Brukere online: 1720
Brukere i dag: 20790
Brukere siste 7 dager: 195186
4 egg
175 g sukker
1,5 dl hvetemel
3 ss potetmel
0,5 ts bakepulver
Fyll:
ca 2 dl tykt jordbær- eller bringebærsyltetøy
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i eggedosisen.
Smør deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek ved 180°C i 8-10 min (pass nøye på at kaken ikke blir for brun).
Hvelv kaken over på et sukret klede og fjern bakepapiret (se tips). Avkjøl kaken med langpannen over i ca 15 min (dette gjør at kaken holder seg myk).
Smør et jevnt lag med tykt syltetøy utover kaken (se tips). Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og legg rullekaken på et passende fat. Sikt over melis før servering.
Synes du det er vanskelig å ta bakepapiret av den stekte kaken, kan det hjelpe å ha litt kaldt vann oppå papiret. Dra så det våte papiret forsiktig av kaken.
Bruk 1,5 - 2 dl syltetøy til å fylle rullekaken. Nøyaktig mengde avhenger av hvor søt og klissete kake du vil ha. Bruker du for mye syltetøy, vil kaken bli for søt og syltetøyet vil tyte ut når du ruller sammen kaken. Syltetøyet bør dessuten ha tykk konsistens. Bruker du rørte bær eller tynt syltetøy (typisk for syltetøy med mindre sukkerinnhold), må du bruker mindre mengde syltetøy.
Rullekaken er kjempefin å fryse.
6 kommentarer
Oppskriften er fin, men på
Oppskriften er fin, men på bare 180 grader tørker rullekaken mer enn den stekes. Jeg steker på 220 grader isteden i 6-7 minutter for et saftigere resultat.
Et godt tips til sukkerbrød og rullekake laget av sukkerbrødrøre. Ha i 1/2 dl kokende vann etter at du har pisket eggedosis og pisk videre på lav hastighet i 30-40 sek før du forsiktig blander inn det tørre. Det kokende vannet binder eggene til en mer stabil røre og det sørger for at kaken hever og således steker jevnt.
Steker den med vanndamp ved
Steker den med vanndamp ved 150 grader. Veldig myk og saftig. Perfekt.
Kan denne lages dagen i
Kan denne lages dagen i forveien og stå seg godt? :)
Åh, så nydelig et kakefat! Er
Åh, så nydelig et kakefat! Er på utkikk etter akkurat et sånt! Kan jeg spørre hvor du har fått tak i det? Synes det er vanskelig å finne et som ikke ser kjedelig ut.. Evt hvor langt/bredt bør et rullekake-fat være? :)
Har prøvd mange rullekaker...
Har prøvd mange rullekaker... failed every time! Og testet denne fikk det nesten til, syns det er litt lite mel... og ja. Den sitter godt fast i bakepapir og nesten ikke noe "deig" igjen.
Denne rullekaka ble bare
Denne rullekaka ble bare amazing god. Fikk så mye skryt av den, baket den til bursdsgsselakap
Skriv ny kommentar