Bountykladdkake


Hei søte dere!  Heart 

Jeg skjønner at det ikke bare er jeg som har sans for kladdkaker, for Snickerkladdkake som jeg postet for et par dager siden, har vært klikket på noe helt enormt!  Smile

Det var jo "Kladdkakans dag" sist lørdag, og i kjent stil nøyde jeg meg ikke med å lage bare en kladdkake...  Wink

Her kommer den andre jeg lagde, og den ble minst like god! I hvert fall for alle som digger Bounty!

 

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 150 g smør
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 0,75 dl kakaopulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl hvetemel

Kokosfyll:
♥ 200 g kokos
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)

Melkesjokoladeglasur:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 2 ts matolje

Pynt:
♥ litt kokosdryss

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Smelt smøret til sjokoladekaken.

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis, bare røre dette lett sammen). Bland i det smeltede smøret og deretter de øvrige ingrediensene. Rør deigen glatt.

Ha deigen i en rund fomr (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt. Sett kaken i kjøleksapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
 

Kokosfyll:

Bland sammen kokos og søtet, kondensert melk.

Fordel blandingen jevnt over toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer til fyllet har festnet seg.
 

Melkesjokoladeglasur:

Smelt melkesjokoladen over vannbad (eller i mikroen) sammen med litt olje (se tips). Fordel den smeltede sjokoladen over kokosfyllet på toppen av kaken. Dryss over litt kokos til pynt.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet (kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten). Først når også sjokoladeglasuren har stivnet, er kaken klar til å tas ut av formen.

Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat. Bruk en kniv til å skjære kaken i pene kakestykker.

 

 

Så lettvint å lage, men likevel så utrolig fristende og god!

 

 

Tips:

♥ Til denne oppskriften er det viktig at du bruker søtet, kondensert melk og ikke vikingmelk, som er usøtet. Begge deler selges på hermetikkboks, men det er helt forskjellig konsistens på produktene. Søtet, kondensert melk skal være tykk, søt og gulaktig i fargen (mens usøtet, kondensert melk (vikingmelk) ligner mer på vanlig melk).

♥ Et par teskjeer olje i glasuren gjør at melkesjokoladeglasuren ikke blir steinhard og sprekker opp når du skjærer i kaken. Husk å bruke matolje med nøytral smak (f eks solsikkeolje eller rapsolje).

♥ Husk at du ikke skal ta kaken ut av formen før alle tre lag (sjokoladekake, kokosfyll og sjokoladeglasur) har stivnet. Jeg pleier å la den ferdige kaken stå i kjøleskapet til dagen etter før jeg tar den ut av formen.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet i flere dager og er også kjempefin å fryse.

 

 

Stilig kake i brunt og hvitt, som garantert blir populær på kakebordet!

 

 

DIGG!   Smile chrome

 


 ♥ ♥ ♥ ♥

Bountykladdkake
Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 150 g smør
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 0,75 dl kakaopulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl hvetemel

Kokosfyll:
♥ 200 g kokos
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)

Melkesjokoladeglasur:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 2 ts matolje

Pynt:
♥ litt kokosdryss

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret til sjokoladekaken. Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis, bare røre dette lett sammen). Bland i det smeltede smøret og deretter de øvrige ingrediensene. Rør deigen glatt.

Ha deigen i en rund fomr (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt. Sett kaken i kjøleksapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald.

Kokosfyll:
Bland sammen kokos og søtet, kondensert melk. Fordel blandingen jevnt over toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer til fyllet har festnet seg.

Melkesjokoladeglasur:
Smelt melkesjokoladen over vannbad (eller i mikroen) sammen med litt olje (se tips). Fordel den smeltede sjokoladen over kokosfyllet på toppen av kaken. Dryss over litt kokos til pynt.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet (kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten). Først når også sjokoladeglasuren har stivnet, er kaken klar til å tas ut av formen.

Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat. Bruk en kniv til å skjære kaken i pene kakestykker.

Tips

♥ Til denne oppskriften er det viktig at du bruker søtet, kondensert melk og ikke vikingmelk, som er usøtet. Begge deler selges på hermetikkboks, men det er helt forskjellig konsistens på produktene. Søtet, kondensert melk skal være tykk, søt og gulaktig i fargen (mens usøtet, kondensert melk (vikingmelk) ligner mer på vanlig melk).

♥ Et par teskjeer olje i glasuren gjør at melkesjokoladeglasuren ikke blir steinhard og sprekker opp når du skjærer i kaken. Husk å bruke matolje med nøytral smak (f eks solsikkeolje eller rapsolje).

♥ Husk at du ikke skal ta kaken ut av formen før alle tre lag (sjokoladekake, kokosfyll og sjokoladeglasur) har stivnet. Jeg pleier å la den ferdige kaken stå i kjøleskapet til dagen etter før jeg tar den ut av formen.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet i flere dager og er også kjempefin å fryse.

21 kommentarer

Vet du om det er mulig å få tak i kondensert melk som ikke er Nestlé?

Den ser kjempegod ut, forresten!

Wow! Det här var helt fel blogg att snubbla in på när man försöker kontrollera vikten. Vackra bakverk!

Bounty er det beste som finnes, og eg har leita litt i det siste etter ei god oppskrift på bounty kake eller godis, men uten serlig hell, så kommer denne! Ulala! Drømme kaka! Skal prøves så fort som bare det! Takk gud for helgekosen

Hei :) Jeg bakte denne kaken i går, og hadde med på jobben i dag. Den ble borte på 1, 2 og 3! :D fantastisk god. Jeg doblet oppskriften og lagde det i en stor langpanne :)

Jeg baker mange av dine kaker :)

Du er så flink til å lage varierte kaker! Denne skal sykepleieren min prøve seg på hjemme! Jeg elsker å vise frem oppskrifter fra denne siden til personalet

Er det mulig å bake denne i langpanne? Evt. Hvor mye ekstra ingredienser bør jeg beregne eller hvor stor form?

Skal kokosen bare blandes med melka, og så blir det stivt når det avkjøles? Skal det ikke kokes eller noe?

Hei! denne er bare nydelig, jeg bakte den til julaften og den gikk ned på et blunk!
Jeg skal til å bake den igjenn nå for å sette fram på juletrefesten for barnehagen, men kom på at det er en egg og nøttefri skole :s Hva skjer hvis jeg dropper eggene?

Hei! Kan man bruke kokosmelk i stedet for kondensert melk? Bor i utlandet og er litt usikker på utvalget av melk her..
Takk for svar :)

God kake, men for søt. Mulig det et forskjell på sukkerinnholdet i den kondenserte melka. Må kanskje prøve seg fram.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift