Brukere online: 883
Brukere i dag: 4142
Brukere siste 7 dager: 195449
Hei!
Høsten er her og eplekaketiden har satt inn for fullt!
I dag skal jeg vise deg hvordan du raskt lager en eplekake i kopp. Kaken lages på et par minutter og stekes i mikrobølgeovnen. På under 5 minutter har du en deilig porsjon eplekake!
Mug Cakes har lenge vært populære i USA og har etter hvert blitt et kjent fenomen her i Norge også. Poenget med kaken er at deigen røres sammen i koppen før koppen settes i mikrobølgeovnen. Mug Cakes kan lages i mange forskjellige smaker og du finner flere varianter her på Det søte liv allerede, se her.
Perfekt kake å lage hvis du skulle få lyst på noe godt en kveld og ikke gidder å lage mer enn en porsjon til deg selv.
Ingredienser:
♥ 6 ss hvetemel
♥ 4 ss sukker
♥ 1 ss melis
♥ 0,5 ts kanel
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss egg (se tips)
♥ 3 ss matolje
♥ 3 ss melk
- -
♥ 1/2 eple
♥ 1 ts sukker
♥ 0,5 ts kanel
Fremgangsmåte:
Deigen kan røres sammen direkte i koppen, men jeg foretrekker å røre den sammen i en bolle og deretter ha deigen i koppen.
Bland sammen mel, sukker, melis og kanel. Ha så i vaniljeekstrakt, egg, olje og melk.
Rør deigen glatt.
Skrell et halvt eple og del det opp i små terninger (spar 3-4 epleskiver til pynt).
Bland eplebitene inn i deigen.
Ha deigen i en stor kopp (se tips).
Stikk epleskivene ned i deigen på toppen og dryss over litt sukker og kanel.
Sett koppen i mikro. Stek på max styrke (opp til 1000 w) i ca. 3 minutter (se tips).
Spises varm med skje rett fra koppen!
Tips:
♥ Når du visper sammen et egg og bare bruker 2 ss av det sammenvispede egget, får du en kake som holder seg til kanten av koppen slik du ser på bildet.
♥ Pass på at du bruker matolje med nøytral smak (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).
♥ Følg med mens kaken steker. Dersom kaker hever seg veldig mye i mikroen, kan du bare åpne døren på mikroen, og da synker kaken ned igjen. Gjenta et par ganger for å unngå at kaken renner over.
♥ Sjekk konsistensen på kaken etter 3 minutter. Min erfaring tilsier at kaken blir gjennomstekt ved 3 minutter, men siden mikroovner kan variere litt, må du sjekke kaken din. Eplebitene gir litt ekstra fuktighet til kaken, derfor trenger den litt lengre steketid en Mug Cakes uten fruktbiter. Denne kaken smaker best når den er helt gjennomstekt.
♥ ANNONSE:
Kaken på bildet er laget i en kopp som rommer 3 dl. Koppen og den matchende skjeen er sponset av GreenGate. Hvis du synes den er fin, bør du følge med utover uken, for da blir det nemlig en kjempeflott giveaway her på bloggen med nettopp dette serviset fra GreenGate!
Kjekt å kunne lage seg en varm, deilig eplekake i full fart!
Nam nam!
Deilig!
Og så har man full kontroll på mengden man spiser....
♥ 6 ss hvetemel
♥ 4 ss sukker
♥ 1 ss melis
♥ 0,5 ts kanel
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss egg (se tips)
♥ 3 ss matolje
♥ 3 ss melk
- -
♥ 1/2 eple
♥ 1 ts sukker
♥ 0,5 ts kanel
Bland sammen mel, sukker, melis og kanel. Ha så i vaniljeekstrakt, egg, olje og melk. Rør deigen glatt.
Skrell et halvt eple og del det opp i små terninger (spar 3-4 epleskiver til pynt).
Bland eplebitene inn i deigen.
Ha deigen i en stor kopp (se tips). Stikk epleskivene ned i deigen på toppen og dryss over litt sukker og kanel.
Sett koppen i mikro. Stek på max styrke (opp til 1000 w) i ca. 3 minutter (se tips).
Spises varm med skje rett fra koppen!
♥ Kaken på bildet er laget i en kopp som rommer 3 dl.
♥ Når du visper sammen et egg og bare bruker 2 ss av det sammenvispede egget, får du en kake som holder seg til kanten av koppen slik du ser på bildet.
♥ Pass på at du bruker matolje med nøytral smak (ikke bruk olivenolje eller soyaolje).
♥ Følg med mens kaken steker. Dersom kaker hever seg veldig mye i mikroen, kan du bare åpne døren på mikroen, og da synker kaken ned igjen. Gjenta et par ganger for å unngå at kaken renner over.
♥ Sjekk konsistensen på kaken etter 3 minutter. Min erfaring tilsier at kaken blir gjennomstekt ved 3 minutter, men siden mikroovner kan variere litt, må du sjekke kaken din. Eplebitene gir litt ekstra fuktighet til kaken, derfor trenger den litt lengre steketid en Mug Cakes uten fruktbiter. Denne kaken smaker best når den er helt gjennomstekt.
13 kommentarer
Lagde denne nettopp -
Lagde denne nettopp - utroolig god! Anbefales varmt til alle :) Eplekake er jo så godt på høsten!
Smakte det "vanlig" eplekake?
Smakte det "vanlig" eplekake?
Ja, det vil jeg si at det
Ja, det vil jeg si at det gjorde :) Mange mugcakes smaker ofte som en litt dårlig versjon av kaken de forsøker å være, men denne synes jeg smaker "som den skal"! Vil anbefale å bruke syrlige epler da (jeg brukte norske hageepler), for ellers kan jeg tenke meg den blir litt for søt. Anbefales, har nettopp lagd denne for andre gang, hehe :D
Okei, da skal denne kaken
Okei, da skal denne kaken lages!
Men hva hvis jeg ikke har
Men hva hvis jeg ikke har mikro, men må bruke ovn, hvor lenge og hvor mange grader bruker jeg da?
Hvor lenge skal en slik mug
Hvor lenge skal en slik mug cake steke i stekeovn, og på hvilken temperatur? Har ikke mikro.
God, intens kake. Anbefaler 0
God, intens kake. Anbefaler 0,5 ts bakepulver og litt mindre kanel i røra, men god. Takk for oppskrifta.
Jeg også lurer på hvor lenge
Jeg også lurer på hvor lenge den skal stekes i vanlig stekeovn.
Denne kaken skal jeg prøve!
Denne kaken skal jeg prøve!
Er dette til en porsjon?
Er dette til en porsjon?
Hadde is som tilbehør og
Hadde is som tilbehør og brukte halvoarten så mye sukker (følte det var i meste laget), da ble det kjempe godt!
Jeg lager den i ovn og har
Jeg lager den i ovn og har den på 200 grader i 10-15 min
Ikke noe bakepulver?
Ikke noe bakepulver?
Skriv ny kommentar