Black Velvet Cake

Reklame for egen bok.

Hei!

Våren er skikkelig festkakesesong, og her er en fantastisk festkake til alle som elsker smaken av lakris! 

Oppskriften er hentet fra min siste kakebok: "Det søte liv - Kaker for enhver smak" som nå i mai selges til HALV PRIS (!) hos blant annet Adlibris. Kr 199 for denne boken er virkelig et kupp om jeg skal få si det selv. Smile Gleder meg over at det nå vil være enda flere som har anledning til å kjøpe boken og få nytte av den. 

Black Velvet Cake er den siste kaken i boken, og kanskje den jeg har fått aller mest skryt for. De fleste kjenner til den berømte, amerikanske kaken "Red Velvet Cake". Dette er en svart og mystisk variant av denne kaken, med spennende smak av lakris!

 

 

Den svarte fløyelskaken ser imponerende flott ut og vekker garantert oppmerksomhet på kakebordet!

 

Ingredienser:

Sorte kakebunner:
♥ 6 dl hvetemel
♥ 1 ts salt
♥ 1,5 ts natron
♥ 4 ss kakao
♥ 2 ss rålakrispulver
♥ 3,5 dl sukker
♥ 3,5 dl matolje
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl surmelk
♥ 2 ts eddik
♥ 2 ss konsentrert, svart konditorfarge

Hvit krem:
♥ 200 g kremost
♥ 3 ss sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 ts sitronsaft
♥ 150 g hvit sjokolade
♥ 3 plater gelatin
♥ 1 ss varmt vann
♥ 1,5 dl kremfløte

Lakriskrem:
♥ 100 g kremost
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss lakrispulver
♥ 0,5 dl lakrissirup
♥ 2 plater gelatin
♥ 1 ss varmt vann
♥ 1 dl kremfløte

Pynt:
♥ 2 dl lakrissirup
♥ lakriskuler


Fremgangsmåte:

Kakebunner:

Til kakebunnene blandes først mel, salt, natron, kakao og lakrispulver sammen i en bolle. I en annen bolle blandes sukker, olje, egg, surmelk og eddik. Bland så det våte med det tørre og rør deigen sammen. Farg deigen med konditorfarge til slutt.

Fordel deigen i 2 runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 30-35 minutter. Avkjøl kakene i formen til de er helt kalde. Del de deretter på midten slik at du får 4 kakebunner.


Hvit krem:

Til den hvite kremen piskes kremosten luftig sammen med sukker, vaniljesukker og sitronsaft. Smelt den hvite sjokoladen og bland i. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 1 ss kokende vann. Rør den varme, flytende gelatinen i ostekremen. Pisk kremfløten til luftig krem i en bolle for seg. Vend kremen inn i ostekremen til slutt.

Legg den nederste kakebunnen på et fat og fest kakeringen rundt kaken. Fordel over halvparten av den hvite kremen. Legg på den andre kakebunnen og ha over resten av den hvite kremen. Legg på den tredje kakebunnen. Sett kaken i kjøleskapet i 1 time slik at kaken festner i konsistensen.


Lakriskrem:

Til lakriskremen piskes kremosten sammen med sukker, lakrispulver og lakrissirup. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 1 ss kokende vann. Rør den varme, flytende gelatinen i ostekremen. Pisk kremfløten til luftig krem i en bolle for seg. Vend kremen inn i ostekremen til slutt.

Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel forsiktig lakriskremen over toppen av kaken. Legg på den øverste kakebunnen, sett kaken tilbake til kjøleskapet og la den stå der over natten.


Pynting:

Dagen etter løsnes kakeringen forsiktig fra kaken. Hell lakrissirup over kaken.

 

 

Pynt kaken med lakriskuler før servering.

 

 

 

 

Tips:

♥ Jeg har brukt rålakrispulver i kakebunnene (også kalt lakrisgranulat). Dette er et grovkornet lakrispulver med mild lakrissmak. Jeg bruker denne typen fra Mill & Mortar som blant annet fås kjøpt hos Meny.

 

 

♥ Konsentrert, svart konditorfarge (såkalt pastafarge) fås kjøpt i enkelte kjøkkenutstyrsbutikker som Jernia og Kitchn. Fås også kjøpt hos kjøkkenutstyrsbutikker på nett. 

♥ I lakriskremen og som glasur på toppen av kaken har jeg brukt søt lakrissirup fra Johan Bülow.

 

 

Fås kjøpt i enkelte spesialbutikker (jeg har kjøpt det hos Maschmanns matmarked på Skøyen i Oslo - og der har jeg også kjøpt lakriskulene jeg har pyntet kaken med) og på nettsiden til Johan Bülow. 

 

 

 

Festkake for alle som er glade i søt og mild smak av lakris! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Black Velvet Cake
Ingredienser

Sorte kakebunner:
♥ 6 dl hvetemel
♥ 1 ts salt
♥ 1,5 ts natron
♥ 4 ss kakao
♥ 2 ss rålakrispulver
♥ 3,5 dl sukker
♥ 3,5 dl matolje
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl surmelk
♥ 2 ts eddik
♥ 2 ss konsentrert, svart konditorfarge

Hvit krem:
♥ 200 g kremost
♥ 3 ss sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 ts sitronsaft
♥ 150 g hvit sjokolade
♥ 3 plater gelatin
♥ 1 ss varmt vann
♥ 1,5 dl kremfløte

Lakriskrem:
♥ 100 g kremost
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss lakrispulver
♥ 0,5 dl lakrissirup
♥ 2 plater gelatin
♥ 1 ss varmt vann
♥ 1 dl kremfløte

Pynt:
♥ 2 dl lakrissirup
♥ lakriskuler

Fremgangsmåte

Kakebunner:
Til kakebunnene blandes først mel, salt, natron, kakao og lakrispulver sammen i en bolle. I en annen bolle blandes sukker, olje, egg, surmelk og eddik. Bland så det våte med det tørre og rør deigen sammen. Farg deigen med konditorfarge til slutt.

Fordel deigen i 2 runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i 30-35 minutter. Avkjøl kakene i formen til de er helt kalde. Del de deretter på midten slik at du får 4 kakebunner.

Hvit krem:
Til den hvite kremen piskes kremosten luftig sammen med sukker, vaniljesukker og sitronsaft. Smelt den hvite sjokoladen og bland i. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 1 ss kokende vann. Rør den varme, flytende gelatinen i ostekremen. Pisk kremfløten til luftig krem i en bolle for seg. Vend kremen inn i ostekremen til slutt.

Legg den nederste kakebunnen på et fat og fest kakeringen rundt kaken. Fordel over halvparten av den hvite kremen. Legg på den andre kakebunnen og ha over resten av den hvite kremen. Legg på den tredje kakebunnen. Sett kaken i kjøleskapet i 1 time slik at kaken festner i konsistensen.

Lakriskrem:
Til lakriskremen piskes kremosten sammen med sukker, lakrispulver og lakrissirup. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 1 ss kokende vann. Rør den varme, flytende gelatinen i ostekremen. Pisk kremfløten til luftig krem i en bolle for seg. Vend kremen inn i ostekremen til slutt.

Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel forsiktig lakriskremen over toppen av kaken. Legg på den øverste kakebunnen, sett kaken tilbake til kjøleskapet og la den stå der over natten.

Pynting:
Dagen etter løsnes kakeringen forsiktig fra kaken. Hell lakrissirup over kaken og pynt kaken med lakriskuler før servering.

Tips

♥ Jeg har brukt rålakrispulver i kakebunnene (også kalt lakrisgranulat). Dette er et grovkornet lakrispulver med mild lakrissmak. Jeg bruker denne typen fra Mill & Mortar som blant annet fås kjøpt hos Meny. Rålakrispulver fra Johan Bülow eller andre merker kan også brukes. 

♥ Konsentrert, svart konditorfarge (såkalt pastafarge) fås kjøpt i enkelte kjøkkenutstyrsbutikker som Jernia og Kitchn. Fås også kjøpt hos kjøkkenutstyrsbutikker på nett. 

♥ I lakriskremen og som glasur på toppen av kaken har jeg brukt søt lakrissirup fra Johan Bülow. Fås kjøpt i enkelte spesialbutikker (jeg har kjøpt det hos Maschmanns matmarked på Skøyen i Oslo - og der har jeg også kjøpt lakriskulene jeg har pyntet kaken med) og på nettsiden til Johan Bülow. 

8 kommentarer

Går det annå lage lakriskremen med salt lakris og evt hva bruker man da?

Denne her ser veldig komplisert ut, men også veldig god, men som Marius sa er ikke 2 ss konditorfarge veldig mye og man pleier jo ikke å bruke så mye konditorfarge?❤️

Den lakrissirupen du henviser til ser ut som den er gått ut av produksjon. Hvilke alternativer kan man bruke?

Altså, lakrissirup er ikke å oppdrive - bortsett fra en type som selges fra barlife.no... Jeg har forsøkt å koke vann med lakrisbåter og tilsatt litt sukker, noe som ga en tykk, fin og god sirup - helt til den stivnet. Da ble det som ugjennomtrengelig gummi og jeg ønsker at kaka skal kunne skjæres opp.
Kan man bruke lakris-saus fra Diplom-is eller har du forslag til annet alternativ?
Lurer også på hvor sterk eddik man skal bruke. :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift