Brukere online: 2335
Brukere i dag: 31917
Brukere siste 7 dager: 196751
Time for pleasure
På tide å lade opp til helgen, og her har dere oppskriften på garantert SUPERPOPULÆRE cupcakes!
De lages med vanilje og Stratos og har nydelig, mild sjokoladesmak!
Stratos er den deilige melkesjokoladen fra Nidar som er full av små luftbobler. Mmmm....!
♥ Ikke rart disse cupcakesene er himmelsk gode! ♥
Oppskriften gir 15 stk.
Vaniljecupcakes med Stratosbiter:
150 g smør
150 g sukker
2 store egg
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
1,5 dl kaffefløte
1 ts vaniljeessens eller 0,5 ts vaniljepulver (se tips)
70 g Stratos
Stratos sjokoladekrem:
6 dl kremfløte
300 g Stratos
Pynt:
Stratos Sjokostriper
sukkerblomster
Fremgangsmåte:
Start dagen i forveien med å gjøre i stand til sjokoladekremen:
Kok opp kremfløten i en kjele og ta kjelen av platen. Ha oppdelt sjokolade i den varme fløten og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn. Avkjøl til romtemperatur og sett kjelen så i kjøleskapet til dagen etter.
(Du kan røre i sjokoladefløten et par ganger for å få vekk snerken som danner seg på overflaten.)
Cupcakes:
Pisk romtemperert smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og bland i vekselsvis med fløtemelken. Rør i vanilje og vend til slutt i hakket Stratos.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til de er gjennomstekte.
Avkjøl til muffinsene er helt kalde.
Pynting:
Ta den kalde sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og pisk den opp til en tykk og luftig sjokoladekrem (dette går nokså fort, så ikke pisk for lenge).
Ha sjokoladekremen i en kakesprøyte og sprøyt generøse topper på hver cupcake.
Du kan lage rosetter eller sprøyte litt i hulter og bulter slik jeg har gjort her
Pynt med halve Stratos sjokostriper (se tips) og sukkerblomster.
Tips:
♥ Ekte vaniljepulver gir nydelig vaniljesmak! Fås blant annet kjøpt i helsekostforretninger.
♥ 70 g tilsvarer en Stratos i vanlig størrelse og 300 g tilsvarer 2 store plater.
♥ Stratos Sjokostriper er nyeste lansering!
"Brekk en stripe og kjenn den luftige melkesjokolade smelte i munnen!"
Så her har du tips til helgekosen - enten du vil servere til mange...
... eller bare til to...
Ha en herlig helg!
♥ ♥ ♥ ♥
Vaniljecupcakes med Stratosbiter:
150 g smør
150 g sukker
2 store egg
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
1,5 dl kaffefløte
1 ts vaniljeessens eller 0,5 ts vaniljepulver (se tips)
70 g Stratos
Stratos sjokoladekrem:
6 dl kremfløte
300 g Stratos
Pynt:
Stratos Sjokostriper
sukkerblomster
Start dagen i forveien med å gjøre i stand til sjokoladekremen:
Kok opp kremfløten i en kjele og ta kjelen av platen. Ha oppdelt sjokolade i den varme fløten og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn. Avkjøl til romtemperatur og sett kjelen så i kjøleskapet til dagen etter. (Du kan røre i sjokoladefløten et par ganger for å få vekk snerken som danner seg på overflaten.)
Cupcakes:
Pisk romtemperert smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og bland i vekselsvis med fløtemelken. Rør i vanilje og vend til slutt i hakket Stratos.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig. Det skal bli ca 15 stk.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl til muffinsene er helt kalde.
Pynting:
Ta den kalde sjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og pisk den opp til en tykk og luftig sjokoladekrem (dette går nokså fort, så ikke pisk for lenge).
Ha sjokoladekremen i en kakesprøyte og sprøyt generøse topper på hver cupcake. Du kan lage rosetter eller sprøyte litt i hulter og bulter slik jeg har gjort her:-) Pynt med halve Stratos sjokostriper (se tips) og sukkerblomster.
Ekte vaniljepulver gir nydelig vaniljesmak! Fås blant annet kjøpt i helsekostforretninger.
Stratos er en populær melkesjokolade fra Nidar med små luftbobler som gjør den litt porøs. 70 g tilsvarer en Stratos i vanlig størrelse og 300 g tilsvarer 2 store plater.
Stratos Sjokostriper er nyeste lansering!
"Brekk en stripe og kjenn den luftige melkesjokolade smelte i munnen!"
3 kommentarer
Hei! Passer denne typen krem
Hei! Passer denne typen krem til sjokoladekake i langpanne, og er denne oppskriften nok til en la gpanne? Og samme med den smilkremen? Går det fint at den kan stå ute uten å bli bløt eller rennende? Vil prøve ut en annen type glasur, og denne og smilkremen høres utrolig gode ut!
Her kan man fint redusere
Her kan man fint redusere sukkermengden etter min smak
Ser i mange oppskrifter at folk spør om ting uten at de får noe svar tilbake, det er synd. For ofte er det flere som lurer på det samme, og man mister lysten til å legge inn spm, fordi man ik forventer svar.. Hva er da vitsen med å kunne skrive kommentar?? Ellers liker jeg denne siden veldig godt
Stekes disse på varmluft
Stekes disse på varmluft eller over/undervarme?
Skriv ny kommentar