Pavlova

"Pavlova" er en verdenskjent marengskake!  Det sies at kaken ble oppfunnet av en australsk konditor ved navn Herbert Sachse på 1930-tallet, og at kaken har fått sitt navn fordi den er like nydelig og lett som den berømte, russiske ballerinaen Anna Pavlova.

En Pavlova kan pyntes med bær eller frukt etter ønske, og du finner mange Pavlova-varianter her på detsoteliv.no. Den opprinnelige, australske Pavlovakaken pyntes tradisjonelt med søte, røde jordbær og frisk, grønn kiwifrukt.

Og husk: En ekte Pavlova skal alltid bugne med frukt og bær!

Pavlova
Ingredienser

4 eggehviter
200 g sukker
0,5 ts vineddik
1,5 ss maizena

Fyll:
3 dl kremfløte
3 ts vaniljesukker

Pynt:
1 kurv jordbær
2 kiwi

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en ørliten grop på toppen av kaken.

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald. 

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med jordbær og kiwi.

Tips

Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen i midten.

Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

Tegn på baksiden av bakepapiret for å unngå blyant- eller pennmerker på marengsbunnen.

Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager, og den kan også fryses.

Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt.

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Hei Kristine!
Jeg synes ikke jeg får til denne kaken lenger. Tidligere ble den høy og fin, nesten ikke sprukket, og akkurat passe sprø utenpå, og seig inni. Nå flyter den ut, sprekker mye opp, og er så seig i bunnen at jeg får store problemer med å skjære den opp. I tillegg er den gjerne lys brun oppå.
Jeg prøver å følge oppskriften til punkt og prikke, men synes bare det blir verre og verre...;)
Har du noen tips, dvs noe jeg bør fokusere mer på, når jeg lager den?

Den ble ikke stiv inni.jeg passet på at det ikke kom noe av eggeplommen i eggehviten.Men den ble veldig god:)jeg lagde den til søsteren min!hun elsket den selv om den ikke ble helt stiv.jeg elsker oppskriftene dine!kjempe gode!!

Hei!
Det står at kaken skal tørke i ovnen til ovnen er blitt kald, men lurte på om døren på ovnen skal være åpen eller lukket?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift