Brukere online: 1939
Brukere i dag: 36220
Brukere siste 7 dager: 197045
Hei dere!
Jeg blogger i dag fra solfylte Madrid - å, så flott by dette er! Jeg poster noen bilder på Instagram under navnet kristine_lifeissweet som du kan se hvis du vil.
Selv om jeg skal være her en uke og er langt unna bakekjøkkenet mitt, kommer det her en ny kakeoppskrift på bloggen!
Dette er en myk og deilig formkake med tropisk smak av banan, ananas og kokosflak.
Lett å lage og supergod!
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 2 store bananer (se tips)
♥ 4 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts ekte vaniljesukker
♥ 1 liten boks hermetiske ananas (se tips)
♥ 2 ss kokosflak
♥ 1 ss brunt sukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og rør inn. Sikt i det tørre og bland til deigen blir jevn og klumpfri, men uten å røre for mye.
Sil saften fra ananasbitene og del dem opp i mindre biter (se tips). Vend halvparten av ananasbitene inn i deigen.
Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen.
Fordel resten av ananasbitene på toppen av kaken og dryss deretter over kokosflak og litt brunt sukker.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 40-50 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt).
La den stekte kaken stå i formen til den er kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Tips:
♥ 1 liten boks hermetisk ananas er på 227 gram, hvor ananasen utgjør 130 gram (uten ananassaften). I denne kaken bruker du altså kun ananasbitene og ikke ananassaften.
♥ Det er lurt å dele ananasbitene i mindre biter. Det forhindrer at ananasbitene synker til bunns i kaken under stekingen.
♥ Bruk godt modne bananer slik at du får god banansmak på kaken.
♥ Kokosflak gir kult utseende på kaken. Får kjøpt blant annet i helsekostforretninger og jeg har også sett dette produktet i butikkene til Coop Mega.
♥ Pakk kaken godt inn i plast slik at den holder seg myk. Den kan også fryses.
Skikkelig saftig og tropisk god banankake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 2 store bananer (se tips)
♥ 4 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts ekte vaniljesukker
♥ 1 liten boks hermetiske ananas (se tips)
♥ 2 ss kokosflak
♥ 1 ss brunt sukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og rør inn. Sikt i det tørre og bland til deigen blir jevn og klumpfri, men uten å røre for mye.
Sil saften fra ananasbitene og del dem opp i mindre biter (se tips). Vend halvparten av ananasbitene inn i deigen.
Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen.
Fordel resten av ananasbitene på toppen av kaken og dryss deretter over kokosflak og litt brunt sukker.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 40-50 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt).
La den stekte kaken stå i formen til den er kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
♥ 1 liten boks hermetisk ananas er på 227 gram, hvor ananasen utgjør 130 gram (uten ananassaften). I denne kaken bruker du altså kun ananasbitene og ikke ananassaften.
♥ Det er lurt å dele ananasbitene i mindre biter. Det forhindrer at ananasbitene synker til bunns i kaken under stekingen.
♥ Bruk godt modne bananer slik at du får god banansmak på kaken.
♥ Kokosflak gir kult utseende på kaken. Får kjøpt blant annet i helsekostforretninger og jeg har også sett dette produktet i butikkene til Coop Mega.
♥ Pakk kaken godt inn i plast slik at den holder seg myk. Den kan også fryses.
4 kommentarer
Interessant lesning :)
Interessant lesning :)
det har blivit mycket bak på
det har blivit mycket bak på sistone
from corinas.for.me
gillar detta
gillar detta
from corinas.for.me
Interessant lesning!!! TAKK
Interessant lesning!!! TAKK
Skriv ny kommentar