Brukere online: 1003
Brukere i dag: 4701
Brukere siste 7 dager: 195435
Moren min er ellevill etter denne formkaken. Kaken ser tilsynelatende ordinær ut, men når du tar en smakebit skjønner du at mye smør, eggeplommer og kremfløte faktisk gjør en forskjell. Serveres gjerne sammen med krem og hermetisk frukt eller bær.
Etter min mening er Gullkake selveste vinneren blant alle formkaker!
150 g smør
150 g sukker
6 eggeplommer
225 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 dl kremfløte
Pynt:
melisdryss
Pisk smør og halvparten av sukkeret til smørkrem. Pisk eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland sammen smørkremen og eggedosis. Sikt i det tørre og rør deigen jevn. Pisk kremfløten til krem og vend inn i deigen til slutt.
Spray en formkakeform (1,5 liter) med bakefett eller smør den godt. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Stek kaken nederst i ovnen ved 170°C i ca 45 minutter - 1 time (sjekk med kakenål, steketiden avhenger av hvordan form du bruker).
Avkjøl kaken litt før den hvelves ut av formen. Avkjøles helt på rist. Sikt over melis før servering.
Lurer du på hva du skal gjøre med eggehvitene som blir til overs? Det finnes utallige oppskrifter med mange eggehviter, bare søk på ingrediensfeltet på startsiden. Prøv f.eks. de ulike variantene av Swissrull marengs, Budapestkake eller rett og slett motposten til Gullkake, nemlig Sølvkake.
3 kommentarer
Går det ann å fryse denne
Går det ann å fryse denne kaken?
Mvh Ellen
Ja, det går fint an å fryse
Ja, det går fint an å fryse kaken. Da holder den seg i flere måneder og er like fersk, når du tiner den opp igjen.
Hei. Kan denne oppskriften…
Hei.
Kan denne oppskriften brukes til og putte eplebåter i som en eplekake også? Vil deigen holde det tror du?
Mvh Tine
Skriv ny kommentar