Brukere online: 464
Brukere i dag: 492
Brukere siste 7 dager: 195682
Hei dere!
Håper dere har en fin uke, enten dere nyter noen rolige vinterferiedager som meg eller har vanlige ukedager.
Her har dere oppskriften jeg tipset om i helgen i min spalte på Godt.no og VG søndagsavis.
Muffins trenger slett ikke å være søte og syndige. Dette er kjempegode matmuffins, som inneholder grovt mel og som likevel blir veldig myke og luftige i konsistensen.
Muffinsene smaker fantastisk godt, og er stappfulle av godsaker: Brie, cheddar, soltørkede tomater, oliven, crème fraîche, fersk timian og cherrytomater.
Det går fint å variere smaken på matmuffinsene ved å bytte ut ingrediensene med f eks andre typer ost og urter.
Dette er dessuten gode og mettende matmuffins, som er populære som turmat!
Superdeilige matmuffins!
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
♥ 2 dl hvetemel
♥ 2 dl fint sammalt hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl melk
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 100 g brie
♥ 100 g cheddar
♥ 100 g soltørkede tomater
♥ 100 g stenfrie, sorte oliven
Pynt:
♥ 1 neve fersk timian
♥ 12 cherrytomater
♥ 100 g cheddar
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene du vil bruke (se tips).
Bland sammen mel, sammalt mel, bakepulver og salt i en bolle.
Visp sammen egg, melk og crème fraîche i en annen bolle.
Ha det våte i det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig for å deigen blandet.
Skjær brieosten opp i terninger. Riv cheddarosten. Hakk opp soltørkede tomater og del oliven på midten. Vend dette forsiktig inn i deigen.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene. Del cherrytomater på midten og stikk de såvidt ned i deigen. Legg litt fersk timian på toppen av hver muffins og dekk med revet cheddar.
Mmmm.... gleder meg til å sette disse godsakene i ovnen!
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.
Å, dette lukter fantastisk!
Og smaker enda bedre!
Tips:
♥ Jeg har brukt marinerte soltørkede tomater og oliven som jeg lot renne godt av seg før jeg delte dem opp i mindre biter og tilsatte deigen. Soltørkede tomater og oliven setter nokså skarp smak på disse matmuffinsene, som jeg er veldig glad i, men som sagt går det fint å bytte ut ingrediensene hvis du ønsker. Kombinasjonen fetaost, hakket vårløk og noen spinatblader er for eksempel supergod. En barnevennlig variant som også er populær blant voksne er å bruke terninger av gulost og skinke. Prøv deg frem og finn din favoritt!
♥ Du bør bruke muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen under stekingen.
♥ Matmuffinsene holder seg gode et par dager, men du bør pakke dem godt inn i plast så de ikke blir tørre og oppbevare dem kjølig. De er også fine å fryse og tiner nokså raskt!
Det fine med disse matmuffinsene er dessuten at de er veldig raske å lage, og du kan variere med det du måtte ha for hånden av oster, skinke, pølse osv. Vegetarvariant med løk, tomat, brokkoli, mais og paprika er også veldig godt!
Se også oppskrift på Muffins med ost og skinke.
Håper du fikk lyst til å teste ut oppskriften du også!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 dl hvetemel
♥ 2 dl fint sammalt hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 2 egg
♥ 1,5 dl melk
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 100 g brie
♥ 100 g cheddar
♥ 100 g soltørkede tomater
♥ 100 g stenfrie, sorte oliven
Pynt:
♥ 1 neve fersk timian
♥ 12 cherrytomater
♥ 100 g cheddar
Bland sammen mel, sammalt mel, bakepulver og salt i en bolle.
Visp sammen egg, melk og crème fraîche i en annen bolle.
Ha det våte i det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig for å deigen blandet.
Skjær brieosten opp i terninger. Riv cheddarosten. Hakk opp soltørkede tomater og del oliven på midten. Vend dette forsiktig inn i deigen.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene. Del cherrytomater på midten og stikk de såvidt ned i deigen. Legg litt fersk timian på toppen av hver muffins og dekk med revet cheddar.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 20-25 minutter.
♥ Jeg har brukt marinerte soltørkede tomater og oliven som jeg lot renne godt av seg før jeg delte dem opp i mindre biter og tilsatte deigen. Soltørkede tomater og oliven setter nokså skarp smak på disse matmuffinsene, som jeg er veldig glad i, men som sagt går det fint å bytte ut ingrediensene hvis du ønsker. Kombinasjonen fetaost, hakket vårløk og noen spinatblader er for eksempel supergod. En barnevennlig variant som også er populær blant voksne er å bruke terninger av gulost og skinke. Vegetarvariant med løk, tomat, brokkoli, mais og paprika er også veldig godt!Prøv deg frem og finn din favoritt!
♥ Du bør bruke muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen under stekingen.
♥ Matmuffinsene holder seg gode et par dager, men du bør pakke dem godt inn i plast så de ikke blir tørre og oppbevare dem kjølig. De er også fine å fryse og tiner nokså raskt!
1 kommentar
Hei, prøvde disse i dag, og
Hei, prøvde disse i dag, og de ble kjempegode! :D Lagde 12 med tomat og mozarella, og 12 med fetaost og spinat. Snadder!
Jeg støtte på et problem da... Og det er at mye av deigen festet seg til muffinspapiret. Var derfor en del av muffinsen jeg ikke fikk spist, og det var jo synd. :(
Har du noen tips til å unngå det?? Hva gjorde jeg feil? Brukte ekstra lett melk og lett crème fraiche i deigen, kan det være grunnen? For lite fett? Hmmm...
Skriv ny kommentar