Brukere online: 894
Brukere i dag: 4204
Brukere siste 7 dager: 195448
Nei og nei, for et grått og kjedelig vinterferievær det er i Oslo i dag!
Men å lage en Oreo Mud Cake hjelper veldig på humøret!
Yes - my kind of cake!
Ingredienser:
Konfektkake med Oreo:
♥ 150 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl hvetemel
♥ 150 g Oreokjeks
Trøffelsjokoladekrem:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 100 g smør
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 100 g mørk kokesjokolade
Fyll og pynt:
♥ 150 g marshmallows
♥ 150 g Oreokjeks (se tips)
♥ sjokoladesaus (se tips)
Fremgangsmåte:
Konfektkake med Oreo:
Smelt smøret i en kjele og ta kjelen av platen. Tilsett kakao og rør til den har løst seg opp i det varme smøret.
Visp sammen eggene, sukker og vaniljesukker (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i sjokoladesmøret. Rør deretter i hvetemelet til en klumpfri deig.
Grovhakk Oreokjeksene og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 15 minutter (kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten). Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen. Sett kaken gjerne i kjøleskapet i et par timer.
Trøffelsjokoladekrem:
Imens lager du sjokoladekremen: Varm opp kremfløte og smøret i en kjele, til smøret har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og mørk sjokolade. La sjokoladen ligge i den varme smørfløten til den begynner å smelte. Rør sjokoladeblandingen jevn og klumpfri.
Avkjøl til sjokoladekremen er tykk og romtemperert.
Montering:
Klipp marshmallowsene opp i mindre biter (dette trenger du ikke å gjøre dersom du bruker mini marshmallows). Fordel disse over kakebunnen i formen (spar noen av marshmallowsene til pynt).
Hell over trøffelsjokoladekremen. Sett kakeformen i kjøleskapet i et par timer, så sjokoladekremen blir stivere i konsistensen. Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel over resten av marshmallowsene og grovt hakkede Oreokjeks. Trykk dette godt ned i sjokoladekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladekremen stivner helt (kaken kan godt stå i kjøleskapet over natten).
Når trøffelsjokoladekremen har stivnet helt, er det lett å få kaken ut av formen. Løsne kaken fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og flytt kaken forsiktig over på et passende kakefat.
Ringle over godt med sjokoladesaus før servering.
Så er det bare å gi etter for fristelsen..
Nydelig kombinasjon av konfektkake, sjokoladetrøffelkrem, sprø Oreokjeks og bløte marshmallows.
Og toppet med deilig sjokoladesaus...
Tips:
♥ Merk at både sjokoladekaken og sjokoladekremen virker rennende i konsistense før kaken har stått lenge nok i kjøleskapet. Begge deler stivner i kjøleskapet etter at kaken har stått der over natten. Det er slik det skal være for at den ferdige kaken skal få den rette bløte og konfektkakeaktige konsistensen.
♥ Bruk gjerne amerikansk sjokoladesaus fra Hershey's hvis du får tak i (kjøpes på plastflaske blant annet hos ICA, Meny og Coop Mega). Denne sjokoladesausen er tykk og fin i konsistensen og legger seg fint oppå kaken.
♥ Du bruker 300 g Oreokjeks til denne kaken, som tilsvarer omtrent 2 kjekspakninger (ruller).
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet.
♥ Merk at kaken er temmelig mektig. Det smaker veldig godt med vaniljeiskrem, pisket krem og bær ved siden av.
Denne kaken ser superflott ut, selv om den faktisk er lett å lage!
Imponer med denne herlige kaken i dag!
Jepp - på en helt vanlig tirsdag!
Forførede og deilig sjokoladekonfektkake..
♥ ♥ ♥ ♥
Konfektkake med Oreo:
150 g smør
1 dl kakao
2 egg
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 dl hvetemel
150 g Oreokjeks
Trøffelsjokoladekrem:
2 dl kremfløte
100 g smør
300 g hvit sjokolade
100 g mørk kokesjokolade
Fyll og pynt:
150 g marshmallows
150 g Oreokjeks (se tips)
sjokoladesaus (se tips)
Konfektkake med Oreo:
Smelt smøret i en kjele og ta kjelen av platen. Tilsett kakao og rør til den har løst seg opp i det varme smøret.
Visp sammen eggene, sukker og vaniljesukker (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i sjokoladesmøret. Rør deretter i hvetemelet til en klumpfri deig.
Grovhakk Oreokjeksene og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 15 minutter (kaken skal ikke være helt gjennomstekt i midten). Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen. Sett kaken gjerne i kjøleskapet i et par timer.
Trøffelsjokoladekrem:
Imens lager du sjokoladekremen: Varm opp kremfløte og smøret i en kjele, til smøret har smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade og mørk sjokolade. La sjokoladen ligge i den varme smørfløten til den begynner å smelte. Rør sjokoladeblandingen jevn og klumpfri.
Avkjøl til sjokoladekremen er tykk og romtemperert.
Montering:
Klipp marshmallowsene opp i mindre biter (dette trenger du ikke å gjøre dersom du bruker mini marshmallows). Fordel disse over kakebunnen i formen (spar noen av marshmallowsene til pynt).
Hell over trøffelsjokoladekremen. Sett kakeformen i kjøleskapet i et par timer, så sjokoladekremen blir stivere i konsistensen. Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel over resten av marshmallowsene og grovt hakkede Oreokjeks. Trykk dette godt ned i sjokoladekremen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladekremen stivner helt (kaken kan godt stå i kjøleskapet over natten).
Når trøffelsjokoladekremen har stivnet helt, er det lett å få kaken ut av formen. Løsne kaken fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og flytt kaken forsiktig over på et passende kakefat.
Ringle over godt med sjokoladesaus før servering.
♥ Merk at både sjokoladekaken og sjokoladekremen virker rennende i konsistense før kaken har stått lenge nok i kjøleskapet. Begge deler stivner i kjøleskapet etter at kaken har stått der over natten. Det er slik det skal være for at den ferdige kaken skal få den rette bløte og konfektkakeaktige konsistensen.
♥ Bruk gjerne amerikansk sjokoladesaus fra Hershey's hvis du får tak i (kjøpes på plastflaske blant annet hos ICA, Meny og Coop Mega). Denne sjokoladesausen er tykk og fin i konsistensen og legger seg fint oppå kaken.
♥ Du bruker 300 g Oreokjeks til denne kaken, som tilsvarer omtrent 2 kjekspakninger (ruller).
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet.
♥ Merk at kaken er temmelig mektig. Det smaker veldig godt med vaniljeiskrem, pisket krem og bær ved siden av.
32 kommentarer
Wow! For ei kake! Den MÅ jeg
Wow! For ei kake! Den MÅ jeg prøve en gang! Den inneholder sikkert ingen kalorier. ;-)
Zero calories i denne her ;-)
Zero calories i denne her ;-)
Er det mulig å fryse denne?
Er det mulig å fryse denne?
Ja, det går fint!
Ja, det går fint!
Den så lekker ut! Hadde jeg
Den så lekker ut! Hadde jeg hatt alle ingrediensene hadde den blitt laget i kveld! ;) Nam nam!
:-)
:-)
Denne måtte vi bare prøve. Er
Denne måtte vi bare prøve. Er ingen kakespiser egentlig med dette så fantastisk ut. Av frykt for at det skulle bli i søteste laget har vi byttet ut marsmellows med bringebær. Kaken er i kjøleskapet og vi gleder oss til å smake på resultatet imorgen passer sikkert like fint på en torsdag som en tirsdag i vinterferien
Høres godt ut med bringebær!
Høres godt ut med bringebær!
Aah you're killing me! :P
Aah you're killing me! :P
:-D
:-D
Min teenagerdatter bestilte
Min teenagerdatter bestilte denne til å ha med på Gymnasiefesten i aften. Planen var jeg ville lage den i går, men sånn skulle det ikke være. I stedet for har jeg laget den her til morgen, så den får kun 6 timer i kjøleskap. Håper det går allikevel :)
Vi bor i Danmark, men følger jo med på din fristende side allikevel :)
Hyggelig å høre at dere
Hyggelig å høre at dere følger med fra Danmark. Det burde holde fint med 6 timer i kjøleskapet. Håper kaken ble vellykket!
Denne holder eg på å lage nå
Denne holder eg på å lage nå og gleder meg så til å smake den i morgen :D
Bra, håper kaken falt i smak!
Bra, håper kaken falt i smak!
yey så god
yey så god
ENIG! :-)
ENIG! :-)
Er det mulighet å fryse denne
Er det mulighet å fryse denne kaken?
Ja, det går fint!
Ja, det går fint!
Jeg lurer også på om denne
Jeg lurer også på om denne kan fryses? Hvis ikke, hvor lenge holder den i kjøleskapet?
Ja, kaken kan fryses og den
Ja, kaken kan fryses og den holder seg dessuten god i kjøleskapet i et par dager. Pakk kaken gjerne inn i litt plast så den ikke får tørre kanter..
Kan denne kaken lages
Kan denne kaken lages glutenfri ved å bytte ut hvetemelet med maizena eller glutenfritt mel?
Burde gå med glutenfritt mel,
Burde gå med glutenfritt mel, men jeg har ikke testet det ut selv..
Denne kaka var utrolig god!
Denne kaka var utrolig god! Hele kake ble oppspist og fikk mange komplimenter for kaka :)
Så bra!
Så bra!
Kan denne fryses??
Kan denne fryses??
Ja, det går fint!
Ja, det går fint!
Hej. Kan man frysa denna
Hej. Kan man frysa denna kakan? Hur lenge heller den i kjøleskap sån ca? Den ser veldige god ut
Ja, kaken er fin å fryse!
Ja, kaken er fin å fryse! Holder seg også god i kjøleskapet i 3-4 dager :-)
Hvor mange porsjoner er denne
Hvor mange porsjoner er denne? (selvfølgelig avhengig av hvor stor bit aller tar da...:):)) Er det nok til 18 personer tror du, eller må jeg dobble?
Er det mulig å lage denne i
Er det mulig å lage denne i en langpanne? Holder det da å doble oppskriften?
Hei! Hvis ikke man har tid
Hei! Hvis ikke man har tid til å vente med at den blir stiv i kjøleskapet, kan man sette den i frysen så det går fortere? Eller vil kaken bli ødelagt?
Dette er en ekstremt mektig
Dette er en ekstremt mektig kake, ingen av oss orket å spise opp stykket vi hadde forsynt oss med. Ser bra ut og er ganske enkel å lage. Skulle nok pisket egg og sukker litt lenger, for det knaste i sukker når vi spiste.
Skriv ny kommentar