Brukere online: 70
Brukere i dag: 1471
Brukere siste 7 dager: 195567
Annonse: Slikkepott.no
Hei!
Cakesicles er skikkelig i vinden for tiden! Konseptet ligner på Cake Pops, som er runde, sjokoladedyppede kakekuler som festes på pinne, og som har vært popolære lenge.
Cakesicles er sjokoladedyppede kaker som ser ut som ispinner. De lages av myke kakesmuler som blandes med en valgfri krem, og som presses inn i iskremformer. Deretter pyntes de etter ønske. Siden det nå finnes sjokolade og strøssel i så mange varianter, er det nesten ikke grenser for pyntemulighetene!
Her får du oppskrift på en sjokoladekakevariant, men Cakesicles kan lages med alle typer kaker, og er en fin måte å bruke kakerester på.
Alt du trenger av utstyr til å lage Cakesicles, finner du i den fantastiske nettbutikken til Slikkepott.no - se egen kategori HER.
Ingredienser:
Sjokoladekake:
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ss kakao
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl melk
Sjokoladekrem:
♥ 125 g smør
♥ 3 ss kakaopulver
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g melis
♥ ca. 2 ss melk
Pynt:
♥ 500 g sjokolade (mørk, lys, hvit eller rubysjokolade)
eller deco melts (ulike varianter, se tips)
♥ kakestrøssel (se tips)
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Smuldre opp kaken.
Sjokoladekrem:
Pisk mykt smør sammen med kakaopulver, vaniljeekstrakt, melk og melis til en luftig sjokoladesmørkrem.
Bland kakesmulene med sjokoladekremen, slik at den blir bløt.
Cakesicles:
Det er to måter å lage Cakesicles:
1) Du kan enten fylle smeltet sjokolade i formene først, la sjokoladen stivne og så fylle i kakemassen og dekke til med sjokolade. Når kakene har stivnet, vil de kunne tas ut av isformene, og de vil da være ferdig dekket med sjokolade.
2) Alternativt kan du fylle iskremformene kun med kakemasse og så glasere de stivnede kakepinnene i smeltet sjokolade etterpå.
Jeg valgte her sistnevnte metode. En annen gang skal jeg vise deg metode 1!
♥
Finn frem iskremformer og klem den bløte kakedeigen i formene. Jeg brukte her klassiske iskremformer i stor og liten størrelse.
Pass på å glatte til overflaten slik at kakene blir flate.
Stikk ispinner inn i kakene (pinner følger med pakningen når du kjøper isformene, og kan også kjøpes separat).
Sett formene i fryseren til kakene har stivnet.
Løsne kakene fra formene.
Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk det med bakepapir.
Smelt sjokolade eller candy melts. Dette går veldig raskt i mikroen. Sett en skål med sjokoladebiter i mikroen ca. 1 minutt og sjekk hvor mye sjokoladen har smeltet. Fortsett eventuelt noen sekunder til. Når sjokoladen er nesten smeltet, tas den ut av mikroen. Rør rundt og la den stå til den har smeltet helt.
Øs sjokoladen over de stivnede kakene, en om gangen. La de renne godt av seg og legg dem deretter på det bakepapirdekkede brettet. Sjokoladetrekket stivner nokså raskt siden kakene er så kalde. Sett eventuelt brettet en stund i kjøleskapet slik at sjokoladetrekket stivner helt.
Ha sjokoladerestene i sprøyteposer og klipp et lite hull i dem nederst.
Pynt kakene med sjokoladestriper og dryss over strøssel.
Sett kakene tilbake i kjøleskapet til sjokoladepynten også har stivnet.
Løsne kakene fra papiret.
Vakre og fargerike Cakesicles!
Og disse kakene består av DIGG sjokoladekake inni!
Oppbevar kakene kjølig frem til servering.
Cakesicles blir ekstra fine om de pakkes inn i cellofanposer.
Populære å gi bort i gave!
Tips:
♥ Cakesicles kan som sagt lages i mange forskjellige varianter, både når det gjelder type kaker, krem og pynt. Bruk kreativiteten! Kakerester er fine å bruke, men med fersk kake blir de såklart ekstra gode!
Produkter fra Slikkepott.no som er brukt i dette innlegget:
♥ Iskremformer: klassisk stor og klassisk mini. Du finner flere ispinneformer samlet HER.
♥ Sjokolade: mørk sjokolade fra Callebaut og hvit sjokolade fra Callebaut (nydelig kvalitet!) og rubysjokolade fra Callebaut (spennende, ny sjokoladevariant!). Alle varianter sjokolade finner du i kategorien HER.
♥ Candy melts/Deco melts: bringebær og karamell. Smelter lett og får perfekt konsistens til dypping. Se alle varianter med ulike farger og smaker samlet i kategorien HER.
♥ Strøsselmiks: Happy Sprinkles Girl Gang (med sjokolade). Jeg elsker Happy Sprinkles, for dette er strøssel som smaker skikkelig godt! Du finner flere fargevarianter HER.
♥ Innpakning: party bags fra Wilton
Håper du fikk lyst til å teste ut å lage Cakesicles du også!
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekake:
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 150 g smør
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ss kakao
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1,5 dl melk
Sjokoladekrem:
♥ 125 g smør
♥ 3 ss kakaopulver
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g melis
♥ ca. 2 ss melk
Pynt:
♥ 500 g sjokolade (mørk, lys, hvit eller rubysjokolade)
eller deco melts (ulike varianter, se tips)
♥ kakestrøssel (se tips)
Finn frem iskremformer og klem den bløte kakedeigen i formene. Jeg brukte her klassiske iskremformer i stor og liten størrelse. Pass på å glatte til overflaten slik at kakene blir flate.
Stikk ispinner inn i kakene (pinner følger med pakningen når du kjøper isformene, og kan også kjøpes separat). Sett formene i fryseren til kakene har stivnet.
Løsne kakene fra formene. Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk det med bakepapir.
Smelt sjokolade eller candy melts. Dette går veldig raskt i mikroen. Sett en skål med sjokoladebiter i mikroen ca. 1 minutt og sjekk hvor mye sjokoladen har smeltet. Fortsett eventuelt noen sekunder til. Når sjokoladen er nesten smeltet, tas den ut av mikroen. Rør rundt og la den stå til den har smeltet helt.
Øs sjokoladen over de stivnede kakene, en om gangen. La de renne godt av seg og legg dem deretter på det bakepapirdekkede brettet. Sjokoladetrekket stivner nokså raskt siden kakene er så kalde. Sett eventuelt brettet en stund i kjøleskapet slik at sjokoladetrekket stivner helt.
Ha sjokoladerestene i sprøyteposer og klipp et lite hull i dem nederst.
Pynt kakene med sjokoladestriper og dryss over strøssel. Sett kakene tilbake i kjøleskapet til sjokoladepynten også har stivnet.
Løsne kakene fra papiret. Oppbevar kakene kjølig frem til servering. Cakesicles blir ekstra fine om de pakkes inn i cellofanposer.
♥ Cakesicles kan som sagt lages i mange forskjellige varianter, både når det gjelder type kaker, krem og pynt. Bruk kreativiteten! Kakerester er fine å bruke, men med fersk kake blir de såklart ekstra gode!
7 kommentarer
Hei, hvor kjøpte du isformer?
Hei, hvor kjøpte du isformer?
https://slikkepott.no/butikk
https://slikkepott.no/butikk/former/ispinneformer/
Eller her https://www.cacas
Eller her https://www.cacas.no/iskremform-silikon-mini-classic-73-x-38mm
Hei. Tenkte jeg skulle prøve
Hei. Tenkte jeg skulle prøve meg på disse. Hvordan smaker Candy melts/Deco melts? Smaker det godt? :) hilsen Heidi
Hei! Hvor mange kaker kan…
Hei! Hvor mange kaker kan man lage med denne oppskriften? Bruker du mini eller vanlig størrelse på formene?
Hei! Lagde disse i sommer…
Hei! Lagde disse i sommer til dåpen til barnet mitt og de var nydelige!! Men skulle bake de igjen igår og de ble helt annerledes? Ikke ble kaken like mørk som sist og den smakte helt annerledes? Er oppskriften endret siste månedene?
Hei! Hvor mange kaker kan…
Hei! Hvor mange kaker kan man lage med denne oppskriften? Hvilke str. på formene brukes?
Skriv ny kommentar