Brukere online: 205
Brukere i dag: 1031
Brukere siste 7 dager: 200575
Hei!
Maaaange har mast på meg i helgen for å få oppskriften på denne kaken som jeg postet bilde av i sosiale medier.
Instagram: @kristine_lifeissweet
Her er den endelig!
Instagram: @kristine_lifeissweet
En gigastor, saftig banankake med peanøttkrem i fyllet og et tykt lag deeeeilig sjokoladeglasur...
Den ble bare så utrolig god!
Perfekt kake til selskaper, men også ganske så herlig å ha hjemme i kjøleskapet en helt vanlig mandag...
Ingredienser:
Banankakebunner:
♥ 3 egg
♥ 150 g hvitt sukker
♥ 175 g brunt sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g smør
♥ 1 dl matolje
♥ 3 store, modne bananer
♥ 2,5 dl surmelk
♥ 0,5 ts salt
♥ 0,5 ts natron
♥ 2,5 ts bakepulver
♥ 350 g hvetemel
Peanøttkrem:
♥ 3 dl peanøttsmør
♥ 125 g smør
♥ 3 dl melis
Sjokoladeglasur:
♥ 125 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 60 g kakao
♥ 1 dl melk
♥ 750-900 g melis
Pynt:
♥ 40 g salte peanøtter
Fremgangsmåte:
Banankakebunner:
Pisk egg sammen med hvitt og brunt sukker til det blir en luftig eggedosis. Bland inn vaniljeekstrakt.
Mos bananene til jevn og klumpfri mos (jeg pleier å bruke stavmikser til det). Visp bananmosen med olje og mykt smør til en klumpfri masse. Ha dette i eggedosisen. Bland deretter inn surmelk, salt og natron. Vend til slutt inn hvetemelet. Rør varsomt til alle melklumper fjernes. Bruk gjerne en stålvisp/ballongvisp, som fjerner melklumper raskt uten at du trenger å røre mye.
Fordel deigen i 3 runde kakeformer (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca. 20-25 min, til de er gylne og gjennomstekte.
Avkjøl kakene i kakeformene til de er kalde. Ta de ut av formene og fjern bakepapiret.
Peanøttkrem:
Visp sammen ingrediensene til peanøttkremen. Det er viktig at både peanøttsmør og smør er mykt og romtemperert.
Fyll peanøttkremen mellom kakebunnene.
Høy og flott kake!
Sjokoladeglasur:
Smelt først smøret til sjokoladeglasuren. Bland i vaniljeekstrakt og kakaopulveret og rør til kakaoen løser seg godt opp. Bland i melk og deretter nok melis til at sjokoladekremen får passe tykk konsistens. Visp til sjokoladeglasuren blir luftig og kremete.
Fordel sjokoladeglasuren jevnt over banankaken med en smørekniv. Dypp smørekremen i varm vann for lettere å få sjokoladeglasuren jevnt over kaken.
Lag gjerne mønster i sjokoladeglasuren med baksiden av en teskje.
Pynt kaken med salte peanøtter.
Sett kaken kjølig en stund så den får festet seg før du skjærer i den.
Tips:
♥ Jeg har som nevnt brukt 3 kakeformer som er 20 cm i diameter. Det gir en høy og veldig flott kake. Det går også greit å bruke kakeformer som er litt større (22-24 cm), men da blir kaken noe lavere. Kakebunnene blir da tynnere og trenger kortere steketid. Sjekk med kakenål når kakebunnen er gjennomstekte.
♥ Hvis du ikke har 3 like store kakeformer, går det helt greit å steke en kakebunn av gangen. Kakedeigen kan stå i romtemperatur og vente mens de første kakebunnene steker.
♥ Det er viktig at ingrediensene tl peanøttkremen er romtempererte for å få et godt resultat. Jeg har her brukt crunchy peanøttsmør, som jeg synes gir herlig tekstur til peanøttkremen. Det går også helt greit å bruke creamy peanøttsmør hvis du foretrekker det.
♥ Tilpass tykkelsen på sjokoladeglasuren så den blir passe. Den må ikke bli for tørr, men selvsagt fast nok så den legger seg fint rundt kaken. Det er MYE sjokoladeglasur!
♥ Det kan være lurt å sette kaken en stund i kjøleskapet før du skjærer i den. Dette gjelder særlig hvis du lager kaken så høy som jeg har laget den (dvs at du bruker former som er 20 cm i diameter). Når kaken avkjøles, blir sjokoladeglasuren fastere og gjør at det går lettere å skjære i kaken.
♥ Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet.
♥ Pakk den inn i plast såden ikke blir tørr i kantene. Kaken er også fin å fryse.
Mektig kake ja, men sinnsykt god...!
Herlig smakskombinasjon med banankake, peanøttekrem og tykt lag deilig sjokoladeglasur...
Litt salt sammen med den søte er DIGG!
Håper du ble fristet!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Banankakebunner:
♥ 3 egg
♥ 150 g hvitt sukker
♥ 175 g brunt sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g smør
♥ 1 dl matolje
♥ 3 store, modne bananer
♥ 2,5 dl surmelk
♥ 0,5 ts salt
♥ 0,5 ts natron
♥ 2,5 ts bakepulver
♥ 350 g hvetemel
Peanøttkrem:
♥ 3 dl peanøttsmør
♥ 125 g smør
♥ 3 dl melis
Sjokoladeglasur:
♥ 125 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 60 g kakao
♥ 1 dl melk
♥ 750-900 g melis
Pynt:
♥ 40 g salte peanøtter
Banankakebunner:
Pisk egg sammen med hvitt og brunt sukker til det blir en luftig eggedosis. Bland inn vaniljeekstrakt.
Mos bananene til jevn og klumpfri mos (jeg pleier å bruke stavmikser til det). Visp bananmosen med olje og mykt smør til en klumpfri masse. Ha dette i eggedosisen. Bland deretter inn surmelk, salt og natron. Vend til slutt inn hvetemelet. Rør varsomt til alle melklumper fjernes. Bruk gjerne en stålvisp/ballongvisp, som fjerner melklumper raskt uten at du trenger å røre mye.
Fordel deigen i 3 runde kakeformer (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i ca. 20-25 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl kakene i kakeformene til de er kalde. Ta de ut av formene og fjern bakepapiret.
Peanøttkrem:
Visp sammen ingrediensene til peanøttkremen. Det er viktig at både peanøttsmør og smør er mykt og romtemperert.
Fyll peanøttkremen mellom kakebunnene.
Sjokoladeglasur:
Smelt først smøret til sjokoladeglasuren. Bland i vaniljeekstrakt og kakaopulveret og rør til kakaoen løser seg godt opp. Bland i melk og deretter nok melis til at sjokoladekremen får passe tykk konsistens. Visp til sjokoladeglasuren blir luftig og kremete.
Fordel sjokoladeglasuren jevnt over banankaken med en smørekniv. Dypp smørekremen i varm vann for lettere å få sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Lag gjerne mønster i sjokoladeglasuren med baksiden av en teskje.
Pynt kaken med salte peanøtter.
Sett kaken kjølig en stund så den får festet seg før du skjærer i den.
♥ Jeg har som nevnt brukt 3 kakeformer som er 20 cm i diameter. Det gir en høy og veldig flott kake. Det går også greit å bruke kakeformer som er litt større (22-24 cm), men da blir kaken noe lavere. Kakebunnene blir da tynnere og trenger kortere steketid. Sjekk med kakenål når kakebunnen er gjennomstekte.
♥ Hvis du ikke har 3 like store kakeformer, går det helt greit å steke en kakebunn av gangen. Kakedeigen kan stå i romtemperatur og vente mens de første kakebunnene steker.
♥ Det er viktig at ingrediensene tl peanøttkremen er romtempererte for å få et godt resultat. Jeg har her brukt crunchy peanøttsmør, som jeg synes gir herlig tekstur til peanøttkremen. Det går også helt greit å bruke creamy peanøttsmør hvis du foretrekker det.
♥ Tilpass tykkelsen på sjokoladeglasuren så den blir passe. Den må ikke bli for tørr, men selvsagt fast nok så den legger seg fint rundt kaken. Det er MYE sjokoladeglasur!
♥ Det kan være lurt å sette kaken en stund i kjøleskapet før du skjærer i den. Dette gjelder særlig hvis du lager kaken så høy som jeg har laget den (dvs at du bruker former som er 20 cm i diameter). Når kaken avkjøles, blir sjokoladeglasuren fastere og gjør at det går lettere å skjære i kaken.
♥ Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet. Pakk den inn i plast såden ikke blir tørr i kantene. Kaken er også fin å fryse.
3 kommentarer
Har du noe tips til hva som
Har du noe tips til hva som kan være godt å erstatte peanuttkremen med, ift hvis man ikke tåler nøtter:(?
Dette blir årets morsdagskake
Dette blir årets morsdagskake! :)
Men det står ikke noe om når bakepulveret skal oppi? Samtidig med salt og natron eller?
Fikk høre av noen jeg
Fikk høre av noen jeg serverte kake til at dette var den beste kaka de hadde smakt og fikk spørsmål om oppskrift, så da måtte jeg bare si som sant er.......du finner ALT på Det Søte Liv:) Fantastisk side! Tusen takk, Kristine<3
Skriv ny kommentar