Cookies med sjokolade og aprikos

Cookies med sjokolade og aprikos
Ingredienser

200 g smør
1 dl brunt sukker
1 dl sukker
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel
3 dl havregryn (små, lettkokte)
100 g tørkede aprikoser
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med hvitt og brunt sukker (se tips). Sikt sammen mel og bakepulver og bland i. Ha deretter i havregryn, hakkede aprikoser og hakket kokesjokolade. (Sett deigen eventuelt i kjøleskapet en liten stund dersom du synes den virker veldig myk i konsistensen.)

Form deigen til 30 runde kaker. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand og trykk dem litt flate med hendene (eller bruk undersiden av et glass som dyppes i sukker).

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min, eller til de er lett gyldne. Avkjøles på platen i 10 min før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

Bruk lysebrunt sukker (demerarasukker) til disse cookiesene, og ikke mørkebrunt farinsukker.

Kakene oppbevares best i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei
Vil det fungere å sette disse med skje?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift