Jordbærmoussekake på sjokoladebunn


En alldeles nydelig jordbærmoussekake som kan lages med enten friske eller frosne jordbær.  Heart

 

Ingredienser:

Sjokoladekakebunn:
♥ 2 egg
♥ 50 g sukker
♥ 50 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 ss kakao

Jordbærmousse:
♥ 700 g friske eller frosne jordbær
♥ 2 pk jordbærgelépulver
♥ 5 dl kremfløte

Pynt:
♥ melkesjokoladehjerter


Fremgangsmåte:

Sjokoladekakebunn:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt melet med bakepulver og kakao. Vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 15 minutter (se tips). Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kakebunnen tilbake i formen.


Jordbærmousse:

Ha jordbærene i en kjele. Bruker du frosne jordbær, tines de først. Bruker du friske jordbær, moses de lett. Varm opp jordbærmosen og la den småkoke i noen minutter så væsken koker bort noe (se tips). Ta kjelen av platen og tilsett jordbærgelépulveret. Rør til pulveret løser seg helt opp. Avkjøl blandingen så den er romtemperert (men fortsatt flytende).

Pisk imens kremfløten til tykk krem. Vend den avkjølte jordbærblandingen inn i kremen, litt om gangen. Visk godt med en stålvisp til slutt så alle kremklumper fjernes.

Ha jordbærmoussen over sjokoladekakebunnen i formen. Sett formen kaldt i 5-6 timer eller over natten, så jordbærmoussen stivner.

Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og flyttes over på et fat. Pynt med melkesjokoladehjerter, jordbær eller annen kakepynt du liker.

 

Tips:

♥ Vær nøye med å ikke steke sjokoladekakebunnen for lenge. Den er nokså tynn og trenger derfor ikke særlig lang steketid.

♥ La jordbærmosen småkoke så den ikke er altfor tyntflytende når du har oppi gelépulveret. Dette gjelder særlig hvis du bruker jordbær som har vært frosne. Viktig for at moussen skal bli stiv nok til at kaken holder fasongen.

♥ Det er viktig at jordbærblandingen er helt avkjølt (men fortsatt flytende) før du blander i den piskede kremen ellers kommer kremen til å smelte og skille seg.

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
 

♥ ♥ ♥ ♥

Jordbærmoussekake på sjokoladebunn
Ingredienser

Sjokoladekakebunn:
♥ 2 egg
♥ 50 g sukker
♥ 50 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 ss kakao

Jordbærmousse:
♥ 700 g friske eller frosne jordbær
♥ 2 pk jordbærgelépulver
♥ 5 dl kremfløte

Pynt:
♥ melkesjokoladehjerter

Fremgangsmåte

Sjokoladekakebunn:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt melet med bakepulver og kakao. Vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 15 minutter (se tips). Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kakebunnen tilbake i formen.


Jordbærmousse:

Ha jordbærene i en kjele. Bruker du frosne jordbær, tines de først. Bruker du friske jordbær, moses de lett. Varm opp jordbærmosen og la den småkoke i noen minutter så væsken koker bort noe (se tips). Ta kjelen av platen og tilsett jordbærgelépulveret. Rør til pulveret løser seg helt opp. Avkjøl blandingen så den er romtemperert (men fortsatt flytende).

Pisk imens kremfløten til tykk krem. Vend den avkjølte jordbærblandingen inn i kremen, litt om gangen. Visp godt med en stålvisp til slutt så alle kremklumper fjernes.

Ha jordbærmoussen over sjokoladekakebunnen i formen. Sett formen kaldt i 5-6 timer eller over natten, så jordbærmoussen stivner.

Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen og flyttes over på et fat. Pynt med melkesjokoladehjerter, jordbær eller annen pynt du liker.

Tips

♥ Vær nøye med å ikke steke sjokoladekakebunnen for lenge. Den er nokså tynn og trenger derfor ikke særlig lang steketid.

♥ La jordbærmosen småkoke så den ikke er altfor tyntflytende når du har oppi gelépulveret. Dette gjelder særlig hvis du bruker jordbær som har vært frosne. Viktig for at moussen skal bli stiv nok til at kaken holder fasongen.

♥ Det er viktig at jordbærblandingen er helt avkjølt (men fortsatt flytende) før du blander i den piskede kremen ellers kommer kremen til å smelte og skille seg.

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

12 kommentarer

Nå har jeg prøvd å lage denne kaken to ganger, begge gangene har Helene vært kald. Men allikevel skiller detcsegvnår jeg blander med kremen. Irriterende., kaken ser ikke veldig pen ut!!

Lurer på om denne kaka kan frysast etter at ho er ferdiglaga? Og tinast sakte?

Laget denne kaken i går, bare noen timer før den skulle spises. Tilsatte derfor to ekstra gelatinplater og puttet den i fryseren, gikk helt fint det.

Det er en deilig og frisk kake, men jeg mener at det er feil type bunn. Sjokoladesmaken på denne bunnen blir overdøvet av jordbærmoussen og bunnen er for tørr, selv med riktig steketid. Det burde i stedet vært en bunn som minnet mer om kraftig konfektkake, bassert på mye sjokolade og smør.

Laga den i dag og æ hadde ikkje problemer med at den skilte sæ..
Hadde ikkje 22-form, så æ dobla bunnen og hadde i 26-form :)
Skal ha den med på uteksamineringa t dattra mi på ungdomsskolen i mårra :)

Har lagd denne kaken flere ganger. Nydelig kake. Har også laget den med blåbær og blåbærgele, ble nydelig den også. Moro å prøve noe nytt
Mvh Lisbeth

Prøvde denne kaken i dag. Fromasjen skiller seg når jeg tilsetter jordbærblandingen i kremen. Jeg forsøkte 2 ganger og det samme skjedde begge ganger. Hva gjør jeg feil? Jordbærblandingen var helt avkjølt og jeg tok litt og litt i kremen. Ble ikke bra og måtte hive alt.

Jeg lagde denne fromasjen i dag, brukte en hasselnøttbunn i stedet for sjokolade for det hadde jeg mest lyst på :)
Står i kjøleskapet nå og stivner :)

Nå har jeg laget denne kaken to ganger og begge gangene så skiller kremen og jordbæren seg når jeg blander det. Hvorfor gjør det det,, hva gjør jeg feil? For kremen blir litt sånn kornete vettu, og det ser jo ikke så pent ut.

Har laget denne mange ganger og laget min egen utgave av den aldri hatt problemer med at det skiller seg som flere her sier....

Nå er jeg i gang med å lage denne kaka for andre gang. Første gang var til en konfirmasjon så den fikk jeg aldri smakt. Er derfor spent på resultatet! De som skriver at moussen skiller seg tror jeg kanskje ikke har latt jordbær - blandingen bli helt avkjølt før de forsiktig vendte inn kremen. Sikkert ikke lurt å røre for mye. Bruker norske , friske jordbør. Bunnen laget jeg i går, den blir jo bare bedre og saftigere av å stå i kjøleskapet noen dager. Kan sikkert dynkes om den er for tørr.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift