Brukere online: 2500
Brukere i dag: 34080
Brukere siste 7 dager: 200396
Sponset innlegg.
Hei!
Er det flere enn meg som har fått det pangtravelt etter påske? Puh! Men det meste er veldig morsomt, så da skal jeg ikke klage. Jeg går på visninger og det kommer til å skje mye spennende med Det søte liv fremover. Mer om det får dere vite snart!
I dag skal du få oppskriften på en kjempegod langpannekake av meg. Den får deilig sjokoladesmak fordi den innholder Nugatti. I tillegg er det en spennende vri på smaken fordi kaken innholder både kondensert melk (Viking Melk) og karamellisert melk (som kalles dulce de leche).
Se tipsfeltet nedenfor, så ser du mer info om produktene.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 2 dl kokende vann
♥ 3 dl Nugatti Air (se tips)
♥ 500 g sukker
♥ 2 ss bakepulver
♥ 1,5 ss vaniljesukker
♥ 575 g hvetemel
♥ 2 dl vikingmelk (se tips)
Glasur:
♥ 50 g smør
♥ 1 dl vikingmelk
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss lys sirup
♥ 2 ss Nugatti Air
♥ 1 dl dulce de leche (eller HaPå, se tips)
Pynt:
♥ sjokoladekuler eller annen kakepynt
Fremgangsmåte:
Sjokoladekaken:
Smelt smøret til kaken.
I en annen kjele koker du opp vannet. Ta av 2 store spiseskjeer med Nugatti Air fra boksen og spar dette til glasuren. Ha resten av Nugattien i kjelen med det varme vannet. Ta kjelen straks av platen og rør forsiktig rundt til Nugattien smelter helt.
I en bolle blander du først sammen sukker, bakepulver og vaniljesukker. Bland deretter i hvetemelet.
Ha det smeltede smøret, sjokoladevannet og så vikingmelken i det tørre og rør deigen jevn og klumpfri.
Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-40 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen.
Glasuren:
Til glasuren has smør, vikingmelk, sukker og sirup i en kjele. La blandingen koke opp og la den deretter småkoke i ca 5 minutter. Rør hele tiden slik at blandingen ikke brenner seg i bunnen av kjelen. Ta kjelen av platen og rør inn dulce de leche (eller HaPå) og Nugattien du har holdt til side. Avkjøl glasuren til den er kald.
Bre den avkjølte glasuren over den avkjølte kaken i et jevnt lag.
Dryss på små sjokoladekuler eller annen kakepynt du liker.
La kaken stå en stund slik at glasuren festner seg før du skjærer kaken opp i passe store kakestykker.
Jeg synes denne kaken smaker ekstra godt med varm kaffe til.
Tips:
♥ Jeg har her brukt Nugatti Air, som jeg synes har kjempefin og luftig konsistens. Du kan bruke vanlig Nugatti eller annet sjokoladepålegg hvis du foretrekker det.
♥ Viking Melk er usøtet, kondensert melk som kjøpes på boks. Det er ekstra gøy å bake med Viking Melk i år fordi produktet feirer 125 år i år! Viking Melk er faktisk Norges aller eldste dagligvareprodukt, og det er jo utrolig stas at Viking Melk fortsatt er populært å bruke i både matlaging og baking!
I anledning 125-års jubileet vil du snart finne Viking Melk i original retro-innpakning i butikkhyllene!
♥ Dulce de leche er karamellisert melk som kjøpes på glass. Dette produktet er internasjonalt kjent og brukes mye i kaker og som pålegg. I Norge kjenner vi dette produktet under merket HaPå. Jeg brukte her Dulce de leche som fås kjøpt hos Meny.
Man kan faktisk laget hjemmelaget dulce de leche også, men da må du koke søtet, kondensert melk, som er noe annet enn Viking Melk (som er usøtet). Jeg skal vise fremgangsmåten på dette en annen gang her på bloggen. Det enkleste er uansett å bruke ferdigkjøpt.
♥ Kakestykkene er fine å fryse!
Du burde teste denne deilige langpannekaken med spennende, karamellaktig smak!
Yum! ♥
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 2 dl kokende vann
♥ 3 dl Nugatti Air (se tips)
♥ 500 g sukker
♥ 2 ss bakepulver
♥ 1,5 ss vaniljesukker
♥ 575 g hvetemel
♥ 2 dl vikingmelk (se tips)
Glasur:
♥ 50 g smør
♥ 1 dl vikingmelk
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss lys sirup
♥ 2 ss Nugatti Air
♥ 1 dl dulce de leche (eller HaPå, se tips)
Pynt:
♥ sjokoladekuler eller annen kakepynt
Sjokoladekaken:
Smelt smøret til kaken. I en annen kjele koker du opp vannet. Ta av 2 store spiseskjeer med Nugatti Air fra boksen og spar dette til glasuren. Ha resten av Nugattien i kjelen med det varme vannet. Ta kjelen straks av platen og rør forsiktig rundt til Nugattien smelter helt.
I en bolle blander du først sammen sukker, bakepulver og vaniljesukker. Bland deretter i hvetemelet. Ha det smeltede smøret, sjokoladevannet og så vikingmelken i det tørre og rør deigen jevn og klumpfri.
Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-40 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen.
Glasuren:
Til glasuren has smør, vikingmelk, sukker og sirup i en kjele. La blandingen koke opp og la den deretter småkoke i ca 5 minutter. Rør hele tiden slik at blandingen ikke brenner seg i bunnen av kjelen. Ta kjelen av platen og rør inn dulce de leche (eller HaPå) og Nugattien du har holdt til side. Avkjøl glasuren til den er kald.
Bre den avkjølte glasuren over den avkjølte kaken i et jevnt lag. Dryss på små sjokoladekuler eller annen kakepynt du liker. La kaken stå en stund slik at glasuren festner seg før du skjærer kaken opp i passe store kakestykker.
♥ Jeg har her brukt Nugatti Air, som jeg synes har kjempefin og luftig konsistens. Du kan bruke vanlig Nugatti eller annet sjokoladepålegg hvis du foretrekker det.
♥ Viking Melk er usøtet, kondensert melk som kjøpes på boks. Det er ekstra gøy å bake med Viking Melk i år fordi produktet feirer 125 år i år! Viking Melk er faktisk Norges aller eldste dagligvareprodukt, og det er jo utrolig stas at Viking Melk fortsatt er populært å bruke i både matlaging og baking!
I anledning 125-års jubileet vil du snart finne Viking Melk i original retro-innpakning i butikkhyllene!
♥ Dulce de leche er karamellisert melk som kjøpes på glass. Dette produktet er internasjonalt kjent og brukes mye i kaker og som pålegg. I Norge kjenner vi dette produktet under merket HaPå. Jeg brukte her Dulce de leche som fås kjøpt hos Meny. Man kan faktisk laget hjemmelaget dulce de leche også, men da må du koke søtet, kondensert melk, som er noe annet enn Viking Melk (som er usøtet). Jeg skal vise fremgangsmåten på dette en annen gang her på bloggen. Det enkleste er uansett å bruke ferdigkjøpt.
2 kommentarer
Denne oppskiften er kopiert,
Denne oppskiften er kopiert, skal prøves i 8års dagen til dattera mi til helgen :)
Ser kjempe god ut :)
Skal det virkelig være to
Skal det virkelig være to spiseskjeer bakepulver, eller skal det være teskjeer? Jeg tenkte ikke over det når jeg startet å bake, men nå har jeg lidd et heftig vulkanutbrudd i stekeovnen.
Skriv ny kommentar