Sjokolade- og klementinkjeks


Julen er over, men ikke tiden for småkaker! 

Dette er kjempegode småkaker som gjør hverdagen bedre!  Smile

 


Oppskriften gir ca. 50 stk.

 

Ingredienser:

♥ 250 g hvetemel 
♥ 75 g melis
♥ 175 g smør
♥ revet skall fra 1 klementin
♥ 2 ss presset klementinsaft
♥ 50 g kokesjokolade (se tips)
♥ 50 g lys kokesjokolade (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Ha mel i en food processor sammen med melis og romtemperert smør.

Kjør blandingen sammen så smøret fordeler seg fint i det tørre. (Har du ikke food processor, kan du bare smuldre det myke smøret i det tørre med fingrene.) Tilsett revet klementinskall og presset saft fra klementin. Kjør videre så deigen samler seg. 

Hakk sjokoladen og kna inn i deigen.

Form deigen til 2 pølser som er ca 5 cm i diameter. Sett dem kaldt i 1 time.

Skjær pølsene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C til de er lyst gylne, ca. 6-7 minutter.

Avkjøl på rist.

 

 


Tips:

♥ Jeg har brukt en blanding av vanlig kokesjokolade og lys kokesjokolade. Det går fint å bruke 100 g av bare en av delene, eller alternativt melkesjokolade.

♥ Det er lurt å la deigpølsene ligge i kjøleskapet en stund, for da blir det lettere å skjære dem i skiver og kakene flyter mindre utover under stekingen. 

♥ Dersom skivene går litt i stykker når du skjærer dem, kan du bare klemme kakene litt sammen igjen før du legger dem på stekeplaten. 

♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kan også fryses.

 

  Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Sjokolade- og klementinkjeks
Ingredienser

♥ 250 g hvetemel
♥ 75 g melis
♥ 175 g smør
♥ revet skall fra 1 klementin
♥ 2 ss presset klementinsaft
♥ 50 g kokesjokolade (se tips)
♥ 50 g lys kokesjokolade (se tips)

Fremgangsmåte

Ha mel i en food processor sammen med melis og romtemperert smør.

Kjør blandingen sammen så smøret fordeler seg fint i det tørre. (Har du ikke food processor, kan du bare smuldre det myke smøret i det tørre med fingrene.) Tilsett revet klementinskall og presset saft fra klementin. Kjør videre så deigen samler seg. 

Hakk sjokoladen og kna inn i deigen.

Form deigen til 2 pølser som er ca 5 cm i diameter. Sett dem kaldt i 1 time.

Skjær pølsene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C til de er lyst gylne, ca. 6-7 minutter.

Avkjøl på rist.

Tips

♥ Jeg har brukt en blanding av vanlig kokesjokolade og lys kokesjokolade. Det går fint å bruke 100 g av bare en av delene, eller alternativt melkesjokolade.

♥ Det er lurt å la deigpølsene ligge i kjøleskapet en stund, for da blir det lettere å skjære dem i skiver og kakene flyter mindre utover under stekingen. 

♥ Dersom skivene går litt i stykker når du skjærer dem, kan du bare klemme kakene litt sammen igjen før du legger dem på stekeplaten. 

♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kan også fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Jeg bruker vanlig over- og undervarme. Gjelder alle oppskriftene her på Det søte liv med mindre jeg skriver eksplisitt at jeg bruker varmluft :-)

Var vanskelig å skjære opp ja, måtte jukse til endel med fingrene.. godt det er smaken som teller! Men det kunne kanskje stått ca hvor tjukke skivene bør være??

Nettopp laget disse, skikkelig gode! 😍 Skal gi bort til jul og laget en testrunde nå, en vegansk og en med meieriprodukter - begge ble supre. Brukte melange melkefri og coop mørk kokesjokolade til den veganske versjonen, likte faktisk den bedre så blir den veganske versjonen til både veganere og ikke-veganere til jul! Takk for oppskrift :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift