Brukere online: 112
Brukere i dag: 1503
Brukere siste 7 dager: 200586
Hei på deg!
Mor Monsen er blant de beste formkakene jeg vet om, og jeg ser ingen grunn til å spise denne norske, tradisjonsrike kaken bare til jul.
Jeg har tidligere laget Mor Monsen til påske med appelsinsmak og nå fikk jeg lyst til å lage en høstlig Mor Monsen med eplebiter.
Til en forandring blir dette en eplekake uten kanelsmak. I stedet kommer smaken av korinter, mandler og litt sitron godt frem sammen med eplesmaken.
Som jeg regnet med, ble dette en kjempegod kake!
Prøv ut denne kaken du også!
Her kommer oppskriften:
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 6 egg
♥ skall av 1/2 sitron
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Pynt:
♥ 4 epler (se tips)
♥ 100 g korinter (se tips)
♥ 75 g mandelflak
♥ 50 g perlesukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til luftig og lys smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Vend inn revet sitronskall. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og vend inn i deigen. Ikke rør mer enn nødvendig for at deigen skal bli godt blandet.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).
Skrell og rens eplene og del dem i små biter. Fordel eplebitene over deigen og trykk de litt ned i deigen.
Strø over korinter, mandelflak og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30-35 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen.
Løft kaken ut av formen og del kaken opp i snitter eller i firkanter.
Jeg deler kaken her i snitter ved å først skjære kaken i diagonale striper og deretter i biter.
Eplebitene er ikke så veldig synlige, men de finnes der under laget av korinter og mandler.
Mmmmm, kjempegod og utrolig myk kake!
Mor Monsen med eplebiter - en lekker vri på en norsk klassiker!
Tips:
♥ Jeg brukte her 4 epler, men de var ikke så veldig store. Har du store epler, holder det nok med 3 stk. Eplebitene bør være nokså små (1 cm store terninger), ellers kan de synke de til bunns i kaken under stekingen.
♥ Korinter er små rosiner som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker rundt juletider. Får du ikke tak i korinter i høstsesongen, kan du bruke hakkede rosiner. Smaken blir den samme.
♥ Kaken holder seg saftig i flere dager om den pakkes inn i plast. Den er også kjempefin å fryse.
Håper du ble inspirert til å bake litt denne kommende uken, enten du har høstferie eller ikke.
Jeg reiser til Lisboa i morgen og gleder meg til å bli inspirert av portugisiske kaker.
Data'en er med meg såklart, så det blir nok noen nye innlegg her på Det søte liv selv om jeg er på reisefot.
Happy baking!
Klemmer fra meg
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 6 egg
♥ skall av 1/2 sitron
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Pynt:
♥ 4 epler (se tips)
♥ 100 g korinter (se tips)
♥ 75 g mandelflak
♥ 50 g perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til luftig og lys smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Vend inn revet sitronskall. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og vend inn i deigen. Ikke rør mer enn nødvendig for at deigen skal bli godt blandet.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).
Skrell og rens eplene og del dem i små biter. Fordel eplebitene over deigen og trykk de litt ned i deigen.
Strø over korinter, mandelflak og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 30-35 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen.
Løft kaken ut av formen og del kaken opp i snitter eller i firkanter.
♥ Jeg brukte her 4 epler, men de var ikke så veldig store. Har du store epler, holder det nok med 3 stk. Eplebitene bør være nokså små (1 cm store terninger), ellers kan de synke de til bunns i kaken under stekingen.
♥ Korinter er små rosiner som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker rundt juletider. Får du ikke tak i korinter i høstsesongen, kan du bruke hakkede rosiner. Smaken blir den samme.
♥ Kaken holder seg saftig i flere dager om den pakkes inn i plast. Den er også kjempefin å fryse.
4 kommentarer
Når skal sitronskallet oppi?
Når skal sitronskallet oppi?
Etter at eggene er tilsatt.
Etter at eggene er tilsatt. Takk for at du gir beskjed. Jeg skal skrive det inn i oppskriften.
Jeg lagde denne kaken til
Jeg lagde denne kaken til bridgeklubben min, og vi var 30 personer som spiste opp hele kaken! Jeg doblet oppskriften og lagde den i Stor langpanne da.
Kaken ble SÅ god! :)
Så hyggelig å høre! Ja,
Så hyggelig å høre! Ja, dobbel porsjon passer til stor langpanne, ca. 30 x 40 cm. :-)
Skriv ny kommentar