så du får en glatt og fin sjokoladekrem.
Montering:
Start med å gjøre klar ugleøynene ved å dele Oreokjeksene slik at all hvit krem blir igjen på den ene kjekshalvdelen (se tips). Skrap eventuelt forsiktig vekk litt smuler som måtte være igjen oppå kremen så du får mest mulig hvit overflate på øynene.
Bruk sorte Non stop for å lage blikket på øynene. Jeg synes det ser morsomt ut hvis øynene ser litt forskjellige veier...
Skjær av toppen på de avkjølte sjokolademuffinsene, så de blir flate på toppen (ellers detter Oreokjeksene av).
Smør på en stor spiseskje med sjokoladekrem på toppen av hver muffins. Klem forsiktig to Oreoøyne ned i sjokoladekremen. Lag nesetipp med rød Non stop mellom øynene.
Vips har du massevis av kule ugle-cupcakes!
Tips:
♥ Det går veldig fint å lage uglecupcakes med vanlige Oreokjeks, men får du tak i den typen med ekstra mye hvitt kremfyll (hvit pakning), bør du kjøpe disse.
Disse kjeksene er superlette å ta fra hverandre slik at den hvite kremen blir igjen bare på den ene kjekshalvdelen.
♥ Kjeksene som blir igjen uten krem, kan du bruke til mye godt. Du kan for eksempel knuse dem og bruke dem som strøssel på iskrem eller lage kjeksbunnen til Ostekake med oreobunn og jordbær.
♥ Jeg har brukt bare svarte og røde Non stop, men det er også morsomt å lage ugler med forskjellig farge på øyne og nese.
♥ Det går fint å lage muffinsene dagen i forveien. De har kraftig sjokoladesmak og holder seg myke om de dekkes til med plast. Uglene bør helst serveres samme dag de pyntes, slik at sjokoladekremen er luftig og fersk.
♥ Du kan bli med på Play with Oreo! Ta et kult bilde med Oreokjeks og last opp i sosiale medier med hashtag #playwithoreo og #oreonorge
Her er det altså bare å begynne å leke seg!
Dette er cupcakes som er garantert populære blant barna!
Be playful..
Ha en super dag videre!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl surmelk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,25 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 90 g kakao
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 dl varmt vann
Sjokoladekrem:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 250 g mascarponeost
♥ 50 g kakao
♥ 100 g melis
Pynt:
♥ 48 Oreokjeks (se tips)
♥ Non stop (sorte og røde)
Sjokolademuffins:
Visp sammen egg, surmelk, olje og vaniljeestrakt. Bland deretter i sukkeret. Sikt sammen kakao, salt, bakepulver og natron og rør i. Bland deretter i hvetemelet og rør til en jevn deg. Rør i 1 dl varmt vann til slutt. Deigen skal bli nokså tynn i konsistensen.
Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene. Stek muffinsen midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl helt.
Sjokoladekrem:
Pisk kremfløten til myk og bløt krem. Tilsett romtemperert mascarponeost og visp blandingen luftig. Rør deretter i kakao og melis, så du får en glatt og fin sjokoladekrem.
Montering:
Start med å gjøre klar ugleøynene ved å dele Oreokjeksene slik at all hvit krem blir igjen på den ene kjekshalvdelen (se tips). Skrap eventuelt forsiktig vekk litt smuler som måtte være igjen oppå kremen så du får mest mulig hvit overflate på øynene.
Bruk sorte Non stop for å lage blikket på øynene. Jeg synes det ser morsomt ut hvis øynene ser litt forskjellige veier:)
Skjær av toppen på de avkjølte sjokolademuffinsene, så de blir flate på toppen (ellers detter Oreokjeksene av). Smør på en stor spiseskje med sjokoladekrem på toppen av hver muffins. Klem forsiktig to Oreoøyne ned i sjokoladekremen. Lag nesetipp med rød Non stop mellom øynene.
♥ Det går veldig fint å lage uglecupcakes med vanlige Oreokjeks, men får du tak i den typen med ekstra mye hvitt kremfyll (hvit pakning), bør du kjøpe disse. Disse kjeksene er superlette å ta fra hverandre slik at den hvite kremen blir igjen bare på den ene kjekshalvdelen.
♥ Kjeksene som blir igjen uten krem, kan du bruke til mye godt. Du kan for eksempel knuse dem og bruke dem som strøssel på iskrem eller lage kjeksbunnen til Ostekake med oreobunn og jordbær.
♥ Jeg har brukt bare svarte og røde Non stop, men det er også morsomt å lage ugler med forskjellig farge på øyne og nese.
♥ Det går fint å lage muffinsene dagen i forveien. De har kraftig sjokoladesmak og holder seg myke om de dekkes til med plast. Uglene bør helst serveres samme dag de pyntes, slik at sjokoladekremen er luftig og fersk.
♥ Du kan bli med på Play with Oreo! Ta et kult bilde med Oreokjeks og last opp i sosiale medier med hashtag #playwithoreo og #oreonorge
11 kommentarer
Hei Kristine!
Hei Kristine!
Jeg bare lurer litt på hva mascarponeost er for noe? Får man kjøpt det i de fleste matbutikker? Har aldri hørt om det før :) Du bruker vel store muffinsformer her?
Mvh Emilie
Hei Emilie, mascarponeost er
Hei Emilie, mascarponeost er en italiensk ferskost som selges i de aller fleste norske matbutikker. 250 g tilsvarer 1 pk. Se i hyllene der du finner vanlig kremost naturell, som du for øvrig også kan bruke, men da blir kremen littegrann syrligere enn om du bruker mascarponost.
Jeg har brukt muffinsformer med normal størrelse og får da 24 stk. Hvis du bruker store muffinsformer, må du øke steketiden. Sjekk med kakenål at muffinsene er helt gjennomstekte før du tar dem ut av ovnen. Med store muffins får du ikke effekten av at Oreo-øynene stikker litt ut på sidene av muffinsene, men det blir nok flotte cupcakes likevel :-)
Hei.
Hei.
Synes disse muffinsene så veldig gode ut. Men jeg lurer på om det må være så mye sukker? 400g sukker til 250g hvetemel?
Marit
Ja, de er veldig gode, Marit:
Ja, de er veldig gode, Marit:-) Det er riktig slik det står i oppskriften. Det er nokså mye kakao i oppskriften, og sukkeret forhindrer at sjokoladesmaken blir bitter. Når det er sagt, gjør det sikkert ikke noe om du redusere litt på sukkeret. Alternativt kan du bruke en annen oppskrift på sjokolademuffins og pynte med uglefjes på samme måte som her.
Hvordan laget du hele
Hvordan laget du hele hjemmesiden din?
Hvordan laget du det søte liv
Hvordan laget du det søte liv (hjemmesiden)
Heii Kristine!
Heii Kristine!
Lurer på om det går an å bruke denne oppskriften til å lage kake i rundform?
Eller kommer det til å flyte over?
Mvh
Kamilla
Hei!
Hei!
Jeg lagde de og de var utrolig gode
Jeg har et spørsmål!:er de veldig usunne?
Hilsen Frida<3
Hei
Hei
Steker du dem i varmluftsovn eller vanlig?
Så morsomme muffins! Har
Så morsomme muffins! Har brukt mange av dine andre oppskrifter med stort hell - tusen takk! Nå skal jeg lage kaker til dåp og har tenkt å bruke denne oppskriften for å lage noe ekstra barnevennlig. Kan disse muffinsene (uten sjokoladekremen/toppingen selvsagt) fryses? Det hadde vært greit å fått unna noen av kakene på forhånd.
Sykt gode muffins!!! Jenta mi
Sykt gode muffins!!! Jenta mi skal ha med seg uglemuffins i barnehagen i morgen på 2års dagen sin
Skriv ny kommentar