Brukere online: 482
Brukere i dag: 2805
Brukere siste 7 dager: 161737
Disse superdeilige cookiesene inneholder både havregryn, hakket kokesjokolade og tørkede aprikoser, og er både mettende og dødsgode!
Oppskriften gir 30 stk.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 100 g tørkede aprikoser
♥ 100 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør sammen med hvitt og brunt sukker (se tips). Sikt sammen mel og bakepulver og bland i. Ha deretter i havregryn, hakkede aprikoser og hakket kokesjokolade. (Sett deigen eventuelt i kjøleskapet en liten stund dersom du synes den virker veldig myk i konsistensen.)
Form deigen til 30 runde kaker. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand og trykk dem litt flate med hendene (eller bruk undersiden av et glass som dyppes i sukker).
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 - 20 minutter, eller til de er lett gylne.
Avkjøles på platen i 10 min før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
Nam!
Tørkede aprikoser gir en spennende og litt annerledes smak på disse cookiesene.
Tips:
♥ Bruk lysebrunt sukker (demerarasukker) til disse cookiesene, og ikke mørkebrunt farinsukker.
♥ Kakene oppbevares best i kakeboks.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 100 g tørkede aprikoser
♥ 100 g kokesjokolade
Pisk mykt smør sammen med hvitt og brunt sukker (se tips). Sikt sammen mel og bakepulver og bland i. Ha deretter i havregryn, hakkede aprikoser og hakket kokesjokolade. (Sett deigen eventuelt i kjøleskapet en liten stund dersom du synes den virker veldig myk i konsistensen.)
Form deigen til 30 runde kaker. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand og trykk dem litt flate med hendene (eller bruk undersiden av et glass som dyppes i sukker).
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 - 20 minutter, eller til de er lett gylne. Avkjøles på platen i 10 min før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
♥ Bruk lysebrunt sukker (demerarasukker) til disse cookiesene, og ikke mørkebrunt farinsukker.
♥ Kakene oppbevares best i kakeboks.
1 kommentar
Hei
Hei
Vil det fungere å sette disse med skje?
Skriv ny kommentar