Brukere online: 1210
Brukere i dag: 5936
Brukere siste 7 dager: 200764
Dette er myke, lette gulrotmuffins som dekkes med en lekker ostekrem med tropisk mandarinsmak.
Perfekte smaker til påskeferien!
Oppskriften gir 24 stk.
Ingredienser:
Gulrotmuffins:
♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 dl olje
♥ 5 dl revet gulrot
Mandarinkrem:
♥ 400 g kremost med mandarinsmak (se tips)
♥ 150 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn oljen. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend i. Rør forsiktig til deigen er jevn. Til slutt tilsettes revne gulrøtter.
Sett papirformer i muffinsbrett og hell deigen i formene. Deigen har nokså tynn konsistens, så det kan lønne seg å bruke liten øse til å fylle deigen i formene med. Fyll formene ca 3/4 fulle.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min. La muffinsene avkjøles ca 5 min i formen før de forsiktig løsnes ut av muffinsbrettet. Avkjøl muffinsene så til de er helt kalde.
Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen til den er glatt og luftig (bruk romtemperert kremost og smør, slik at du unngår klumper i kremen). La kremen eventuelt stå en stund i kjøleskapet, til den har tykk nok konsistens til at den holder fasongen.
Sprøyt ostekremen på gulrotmuffinsene i vakre topper. Dryss over ønsket kakestrøssel.
Tips:
♥ Den gode tropiske smaken på frostingen kommer her av at jeg har brukt kremosten fra Tine som har smak av mandarin og ananas.
♥ Det er viktig at muffinsene er helt kalde før du sprøyter på ostekremen, ellers kommer den til å smelte og miste fasongen.
♥ Jeg har her brukt sprøytetippen 1M fra Wilton. Tippen fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr.
Dette er rett og slett vanlig gulrotkake laget som cupcakes.
Jeg synes kanelsmaken på gulrotmuffinsene smaker kjempegodt til mandarinkremen.
På grunn av sin enkle, milde smak og myke konsistens er disse cupcakesen populære hos både store og små!
I dag fyller jenta mi 10 år! En stor dag for både henne og meg!
Også hun syntes at disse cupcakesene var veldig gode.
Gratulerer med dagen, kjære Cecilie!
Gulrotmuffins:
4 egg
3 dl sukker
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
1,5 dl olje
5 dl revet gulrot
Mandarinkrem:
400 g kremost med mandarinsmak (se tips)
150 g smør
500 g melis
2 ts vaniljesukker
Pynt:
kakestrøssel
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn oljen. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend i. Rør forsiktig til deigen er jevn. Til slutt tilsettes revne gulrøtter.
Sett papirformer i muffinsbrett og hell deigen i formene. Deigen har nokså tynn konsistens, så det kan lønne seg å bruke liten øse til å fylle deigen i formene med. Fyll formene ca 3/4 fulle.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min. La muffinsene avkjøles ca 5 min i formen før de forsiktig løsnes ut av muffinsbrettet. Avkjøl muffinsene så til de er helt kalde.
Pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen til den er glatt og luftig (bruk romtemperert kremost og smør, slik at du unngår klumper i kremen). La kremen eventuelt stå en stund i kjøleskapet, til den har tykk nok konsistens til at den holder fasongen.
Sprøyt ostekremen på gulrotmuffinsene i vakre topper. Dryss over ønsket kakestrøssel.
♥ Den gode tropiske smaken på frostingen kommer her av at jeg har brukt kremosten fra Tine som har smak av mandarin og ananas.
♥ Det er viktig at muffinsene er helt kalde før du sprøyter på ostekremen, ellers kommer den til å smelte og miste fasongen.
♥ Jeg har her brukt sprøytetippen 1M fra Wilton. Fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr.
6 kommentarer
Hvordan er holdbarheten på
Hvordan er holdbarheten på desse muffinsene. Er de fremdeles saftig og gode dagen etter de blir bakt?
Mvh Anette
^ lurer på det samme
^ lurer på det samme
de holder seg kjempe saftig-
de holder seg kjempe saftig- i flere dager :) nydelig oppskrift
Oppbevares de da i kjøleskap
Oppbevares de da i kjøleskap eller på kjøkkenbenken i en tett boks?
Hei! Du har en oppskrift av
Hei! Du har en oppskrift av gulrotcupcakes med valnøtter. Der står 180 grader og 10-15 minutter. Ingridiensene er samme. Ka er forskjell mellom disse oppskriftene?
Hvorfor er det natron i denne
Hvorfor er det natron i denne oppskriften og ikke bakepulver som i den andre gulrotcupcake-oppskriften? De er ellers helt identiske. Unntatt steketid og -temperatur som nevnt i innlegget over..
Skriv ny kommentar