Sjokolademarengskake (Chocolate Meringue Cake)

 

Her ser dere kakebildet som har fått 730 likes i løpet av 3 timer etter at jeg postet det på Det søte livs Facebookside!!!

Helt rått, og utrolig gøy Smile

 

 

Dette er en sjokolademarengskake som dekkes av en sinnsykt god sjokoladekrem og oppå der igjen pisket krem og sjokoladesaus.

 

 

 Jeg lagde kaken i dag og postet bilde av kakestykket på Instagram og Facebook før jeg satte kaken frem til servering.

 

Instagram: @kristine_lifeissweet

 

Etter alle etterspørslene etter oppskriften som har tikket inn på Facebook etterpå, tør jeg ikke annet enn å poste den allerede i kveld...:)  Innocent

 

Dette er en kake jeg virkelig kan anbefale! 

 

 

En veldig nydelig sjokoladekake, som garantert vil falle i smak!

  

Ingredienser:

Sjokolademarengsbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 2 ss kakao
♥ 50 g kokesjokolade

Sjokoladekremfyll:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 250 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ sjokoladesaus (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.  Pisk til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i kakao og fint hakket kokesjokolade med en slikkepott.

Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen.

Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen.  Stek kaken i ca 1 1/2 time. Skru av varmen og la kaken stå og tørke i ovnen til ovnen har blitt kald. Flytt marengsbunnen over på et kakefat.

Til sjokoladekremen has eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. La blandingen koke opp under stadig visping. Småkok videre under visping til blandingen har tyknet noe, ca 5 minutter. Rør hele tiden så kremen ikke svir seg i bunnen av kjelen. Ta kjelen av platen og tilsett hakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte og rør kremen glatt og klumpfri. Avkjøl kremen og la den stå i kjøleskapet til den har fått tykk konsistens (det tar et par timer).

Bre den tykke sjokoladekremen jevnt over sjokolademarengsbunnen, men la det være igjen en kant på utsiden som du ikke har sjokoladekrem på.

 

 

 

 Pisk kremfløte til luftig, hvit krem. Fordel kremen på toppen av kaken.

 

 

 Pynt kaken ved å ringle over sjokoladesaus.

 

 

SÅ FLOTT KAKE!

 

 

Tips:

♥  Det er viktig at sjokoladekremen får stå i kjøleskapet til den får tykk nok konsistens, ellers vil den bare flyte utover kaken. Jeg tror jeg lot den stå i kjøleskapet i minst et par timer. Rør i kremen av og til for å sjekke konsistensen. Kremen må ikke bli altfor tykk heller, for da blir den vanskelig å fordele over marengsbunnen.

♥  Som sjokoladesaus oppå kaken bruker jeg "Double Chocolate Sundae Syrup" fra Hersheys (fås kjøpt blant annet hos Coop Mega og Ica). Dette er en amerikansk sjokoladesaus på flaske som har noe tykkere konsistens enn den norske varianten, men det går fint å bruke norsk sjokoladesaus på flaske også (men pass på at du bruker vanlig type og ikke den som stivner på iskrem).

♥  Det går fint å lage marengsbunnen og dekke den med sjokoladekremen dagen i forveien. La kaken stå i kjøleskapet over natten. På serveringsdagen pynter du med pisket krem og sjokoladesaus!

 

 

Så er det bare å begynne å forsyne seg! Laugh

 

 

Chocolate Yummyness....

 

 

Et kakestykke til ♥  DEG ♥  også  Heart

 

 

♥  ♥  ♥

Sjokolademarengskake (Chocolate Meringue Cake)
Ingredienser

Sjokolademarengsbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 2 ss kakao
♥ 50 g kokesjokolade

Sjokoladekremfyll:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 250 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ sjokoladesaus (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.  Pisk til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i kakao og fint hakket kokesjokolade med en slikkepott.

Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen.

Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen.  Stek kaken i ca 1 1/2 time. Skru av varmen og la kaken stå og tørke i ovnen til ovnen har blitt kald. Flytt marengsbunnen over på et kakefat.

Til sjokoladekremen has eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. La blandingen koke opp under stadig visping. Småkok videre under visping til blandingen har tyknet noe, ca 5 minutter. Rør hele tiden så kremen ikke svir seg i bunnen av kjelen. Ta kjelen av platen og tilsett hakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte og rør kremen glatt og klumpfri. Avkjøl kremen og la den stå i kjøleskapet til den har fått tykk konsistens (det tar et par timer).

Bre den tykke sjokoladekremen jevnt over sjokolademarengsbunnen, men la det være igjen en kant på utsiden som du ikke har sjokoladekrem på.

Pisk kremfløte til luftig, hvit krem. Fordel kremen på toppen av kaken.

Pynt kaken ved å ringle over sjokoladesaus.

Tips

♥  Det er viktig at sjokoladekremen får stå i kjøleskapet til den får tykk nok konsistens, ellers vil den bare flyte utover kaken. Jeg tror jeg lot den stå i kjøleskapet i minst et par timer. Rør i kremen av og til for å sjekke konsistensen. Kremen må ikke bli altfor tykk heller, for da blir den vanskelig å fordele over marengsbunnen.

♥  Som sjokoladesaus oppå kaken bruker jeg "Double Chocolate Sundae Syrup" fra Hersheys (fås kjøpt blant annet hos Coop Mega og Ica). Dette er en amerikansk sjokoladesaus på flaske som har noe tykkere konsistens enn den norske varianten, men det går fint å bruke norsk sjokoladesaus på flaske også (men pass på at du bruker vanlig type og ikke den som stivner på iskrem).

♥  Det går fint å lage marengsbunnen og dekke den med sjokoladekremen dagen i forveien. La kaken stå i kjøleskapet over natten. På serveringsdagen pynter du med pisket krem og sjokoladesaus!

25 kommentarer

Kom over bloggen din på facebook, hvor en oppskrift på en kake ble delt.. Denne kaken her ser ut til å falle i smak hos meg at den skal jeg overraske familien med på julaften.. Bare en ting jeg lurer på, går det an å erstatte sukkeret med Cocosa sukker? For å få ned kalorimengden? Ellers vil jeg si at det er en flott blogg, og mange fantastiske oppskrifter som jeg har printet ut å lagt inn i min kokebokmappe..
Ønsker deg og dine en fin førjulstid og en riktig God jul!

Hei igjen!

Valgte å bake kaken til julaften, og brukte vanlig sukker.. Men bunnen ble veldig hard, og vet jo at det kan være forskjell i ovner.. Kaken var likevel veldig god..
Skal lage en ny i morgen, men tar da å klippe ut gitte mål på bakepapir, og tar kakeringen oppå slik at marengsen ikke flyter så utover, og steker på vanlig måte.. Da vil den neppe bli så hard..

Jeg laget også din variant av Sarah Bernhardt kaken, og den ble mektig populær.. Hørte bare nytelses sukk over hele linja og at dette var noe av det beste familien hadde smakt!! Tommel opp for den...

Godt nyttår!

Godt å høre at du likte smaken! Ja, høres ut som at marengsen har flytt for mye utover og derfor har kaken blitt for hard. Vær nøye på å piske marengsen skikkelig stiv, så flyter den ikke så mye utover under stekingen. Og glad du også ble fornøyd med Sarah Bernhardt - regner med at det var den i langpanne du testet ut? Det var i alle fall ekstremt populær nå i desember :-)

Dette ser herlig ut! Bare lurer på hvilken type kokesjokolade du bruker? Lys eller mørk?

OK. Jeg har brukt lys, var redd for at det skulle bli for sterk sjokoladesmak. Jeg har laget marengsbunnen men den ser ut til å bli hard og sprø. Er det sånn den skal være? Tror jeg har gjort noe feil, jeg :/

Blir ikke så stor forskjell på smaken om du bruker lys eller mørk kokesjokolade. Kanskje du stekte marengsbunnen litt for lenge? Håper uansett du ble fornøyd med kaken. Marengsbunnen mykner jo litt etter hvert med fyllet på toppen :-)

Hei, så flott blogg du har. Ei venninne fikk denne kaken i barndåp i helgen og jeg bakte den i går. Er litt spent for marengsen ble noe hard.....enda den holdt formen sin. Men håper den blir like fin når jeg får på sjokolade og krem. Gleder meg :-))

Laila

Takk Laila. Håper du ble fornøyd med kaken. Marengsen skal være nokså hard (altså ikke bløt som en pavlova). Den mykner når den får stått en stund med alt fyllet oppå.

Hei! Har lyst å lage denne i helgen. Men hvordan er den dagen etter den er laget? Si at halve kaken blir spist opp på fredagen, også skal vi spise resten på lørdag. Er den like god da? Eller blir kremen dårlig?

Det pleier å gå helt fint å servere kaken dagen etter. Men pisket krem er jo alltid aller, aller best samme dag den er pisket. Du kan jo eventuelt piske litt ekstra krem når du serverer kaken dagen etter. Men dårlig blir ikke kremen så sant du har passet på at den ligger innenfor holdbarhetsdatoen. Veldig god kake:)

Hei! Jeg tenkte å lage en kake og spise litt av den i dag, men kan den stå i fryseren til torsdag og fortsatt smake like godt?

Denne kaken smaker best samme dag på grunn av den piskede kremen, Ingeborg. Jeg synes ikke det blir så godt når pisket krem fryses og deretter tines igjen, så jeg ville ikke gjort det.

Hei! Jeg lager kaken nå og det lukter himmelsk her :-) Jeg har dårlig erfaring med å få til pavlova, og ser ut til at jeg gjør noe feil her og ;-) Tegnet opp ring, men det fløyt veldig ut i ovnen. Har jeg ikke pisket riktig? Ca hvor lenge og hvordan skal man egentlig piske? :-) Lar du ovnsdøra stå på gløtt mens du venter på at ovnen skal bli kald? :-) Superglad for svar :-) Anne

Hei! Jeg fikk boken din til jul, ELSKER den! Prøver meg på denne kaken nå, men sjokoladesausen blir ikke helt "klumpfri". Det ser ut som den skiller seg litt? noen tips?

laget bunn og sjokoladefyll igår, skal serveres idag :) har luresmakt på kaka, og dem er utrolig NAM!! lettvint og godt :)

Hei!
Denne kaka ser rålekker ut, og tenkte å prøve den.
Ser at en annen lurer på det samme som jeg,- skal ovnsdøra være lukket mens kaken avkjøles?

Ser utrolig god ut denne kaka, men veldig vanskelig å lage. Etter andre forsøket på å lage sjokoladekremen ga jeg opp, den bare skilte seg og smakte helt forferdelig. Synd da forhåpningene var kjempestore!

Hei. Hadde også litt problemer med det. Hadde derfor oppi flere eggeplommer, litt fibersirup, litt mer sjokolade, vanilje/vaniljesukker og ekte sitronsaft. Vispet også kremen i miksmaster slik at den ble kremete og riktig. Smak til så det blir en god smak mht syre (sitronsaften) og passe søtt og smakfullt med tanke på mengde sjokolade.

Denne var bare nyydelig med salte peanøtter på toppen!... Blir bare ekstra digg med litt salt på søt på søtt på søtt :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift