Brukere online: 1121
Brukere i dag: 5119
Brukere siste 7 dager: 195447
Dette er den reneste konditorkaken: Luftig sjokolademousse med mokkasmak på deilig og myk mandel- og kakaobunn.
INGEN kan tro at denne vidunderlige kaken er så lett å lage...
Kakebunn:
500 g ferdig kransekakemasse (Odense)
4 egg
2 ss kakao
Mokka sjokolademousse:
250 g kokesjokolade
1 ss pulverkaffe
1 ss kokende vann
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte
Pynt:
mokkabønner
Del opp kransekakemassen i små biter og ha i en food processor sammen med eggene og kakao. Kjør alt sammen på full hastighet til deigen er luftig. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kakebunnen på et passende kakefat og fest kakeringen rundt.
Pisk egget og sukkeret luftig. Smelt kokesjokoladen over vannbad sammen med kaffepulver som er løst opp i kokende vann. Bland dette inn i eggedosisen. Pisk kremfløten stiv og ha i. Bland moussen godt.
Hell moussen over bunnen i formen og sett kaken i kjøleskapet til moussen har stivnet. Skjær forsiktig langs kanten av kaken med en kniv. Fjern kakeringen og pynt med mokkabønner.
Det er viktig at moussen blandes godt, ellers kan det oppstå hvite kremflekker i den mørke moussen, og det ser ikke særlig delikat ut. Bruk gjerne stålvisp.
Se også oppskrift på "Sjokolademoussekake", "After Eight sjokolademoussekake" og "Afrodites drøm".
1 kommentar
Hei.
Hei.
Denne så fortreffelig ut. Kan man bruke noe annet enn ferdig kransekakemasse? Evt lage makronbunn med kakao i?
Skriv ny kommentar