Brukere online: 2642
Brukere i dag: 30820
Brukere siste 7 dager: 200174
Det gjelder å holde fast ved hverdagsgledene!
Varme, fyldige ostemuffins for eksempel...
Ostemuffins er lette å lage og superduper gode, særlig hvis du liker kombinasjonen osteskorpe utenpå og bløt muffins med smeltet ost inni.
Jeg bruker en kombinasjon av cheddar og mozzarella fordi dette er oster som smelter skikkelig bra og fordi de gir digg smak!
Det er så klart fett i osten, men for øvrig er det lite fett i disse muffinsene. Melk og smør erstattes av kesam, som dessuten gjør muffinsene ekstra saftige og myke.
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 3 dl kesam
♥ 1 ts paprikapulver
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g revet mozzarella
♥ 100 g revet cheddar
Pynt:
♥ 50 g revet mozzarella
♥ 50 g revet cheddar
Fremgangsmåte:
Visp egg og kesam lett sammen.
Bland paprikapulver, maldonsalt og bakepulver sammen med hvetemelet.
Tilsett og rør forsiktig sammen så melet blander seg, men rør likevel så lite som mulig (se tips).
Vend til slutt inn revet ost. Jeg bruker revet mozzarella og revet cheddar.
Vend forsiktig rundt med en slikkepott.
Ha muffinsformer i muffinsbrett.
Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.
Topp med mer revet ost.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i 20-25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Enkle, men kjempegode ostemuffins!
Her må det være lov å forsyne seg flere ganger.
Tips:
♥ Jeg bruker revet mozzarella og cheddar, men det går også fint å bruke annen gulost, f eks revet Norvegia, Jarlsberg, Edamer, Gruyère eller Sveitserost.
♥ For å få myke, luftige muffins er det om å gjøre å røre minst mulig i deigen. Ikke bruk kjøkkenmaskin - det gir tunge og kompakte muffins. Bare rør forsiktig for hånd til deigen såvidt er blandet sammen.
♥ Hvis du ønsker å gjøre ostemuffinsene sunnere, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt mel og bruke fettredusert ost.
♥ Muffinsene smaker aller best varme og nystekte!
♥ Se f eks også Muffins med ost og skinke, Ostemuffins med Västerbottensost og urte- og hvitløksmør og Matmuffins med ost, tomat og oliven.
Varm ostemuffins rett ut av ovnen...
oh my gaaad... 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 3 dl kesam
♥ 1 ts paprikapulver
♥ 1 ts maldonsalt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g revet mozzarella
♥ 100 g revet cheddar
Pynt:
♥ 50 g revet mozzarella
♥ 50 g revet cheddar
Visp egg og kesam lett sammen. Bland paprikapulver, maldonsalt og bakepulver sammen med hvetemelet. Tilsett og rør forsiktig sammen så melet blander seg, men rør likevel så lite som mulig (se tips). Vend til slutt inn revet ost.
Ha muffinsformer i muffinsbrett. Fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Topp med mer revet ost.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i 20-25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Jeg bruker revet mozzarella og cheddar, men det går også fint å bruke annen gulost, f eks revet Norvegia, Jarlsberg, Edamer, Gruyère eller Sveitserost.
♥ For å få myke, luftige muffins er det om å gjøre å røre minst mulig i deigen. Ikke bruk kjøkkenmaskin - det gir tunge og kompakte muffins. Bare rør forsiktig for hånd til deigen såvidt er blandet sammen.
♥ Hvis du ønsker å gjøre ostemuffinsene sunnere, kan du erstatte halvparten av hvetemelet med sammalt mel og bruke fettredusert ost.
♥ Muffinsene smaker aller best varme og nystekte!
♥ Se f eks også Muffins med ost og skinke, Ostemuffins med Västerbottensost og urte- og hvitløksmør og Matmuffins med ost, tomat og oliven.
3 kommentarer
Ble knallgode og fine og
Ble knallgode og fine og luftige. Hevet seg masse selv om jeg hadde en del sammalt spelt i. Men: muffinsene hang seg fast i papirformene siden det er så lite fett i røra. Hvilke former bruker du?
Akkurat det samme skjedde hos
Akkurat det samme skjedde hos meg. Muffinsene var veldig gode, men det er en krevende jobb å få av papiret før man kan spise dem.
Her falt de helt sammen etter
Her falt de helt sammen etter de kom ut av ovnen og de sitter bom fast i formen, veldig skuffende. Smaken er god da, men jeg doblet oppskriften for å bruke til matpakker til ungene, det kommer dessverre til å funke dårlig siden de sitter bom fast.
Skriv ny kommentar