Oreo Madness Cake

 

... mad about you!


 Heart 
 

Dette er marengsbunn med Oreokjeks og pecannøtter, som er dekket med pisket krem, som er dekket med mer Oreos, som er dekket med sjokoladesaus, som er dekket med karamellsaus....

 


= OREO MADNESS CAKE!

 


Ingredienser:

Marengskake:
♥ 6 eggehviter
♥ 300 g sukker
♥ 20 stk Oreokjeks
♥ 150 g pecannøtter

Fyll:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 12 stk Oreokjeks (gjerne sjokoladedekkede, se tips)

Hot Chocolate Fudge Sauce:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 dl hvit eller lys sirup
♥ 1 dl mørkebrunt farinsukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 2 ss smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Caramel Sauce:
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 50 g smør

 

Fremgangsmåte:

Marengskake:
Pisk eggehvitene til hvitt skum. Tilsett litt og litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Pisk til tykk, hvit og glossy marengs. Vend forsiktig i hakkede Oreokjeks og pecannøtter (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet).

Form marengsen til en tykk, rund kake på en bakepapirdekket stekeplate. Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen.  Stek kaken i ca 1 1/2 time. Skru av varmen og la kaken stå og tørke i ovnen til ovnen har blitt kald. Flytt marengsbunnen over på et passende kakefat.
 

Hot Chocolate Fudge Sauce:
Lag sjokoladesausen mens marengskaken steker.
Ha kremfløte, sirup, mørkt sukker og kakao i en kjele. Kok opp under omrøring. La blandingen småkoke i 5 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i biter, smør og vanilje. La sjokolade og smør smelte og rør sausen jevn. Avkjøl.
 

Caramel Sauce:
Lag også karamellsausen mens marengkaken steker.
Ha vann og sukker i en kjele og varm opp på middels varme til sukkeret har smeltet. Skru opp varmen på platen og la blandingen koke uten å røre mer i den. La småkoke til fargen er gylden karamellbrun. Tilsett så kremfløten. Karamellen vil nå bruse litt opp, men det er slik det skal være. Bland også i smør og vanilje. Nå kan du sette kjelen tilbake på platen og begynne å røre forsiktig i karamellen over middels varme til blandingen blir jevn og klumpfri. Avkjøl.


Montering:
Pisk kremfløten til myk krem og smak til med vanilje. Fordel kremen over marengsbunnen.

Hakk Oreos grovt og dryss bitene over kremen. Det går fint med vanlige Oreokjeks. Jeg har imidlertid her brukt Oreo Milk Choc, som er Oreos som er dekket med melkesjokolade! Sinnsykt gode, så kjøpt dem hvis du får tak i!  Smile

Ringle så over rikelige mengder med sjokoladesaus og karamellsaus!

 


Bare mer og mer og mer og mer....

 


NAAAAAAAMMM!!!
 

 

Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

 

 

Tips:

♥ Oreo Milk Choc er som nevnt Oreokjeks dekket med melkesjokolade. De er ikke så lette å få tak i, så kjøp med deg noen hvis du ser dem i butikken.

 

♥ Det er viktig at både sjokoladesausen og karamellsausen er godt avkjølte før de ringles over kremen på marengskaken, ellers smelter kremen.

♥ Det går fint å lage både marengsbunnen, sjokoladesausen og karamellsausen dagen i forveien, og sette kaken sammen med kremfyllet på serveringsdagen. Oppbevar både marengsbunnen og sausene i romtemperatur. Alternativt kan sausene også settes i kjøleskapet og der kan de oppbevares i mange dager, men vær forberedt på at de vil stivne i konsistensen om de står i kjøleskapet. Sausene blir imidlertid flytende igjen om du setter dem en liten stund i mikroen.

♥ "Oreo Madness Cake" er en selvkomponert variant av den berømte desserten "Oreo Madness" som lages med vaniljeiskrem. Oreo Madness finner du også her på Det søte liv! Se også Oreo Meringue Cake.

 

 

♥ De nydelig rosa sjokoladehjertene som du ser på bildet kan du få kjøpt i nettbutikken Pynt til fest 

 

 

Så supernydelige, og veldig gode!

 


Den kule beholderen i plast som du ser på bildet fås også kjøpt hos Pynt til fest.

 

Det er vanskelig å slutte å forsynes seg av Oreo Madness Cake når man først har begynt!

 

 

I tillegg til de søte, rosa sjokoladehjertene, serverer jeg kaken med god vaniljeiskrem!

 

 

BARE DIGGE INGREDIENSER!  Icon e biggrin  

 

 

Kan jeg friste med en bit?   Angel smile  
 

 

 

Sykt deilig kake!

 

♥  ♥  ♥  ♥  

Oreo Madness Cake
Ingredienser

Marengskake:
♥ 6 eggehviter
♥ 300 g sukker
♥ 20 stk Oreokjeks
♥ 150 g pekannøtter

Fyll:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 12 stk Oreokjeks (gjerne sjokoladedekkede, se tips)

Hot Fudge Chocolate Sauce:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 dl hvit eller lys sirup
♥ 1 dl mørkebrunt farinsukker
♥ 0,5 dl kakao
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 2 ss smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Caramel Sauce:
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 50 g smør

Fremgangsmåte

Marengskake:
Pisk eggehvitene til hvitt skum. Tilsett litt og litt sukker om gangen under fortsatt pisking. Pisk til tykk, hvit og glossy marengs. Vend forsiktig i hakkede Oreokjeks og pekannøtter (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet).

Form marengsen til en tykk, rund kake på en bakepapirdekket stekeplate. Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen.  Stek kaken i ca 1 1/2 time. Skru av varmen og la kaken stå og tørke i ovnen til ovnen har blitt kald. Flytt marengsbunnen over på et passende kakefat.

Hot Fudge Chocolate Sauce:
Lag sjokoladesausen mens marengskaken steker.
Ha kremfløte, sirup, mørkt sukker og kakao i en kjele. Kok opp under omrøring. La blandingen småkoke i 5 minutter. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i biter, smør og vanilje. La sjokolade og smør smelte og rør sausen jevn. Avkjøl.

Caramel Sauce:
Lag også karamellsausen mens marengkaken steker.
Ha vann og sukker i en kjele og varm opp på middels varme til sukkeret har smeltet. Skru opp varmen på platen og la blandingen koke uten å røre mer i den. La småkoke til fargen er gylden karamellbrun. Tilsett så kremfløten. Karamellen vil nå bruse litt opp, men det er slik det skal være. Bland også i smør og vanilje. Nå kan du sette kjelen tilbake på platen og begynne å røre forsiktig i karamellen over middels varme til blandingen blir jevn og klumpfri. Avkjøl.

Montering:
Pisk kremfløten til myk krem og smak til med vanilje. Fordel kremen over marengsbunnen.

Hakk Oreos grovt og dryss bitene over kremen. Det går fint med vanlige Oreokjeks. Jeg har imidlertid her brukt Oreo Milk Choc, som er Oreos som er dekket med melkesjokolade! Sinnsykt gode, så kjøpt dem hvis du får tak i!  Smile

Ringle så over rikelige mengder med sjokoladesaus og karamellsaus!

Tips

♥ Oreo Milk Choc er som nevnt Oreokjeks dekket med melkesjokolade. De er ikke så lette å få tak i, så kjøp med deg noen hvis du ser dem i butikken.

♥ Det er viktig at både sjokoladesausen og karamellsausen er godt avkjølte før de ringles over kremen på marengskaken, ellers smelter kremen.

♥ Det går fint å lage både marengsbunnen, sjokoladesausen og karamellsausen dagen i forveien, og sette kaken sammen med kremfyllet på serveringsdagen. Oppbevar både marengsbunnen og sausene i romtemperatur. Alternativt kan sausene også settes i kjøleskapet og der kan de oppbevares i mange dager, men vær forberedt på at de vil stivne i konsistensen om de står i kjøleskapet. Sausene blir imidlertid flytende igjen om du setter dem en liten stund i mikroen.

♥ "Oreo Madness Cake" er en selvkomponert variant av den berømte desserten "Oreo Madness" som lages med vaniljeiskrem. Oreo Madness finner du også her på Det søte liv! Se også "Oreo Meringue Cake".

20 kommentarer

Hei! Denne ser helt utrolig god ut! Men da jeg er nøtteallergiker lurer jeg på om det går an å sløyfe pecannøttene?

Du kan lage kaken dagen før og oppbevare den i kjøleskapet. Ellers kan du lage marengsbunnen et par dager i forveien og pynte med krem og sauser kvelden før og oppbevare kaken i kjøleskapet til dagen etter. Men aller best er kaken om du pynter med krem og sauser på serveringsdagen så kremen er helt, helt fersk:)

Denne så jo bare så fantastisk ut, men det som 'slo' meg - hadde det vært godt med salte peanøtter i stedet for pecannøttene i denne. Jeg er kjempeglad i kaker, men også kombinasjon salt/søtt !

Jeg tenkte å prøve å lage denne til en spesiell anledning:) Men som superbakeren jeg IKKE er, lurer jeg på hva du mener med "å ringle" sjokoladesausen og karamellsausen? :P går det greit å bruke sprøytepose?

Å nei, det trenger du ikke. Med ringle over mener jeg bare at du tar en skje og øser sausen over kaken litt her og der så du får et litt rotete mønster med sauser oppå kaken:) Ikke noe avansert i det hele tatt:)

Karamellsausen var en tålmodighetsprøve, nå har den kokt i en halv time, og er fortsatt blank?? Hva gjør jeg galt?

Som svar på av Ingunn (ikke bekreftet)

Høres ut som noe har gått galt her, Ingunn. Karamellsausen skal ikke koke så lenge.. Du må først koke så sukkeret bruner og deretter tilsette fløten.. Kan du forklare hva du gjorde litt nærmere, så skjønner jeg kanskje hva det kan være som har skjedd hos deg?

Jeg gjorde som oppskriften sa, varmet vann og sukker til sukkeret var smeltet, og satte det så på kok uten og røre, og der stod d og kokte, og ingenting skjedde :( så nå har jeg kaka og sjokoladesausen klar til selskap i morgen men ingen karamellsaus :( triist :( men får helle på noe kjøpesaus da, får prøve igjen ved en senere anledning hvis du har svar på hva som kan ha skjedd :-/ ?

Hei
Denne er nydelig! Den falt virkelig i smak!!! Tok ikke alt av toppingen på, men hadde det i skåler så de som ville kunne ta på mer :-)
Karamell sausen er fantastisk god og funker godt på is også :-)

Nam! Jeg har lyst til å lage denne men så synes jeg det blir litt mye å lage med to sauser. Går det an å kjøpe ferdilaget karamell- og sjokoladesaus på butikken?

Jeh får IKKE til marengsen lenge! Fikk det til så fint før.. Hva gjør jeg galt? Krise..driver å baker til imrg.

Super side! ;)

Har laga denne til noen selskap, og folk elsker den! Og det gjør jeg også <3 For øvrig blir det masse saus til overs. Nok til minst to kaker, så det holder å lage halv porsjon av sausene.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift