Brukere online: 1008
Brukere i dag: 4705
Brukere siste 7 dager: 195434
Hei!
Ny uke og nye muligheter til å kose seg!
Denne mandagen starter jeg med å servere deg noen lune, myke hvetekringler, som jeg håper du vil like.
Jeg har drysset kringlene med grovt perlesukker som beholder hvitfargen under stekingen (kjøpt i Sverige), men selv om dette hvite perlesukkeret selvfølgelig ser lekkert ut, går det for smakens skyld like godt å bruke vanlig, norsk perlesukker.
Jeg har benyttet min yndlings-gjærbakstoppskrift på Verdens beste boller, men halverte porsjonen denne gangen.
Jeg fikk 18 hvetekringler av denne oppskriften. Antallet avhenger selvsagt av hvor store du lager dem.
Ingredienser:
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Hev deigen i 30 minutter.
Del deigen opp i 15-20 biter.
Trill ut stenger som du former til kringler (se tips). Legg kringlene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom.
La kringlene heve lunt i 1 time, så de blir store og luftige.
Visp sammen egg og melk og pensle blandingen over kringlene. Dryss over rikelig med perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca 10 minutter (se tips).
Avkjøl kringlene på rist.
Server kringlene nystekte, gjerne med en kopp varm sjokolade.
Tips:
♥ Husk at kringlene hever nokså mye, så du må trille stengene nokså tynne for at kringlene skal beholde fasongen under stekingen.
♥ For å få myke, luftige hvetekringler, er det viktig at du ikke steker dem for lenge. Kringlene skal selvfølgelig bli gjennomstekte, men ikke mer enn gylne i fargen.
♥ Det hvite perlesukkeret er som nevnt kjøpt i Sverige (fra Dansukker - de har det i de fleste matbutikkene). Jeg har foreløpig ikke sett dette perlesukkeret i norske butikker.
♥ Som all gjærbakst, smaker disse kringlene aller best samme dag de er laget. Kringlene er imidlertid fine å fryse.
Så koselig og vakker gjærbakst!
Kos deg!
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Hev deigen i 30 minutter.
Del deigen opp i 15-20 biter.
Trill ut stenger som du former til kringler (se tips). Legg kringlene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom.
La kringlene heve lunt i 1 time, så de blir store og luftige.
Visp sammen egg og melk og pensle blandingen over kringlene. Dryss over rikelig med perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca 10 minutter (se tips).
Avkjøl kringlene på rist.
♥ Husk at kringlene hever nokså mye, så du må trille stengene nokså tynne for at kringlene skal beholde fasongen under stekingen.
♥ For å få myke, luftige hvetekringler, er det viktig at du ikke steker dem for lenge. Kringlene skal selvfølgelig bli gjennomstekte, men ikke mer enn gylne i fargen.
♥ Det hvite perlesukkeret er som nevnt kjøpt i Sverige (fra Dansukker - de har det i de fleste matbutikkene). Jeg har foreløpig ikke sett dette perlesukkeret i norske butikker.
♥ Som all gjærbakst, smaker disse kringlene aller best samme dag de er laget. Kringlene er imidlertid fine å fryse.
2 kommentarer
Hva bra det ser ut!
Hva bra det ser ut!
Disse hvetekringlene skal
Disse hvetekringlene skal bakes snarest! Passe lett snadder en hustrig kveld.:) Ser at du så sent som 05.09.17 fortsatt ikke hadde funnet perlesukkeret fra Dansukker, som jeg flere ganger har sett at du lette etter. Du har kanskje funnet dette perlesukkeret nå, men for ordens skyld nevner jeg at varen skal finnes på Meny: https://meny.no/varer/bakevarer-og-kjeks/sukker/perlesukker-57012595071… Dertil har pakken bilde av kringler pyntet med perlesukker.:). Også jeg skal kjøpe perlesukkeret nå. Ha det riktig fint, du og alle bloggere /lesere!
Skriv ny kommentar