Brukere online: 1820
Brukere i dag: 13857
Brukere siste 7 dager: 195727
Hei dere!
Håper dere har en kjempefin langhelg, folkens.
Hvis du vil lage en litt ekstra digg kake denne helgen, skal du få et kjempegodt forslag av meg:
Dette er en mektig og nydelig sjokoladeostekake, som er enhver sjokoladeelskers drøm!
Jeg har brukt salte kjeks og peanøtter i bunnen, som gir fantastisk god kontrast til den søte, mørke sjokoladekaken.
Kaken kan pyntes til fest, eller serveres uten pynt til mer alminnelige dager.
Sjokoladeostekaken lages med gelatin og mye kokesjokolade, og skal ikke stekes.
Ingredienser:
Bunn:
♥ 200 g Digestivekjeks
♥ 100 g Ritzkjeks
♥ 100 g salte peanøtter
♥ 50 g brunt sukker
♥ 150 g smør
Sjokoladeostefyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 4 plater gelatin
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 400 g kremost
♥ 150 g sukker
Sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
Knus kjeksen til smuler. Finhakk peanøttene. Bland kjekssmulene og de hakkede peanøttene med brunt sukker og smeltet smør.
Ha ringen til en kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Ha kjeksblandingen på fatet og press den jevnt utover innenfor kakeringen. Pass på at kjeksen presses helt inn mot kakeringen slik at det ikke blir sprekker som sjokoladefyllet kan renne ut av. Sett fatet i kjøleskapet i 1 time.
Sjokoladeostefyll:
Til sjokoladeostefyllet varmes kremfløten opp i en kjele til kokepunktet. Ta kjelen av platen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen med den varme fløten. Rør så de løser seg opp. Ha så i oppdelt kokesjokolade og la den også smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn når sjokoladen har smeltet. Avkjøl til romtemperert.
Pisk kremost og sukker sammen. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk blandingen luftig.
Ta kakefatet ut av kjøleskapet og hell sjokolademassen over kjeksbunnen. Jevn til overflaten og la kaken stå i kjøleskapet i minst 5 timer, slik at ostefyllet stivner helt.
Hvis du legger kakefolie på innsiden av formen før du heller i sjokoladeostefyllet, får du helt jevn kant langsmed kaken.
Sjokoladeglasur:
Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn og avkjøl til den er romtemperert.
Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel sjokoladeglasuren over kaken. Hvis du ønsker å pynte kaken, kan du for eksempel bruke peanøtter, sjokoladekuler, sjokoladestrøssel, makroner eller lignende. Legg i så fall gjerne pynten på glasuren mens sjokoladeglasuren er bløt, slik at pynten fester seg bedre til kaken.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1 time slik at glasuren stivner.
Før servering løsnes kakeringen fra kaken med en tynn kniv. Her har jo jeg lagt kakefolie på innsiden av kakeringen, og da er det bare å dra folien av kaken.
Resultatet blir en vakker kaken med nydelig, jevn kant.
Det gjør seg jo veldig med makroner, sjokoladekuler og strøssel på en kake - og pynten er utrolig enkel å bare legge på kaken.
Så flott kake!
Når du skal skjære i kaken, får du penest kakestykker dersom du bruker en stor kniv som holdes en stund under rennende varmt vann.
Kremete og fantasisk god sjokoladeostekake med fyldig sjokoladesmak.
Den salte bunnen gir nydelig kontrast til den mørke sjokoladekremen.
Tips:
♥ Kakefolie som du ser på bildene her, er fin å bruke for å få glatt kant på alle slags ostekaker og fromasjkaker som ikke skal stekes. Fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker. Hvis du ikke har kakefolie, er det bare å bruke en tynn kniv for å løsne kakeringen fra kaken.
♥ Kaken kan gjerne lages klar dagen før servering. Den tåler fint å stå i kjøleskapet i et par dager.
Nyt denne drømmen av en sjokoladekake! ♥
Mmmm... nydelig!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
♥ 200 g Digestivekjeks
♥ 100 g Ritzkjeks
♥ 100 g salte peanøtter
♥ 50 g brunt sukker
♥ 150 g smør
Sjokoladeostefyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 4 plater gelatin
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 400 g kremost
♥ 150 g sukker
Sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade
Kakebunn:
Knus kjeksen til smuler. Finhakk peanøttene. Bland kjekssmulene og de hakkede peanøttene med brunt sukker og smeltet smør.
Ha ringen til en kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Ha kjeksblandingen på fatet og press den jevnt utover innenfor kakeringen. Pass på at kjeksen presses helt inn mot kakeringen slik at det ikke blir sprekker som sjokoladefyllet kan renne ut av. Sett fatet i kjøleskapet i 1 time.
Sjokoladeostefyll:
Til sjokoladeostefyllet varmes kremfløten opp i en kjele til kokepunktet. Ta kjelen av platen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i kjelen med den varme fløten. Rør så de løser seg opp. Ha så i oppdelt kokesjokolade og la den også smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn når sjokoladen har smeltet. Avkjøl til romtemperert.
Pisk kremost og sukker sammen. Tilsett sjokoladeblandingen og pisk blandingen luftig.
Ta kakefatet ut av kjøleskapet og hell sjokolademassen over kjeksbunnen. Jevn til overflaten og la kaken stå i kjøleskapet i minst 5 timer, slik at ostefyllet stivner helt.
Sjokoladeglasur:
Kok opp kremfløten til sjokoladeglasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn og avkjøl til den er romtemperert.
Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel sjokoladeglasuren over kaken. Hvis du ønsker å pynte kaken, kan du for eksempel bruke peanøtter, sjokoladekuler, sjokoladestrøssel, makroner eller lignende. Legg i så fall gjerne pynten på glasuren mens sjokoladeglasuren er bløt, slik at pynten fester seg bedre til kaken.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1 time slik at glasuren stivner. Før servering løsnes kakeringen fra kaken med en tynn kniv.
♥ Kakefolie som du ser på bildene her, er fin å bruke for å få glatt kant på alle slags ostekaker og fromasjkaker som ikke skal stekes. Fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker. Hvis du ikke har kakefolie, er det bare å bruke en tynn kniv for å løsne kakeringen fra kaken.
♥ Kaken kan gjerne lages klar dagen før servering. Den tåler fint å stå i kjøleskapet i et par dager.
7 kommentarer
Går det ann å lag denne med
Går det ann å lag denne med sukrin evt andre søtningsmuligheter?
Jeg pleier ikke å bake med
Jeg pleier ikke å bake med sukrin, så det har jeg ikke testet ut.
Kan man bytte ut peanøtter
Kan man bytte ut peanøtter med noe annet?
Hei, peanøtter kan byttes ut
Hei, peanøtter kan byttes ut med andre typer nøtter, eller du kan øke mengden Ritz hvis du vil unngå nøtter helt.
Hei, hvor kan jeg få tak i
Hei, hvor kan jeg få tak i sjokoladepynten- stjerner?
Hei. Skal lage denne i kveld…
Hei. Skal lage denne i kveld og trodde at jeg hadde brunt sukker, der tok jeg feil. Er det noe annet jeg kan bruke i stedet?
Kan denne fryses?
Kan denne fryses?
Skriv ny kommentar