Brukere online: 69
Brukere i dag: 1446
Brukere siste 7 dager: 195575
Hei!
I dag skal du få tips av meg om en lettlaget dessert!
For vi må ikke glemme hva en liten dessert kan gjøre med humøret...
Luftig, hvit sjokolademousse smaker nydelig sammen med syrlig pasjonsfrukt!
Oppskriften gir 3 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 dl helmelk
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl kremfløte
Servering:
♥ 1 ss sjokolademelkpulver (kan sløyfes)
♥ 4-6 pasjonsfrukt
Fremgangsmåte:
Varm opp melken i en liten kjele til melken såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur. Bland inn vaniljeekstrakt.
Pisk kremfløten til krem og vend kremen inn i den avkjølte, hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares.
Fordel kremen i 3 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4-5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.
Dagen etter gis hver dessert et lite dryss med sjokolademelkpulver.
Jeg bruker kun et lite dryss av sjokolademelkpulveret (Oboy eller Nesquick).
Server med sausen fra ferske pasjonsfrukter.
Pasjonsfruktsausen has oppå den hvite sjokolademoussen rett før servering.
Det er dessuten kjekt å ha en skål med ekstra pasjonsfruktsaus, så man kan forsyne seg flere ganger av den friske sausen!
Nydelig dessert med tropisk smak!
Tips:
♥ Det er viktig at den smeltede, hvite sjokoladeblandingen avkjøles til romtemperatur før den blandes med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte i kontakt med den smeltede sjokoladen.
♥ Vaniljeekstrakt kan byttes ut med ekte vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang.
♥ Desserten bør helst stå i kjøleskapet til dagen etter. Den vil da bli tykkere og få mousseaktig konsistens.
Se også Hvit sjokolademousse med bær, som er basert på samme oppskrift.
Hvit sjokolademousse kan også fylles i ferdigkjøpte sjokoladeskåler, se Sjokoladeskåler med hvit sjokolademousse.
♥
Denne desserten er nydelig å kose seg med på ettermiddagen!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 dl helmelk
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl kremfløte
Servering:
♥ 1 ss sjokolademelkpulver (kan sløyfes)
♥ 4-6 pasjonsfrukt
Varm opp melken i en liten kjele til melken såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur. Bland inn vaniljeekstrakt.
Pisk kremfløten til krem og vend kremen inn i den avkjølte, hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares.
Fordel kremen i 3 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4-5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.
Dagen etter gis hver dessert et lite dryss med sjokolademelkpulver.
Server med sausen fra ferske pasjonsfrukter.
♥ Det er viktig at den smeltede, hvite sjokoladeblandingen avkjøles til romtemperatur før den blandes med pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte i kontakt med den smeltede sjokoladen.
♥ Vaniljeekstrakt kan byttes ut med ekte vaniljesukker eller frø fra 1 vaniljestang.
♥ Desserten bør helst stå i kjøleskapet til dagen etter. Den vil da bli tykkere og få mousseaktig konsistens.
2 kommentarer
Hvor er glassene fra ?:D
Hvor er glassene fra ?:D Nydelig!
Kan man bruke ferdigkjøpt…
Kan man bruke ferdigkjøpt pasjonsfruktsaus å ha oppå i stedet for kjøttet fra pasjonsfrukt? Eller blir det for flytende?
Skriv ny kommentar