Brukere online: 1788
Brukere i dag: 14250
Brukere siste 7 dager: 195743
Hei!
I dag hadde min lillebror bursdag, 33 år og vel ikke så liten lenger:-)
Han ønsket seg ostekake med gelelokk på dagen sin, og her er resultatet.
Perfekt sommerkake: Lett og luftig ostekake på smakfull kjeksbunn som dekkes med rød jordbærgele og massevis av sommerens søte, friske jordbær.
Brodern ble fornøyd!
Ingredienser:
Bunn:
♥ 250 g Digestivekjeks
♥ 2 ss melis
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 100 g smør
Fyll:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 1 pk jordbærgelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 1 kurv søte, friske jordbær
Fremgangsmåte:
Knus kjeksen. Bland kjekssmulene med melis, brunt sukker og smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk inn den avkjølte geleen. Pisk kremfløten stiv og vend i til slutt. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
Dekk kaken med oppdelte, friske jordbær.
mmmm... lekkert...!
Tips:
♥ Ikke bruk hurtiggelé til denne oppskriften. Bruk heller ikke smeltet ferdigkjøpt gele. Dette er viktig siden du da ikke får halvert vannmengden. Ostekakefyllet vil derfor ikke bli stivt nok med ferdigkjøpt, smeltet gele. Det går imidlertid an å bruke smeltet ferdigkjøpt gele til topplokket oppå kaken, men merk at dette gir mindre stivt gelelokk enn om du følger oppskriften og bruker pulver og halv vannmengde.
♥ Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.
♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.
♥ Kaken er holdbar i et par dager i kjøleskapet, men den bør pyntes med friske jordbær på serveringsdagen slik at bærene ser helt freshe ut!
Pynt kaken ved å stikke Happy Birthday-lys i jordbærene hvis du baker til en bursdag
Litt gøy med bursdag uansett hvor gammel man blir, eller hva?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
♥ 250 g Digestivekjeks
♥ 2 ss melis
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 100 g smør
Fyll:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 1 pk jordbærgelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 1 kurv søte, friske jordbær
Knus kjeksen. Bland kjekssmulene med melis, brunt sukker og smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk inn den avkjølte geleen. Pisk kremfløten stiv og vend i til slutt. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. Dekk kaken med oppdelte, friske jordbær.
♥ Ikke bruk hurtiggelé til denne oppskriften. Bruk heller ikke smeltet ferdigkjøpt gele. Dette er viktig siden du da ikke får halvert vannmengden. Ostekakefyllet vil derfor ikke bli stivt nok med ferdigkjøpt, smeltet gele. Det går imidlertid an å bruke smeltet ferdigkjøpt gele til topplokket oppå kaken, men merk at dette gir mindre stivt gelelokk enn om du følger oppskriften og bruker pulver og halv vannmengde.
♥ Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.
♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.
♥ Kaken er holdbar i et par dager i kjøleskapet, men den bør pyntes med friske jordbær på serveringsdagen slik at bærene ser helt freshe ut!
14 kommentarer
Prøvde denne oppskriften med
Prøvde denne oppskriften med glutenfri digistivekjeks. Det fungerte kjempebra! En supergod og frisk sommerkake :-)
Supert å høre, Trude, takk
Supert å høre, Trude, takk for tips:)
ooh så søt
ooh så søt
Jeg bakte denne i 50-årsdag,
Jeg bakte denne i 50-årsdag, fikk utrolig mye skryt! Veldig god :)
Hyggelig å høre, Marte :)
Hyggelig å høre, Marte :)
Håper jeg kan droppe det
Håper jeg kan droppe det brunesukkeret i bunn da jeg glemte å kjøpe det ;)
Det går også fint å bruke
Det går også fint å bruke hvitt sukker.
Hei :-)
Hei :-)
jeg lurte på en ting..Må man vente til kaken har stivnet, etter ca 4 timer,før man tar på topplokket med gelé..Eller kan man gjøre det med engang. Skal lage kaken til idag..så håper jeg kan lage alt samtidig :-)
tusen takk for hjelpen :-)
Ina
Hei Ina. Ja du må vente til
Hei Ina. Ja du må vente til fromasjen stivner før du har på topplokket, ellers vil det jo dale ned og blande seg med ostefromasjen. Ikke sikkert at du må vente eksakt 4 timer, så du må sjekke hvor fort fromasjen din stivner. Kjenn at overflaten er helt fast før du har på toppen:)
Jeg ser for meg at bittelitt
Jeg ser for meg at bittelitt kanel også kan være godt I bunnen. Hva tenker du?
Dette har blitt familiens
Dette har blitt familiens favoritt! Den blir bakt til alle sammenkomster! Bruker 1/2 ts kanel i bunnen og lager den alltid med laktosefri rømme, kremost og kremfløte. Funker utmerket og smaker SÅ friskt og godt :-)
Ops.. lagde med 5 dl vann
Ops.. lagde med 5 dl vann isteden for 2,5dl spennende å se om den har stivna til i morra
Heisann. Lagde denne selv i
Heisann. Lagde denne selv i sommer til min egen bursdag og byttet bare ut kremosten med philadelphia naturell + en ekstra ts vaniljesukker i kremen og den slo skikkelig an hos familien min :) Faktisk så bra at min søster ønsket nå å ha samme ostekaken til sin egen bursdag.
Tusen takk for kjempeoppskrift! (Og dette var første gang jeg lagde ostekake selv)
Første gang jeg brukte denne
Første gang jeg brukte denne oppskriften men syns bunnen ble litt for hardt, har du tips? Har jeg presset den for hardt sammen? Eller er det mulig å tilsette noe slik at den blir mykere?
Skriv ny kommentar