Brukere online: 199
Brukere i dag: 1059
Brukere siste 7 dager: 200576
Annonse: Bakeren og Kokken
Hei dere!
Endelig er det helg igjen! Håper du har noen morsomme planer? Selv skal jeg både på konsert i kveld og på show på søndag, og det skal bakes til fastelavn, morsdag og Valentines - så det ligger an til å bli helt supre dager!
Sjokoladefondant er noe av det beste som finnes, og er noe du finner flere oppskrifter på her på Det søte liv allerede. I dag får du en ny oppskrift på sjokoladefondant, som du garantert vil lykkes med! Jeg har brukt skikkelig god og mørk sjokolade og tilsatt en skvett kruttsterk kaffe i tillegg. Server sjokoladefondanten varm sammen med vaniljeis og pasjonsfrukt - Oh lord!
Jeg vil i tillegg tipse dere om at det pågår en stor salgskampanje i nettbutikken til Bakeren og Kokken denne helgen.
Blant annet kan du gjøre et kupp på kjøkkenmaskinen KitchenAid Classic til nesten halv pris! Jeg er veldig glad i min(e) KitchenAid(er) (ja jeg har flere varianter.. ), så dette vet jeg at er et kjempegodt tilbud.
Det er vel en stor mulighet for at det også blir handling på meg hos Bakeren og Kokken denne helgen...
Men her altså over til oppskriften.
Oppskriften gir 6 porsjoner (du kan bare halvere den hvis du ikke vil lage flere enn 3).
Ingredienser:
♥ 175 g smør
♥ 175 g mørk sjokolade
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 dl sterk kaffe
♥ 85 g hvetemel
Til formene:
♥ 30 g smør
♥ 2 ss kakaopulver
Til servering:
♥ melisdryss
♥ 1 liter vaniljeis
♥ 6 pasjonsfrukt
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Til dette bruker jeg min KitchenAid.
Eggedosisen skal bli tykk og lys.
Bland i sjokoladesmøret.
Vend til slutt inn hvetemelet.
Smør 6 former med smør og strø innsiden med kakaopulver (se tips).
Fordel deigen i formene.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 12 minutter (se tips).
Avkjøl kakene i noen minutter før de forsiktig løsnes fra formene og hvelves over på tallerkener.
Sikt over melis og pynt med halve pasjonsfrukter.
Server kakene gjerne med vaniljeis.
Himmelsk god sjokoladefondant, som er varm, bløt og rennende inni!
Tips:
♥ Noe av det aller viktigste å huske på når du lager sjokoladefondant, er å ikke steke kakene for lenge. Poenget er jo at kakene skal være flytende inni. Følg nøye med på steketiden og husk at ovner er litt forskjellige. For meg passet 12 minutter perfekt.
♥ Det går fint å lage sjokoladedeigen klar på forhånd og fylle den i formene. Sett formene da i kjøleskapet til du er klar for å steke dem. Perfekt hvis du vil servere gjestene dine helt nystekt kake!
♥ Å smøre og strø formene med kakaopulver gir kraftigere sjokoladesmak, og gjør at det blir lettere å løsne kakene fra formene og hvelve dem over på tallerkener. Men kakene er jo like gode om de serveres direkte fra formene, og da trenger du ikke å strø innsiden med kakaopulver.
Ha gjerne vaniljeis på da også..!
Håper du fikk lyst til å lage sjokoladefondant nå!
Og husk helgetilbudet hos Bakeren og Kokken!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 175 g smør
♥ 175 g mørk sjokolade
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 dl sterk kaffe
♥ 85 g hvetemel
Til formene:
♥ 30 g smør
♥ 2 ss kakaopulver
Til servering:
♥ melisdryss
♥ 1 liter vaniljeis
♥ 6 pasjonsfrukt
Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Bland i sjokoladesmøret.
Vend til slutt inn hvetemelet.
Smør 6 former med smør og strø innsiden med kakaopulver (se tips).
Fordel deigen i formene.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 12 minutter. IKKE MER - Hele poenget er at kakene skal være flytende inni!
Avkjøl kakene i noen minutter før de forsiktig løsnes fra formene og hvelves over på tallerkener.
Sikt over melis og pynt med halve pasjonsfrukter. Server kakene gjerne med vaniljeis.
♥ Noe av det aller viktigste å huske på når du lager sjokoladefondant, er å ikke steke kakene for lenge. Poenget er jo at kakene skal være flytende inni. Følg nøye med på steketiden og husk at ovner er litt forskjellige. For meg passet 12 minutter perfekt.
♥ Det går fint å lage sjokoladedeigen klar på forhånd og fylle den i formene. Sett formene da i kjøleskapet til du er klar for å steke dem. Perfekt hvis du vil servere gjestene dine helt nystekt kake!
♥ Å smøre og strø formene med kakaopulver gir kraftigere sjokoladesmak, og gjør at det blir lettere å løsne kakene fra formene og hvelve dem over på tallerkener. Men kakene er jo like gode om de serveres direkte fra formene, og da trenger du ikke å strø innsiden med kakaopulver.
1 kommentar
står ingenting om hva man
står ingenting om hva man skal gjør med 0.5 dl kaffe, regner med at du skal ha det sammen med sjokoladen men står ikke.
Skriv ny kommentar