Gulrotmuffins à la R.O.O.M.


Den aller mest besøkte oppskriften på gulrotkake her på detsoteliv.no er "Gulrotkake fra R.O.O.M.". R.O.O.M. er en eksklusiv, svensk interiørbutikk som også har avdeling i Oslo. Hos R.O.O.M. er det også en café som er berømt for sin deilige gulrotkake! Oppskriften på gulrotkaken fant jeg i et KK-blad, men redaksjonen hadde bare fått oppskriften i en megaversjon som ga 8 store langpanner med kake! Men jeg ble likevel fristet til å prøve oppskriften, og begynte å regne meg ned til en porsjon som passet til liten langpanne. Dette var i mai 2008, og nå to og et halvt år senere, er det artig å se hvordan denne oppskriften har spredd seg rundt omkring til diverse matblogger og forumer!  Smile Gøy at så mange er med på å spre det glade budskap, for dette er virkelig en fantastisk gulrotkake - med både revet gulrot, revet eple, krydder og hakket sjokolade!

Jeg fikk i dag lyst til å lage denne gulrotkaken på nytt, men denne gangen slik den egentlig skal være - nemlig dekket av masse friske, nydelige bær oppå ostekremen. Det er bare da det passer med så stor porsjon ostekrem! Nå ligger det altså ute et nytt og oppdatert bilde på "Gulrotkake fra R.O.O.M." her på detsoteliv.no. Siden jeg først var igang, lagde jeg dobbel porsjon så jeg også fikk lagd de deilige muffinsene du ser her. Eller cupcakes som man vel må kalle dem nå til dags, siden de har så mye godt på toppen...  Yum

Oppskriften gir 15 store muffins.

Gulrotmuffins à la R.O.O.M.
Ingredienser

3 store egg
2,5 dl matolje
350 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
0,5 ts muskat
0,5 ss natron
0,5 ss bakepulver
325 g hvetemel
100 g kokesjokolade
400 g revet gulrot
1 1/2 eple

Ostekrem:
200 g smør
500 g melis
400 g kremost
3 ss vaniljesukker

Pynt:
jordbær
blåbær
bringebær

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, olje og sukker til massen blir lys. Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene. Bland i. Rør i hakket kokesjokolade. Riv gulrøttene fint. Skrell eplene og riv disse også. Vend revet gulrot og revet eple i deigen.

Fordel deigen i store, amerikanske muffinsformer så de blir omtrent 2/3 fulle. Stek muffinsene på stekeplate midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min (sjekk med kakenål at muffinsene er helt gjennomstekte). Avkjøl helt.

Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker.

Sprøyt ostekremen oppå muffinsene. Pynt med friske bær rett før servering.

Tips

Oppskriften gir stor porsjon ostekrem. Dette er godt hvis du bruker masse, friske bær, men det går også fint å halvere porsjonen ostekrem hvis du ønsker muffinsene mindre mektige.

Bruk helst friske bær da frosne kan bli litt for rennende, og det ser ikke så pent ut på den hvite ostekremen.

Gulrotmuffinsene kan fryses uten bær.

- -

THE R.O.O.M. STORY

"We compare our stores to oases in the city. Environments in which our customers will spend time skimming our wide assortment of furniture, textiles, home- and gardening accessories. Our stores are created to offer a blend of impressions; sight, hearing, smell, taste and touch are all cared for. At R.O.O.M. our customers can leave the urban noise and stress behind and pause for a while.

Hans Axelsson and Klas Litzén started the first R.O.O.M. in 1988 with a sincere interest for furniture, design and architecture. One thing was clear to them right from the beginning; if you really, really enjoy what you are doing, things will turn out just fine.

The years passed, and the duo opened stores in Oslo (1997), in Gothenburg (2001) and in Copenhagen (2003). In retrospect, it looks like they really, really must have enjoyed what they were doing. R.O.O.M. was, and still is, a project driven by passion. We hope, and believe it shows."

("...a project driven by passion" ... jeg liker den;-) Omtalen av R.O.O.M. er hentet fra www.room.no.)

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Hei,
disse så veldig gode ut :)
Jeg lurer på hvor mange muffins det blir? Skal lage til ett selskap, og da er det kjedelig dersom man lager for få..

Som svar på av Linn (ikke bekreftet)

Takk Linn, ja de er kjempegode! Oppskriften gir 15 store cupcakes, og selvsagt flere dersom du bruker mindre cupcakesformer, men da må du også redusere steketiden. :)

Hei.

har noen prøvd å lage denne som en kake, og vet ca beregning ift. steketid? Utrolig gode muffins!! :)

Hei! Disse ser rett og slett nyyydelige ut, og har tenkt å bake disse til morsdag i helgen :) Lurer bare på hvilken kremost du bruker til ostekremen?
Super blogg, fikk boken din til jul og bruker den flittig :) så masse godt!

Hei, har tenkt til og bake disse i mrg. Og lurte på om det går an og bruke vanlige muffinsformer? Og vet du ca hvor mange det blir da?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift