Pepperkaker (ekstra sprø og tynne)

Dette er en litt spesiell, men absolutt helt suveren pepperkakeoppskrift!!! Den inneholder verken melk eller fløte, og kombinasjonen vann, litt sirup og mye sukker gjør at pepperkakene blir ekstra tynne og sprø. I tillegg til kryddersmaken gir sukkeret dessuten en anelse karamell i smaken....mmm...

Mine favorittpepperkaker:-)

Pepperkaker (ekstra sprø og tynne)
Ingredienser

1,5 dl vann
0,25 dl lys sirup
375 g sukker
210 g smør
1 ss kanel
1 ss nellik
1 ss ingefær
1 ss natron
700 g hvetemel

Pynt:
2 dl melis
1-2 ss vann
kakestrøssel

Fremgangsmåte

Kok opp vann, sirup, sukker og smør i en stor kjele. Avkjøl. Rør i krydderet. Bland natron med litt av melet og rør i. Ha så i resten av melet (men spar litt til utbakingen). La deigen stå kjølig til dagen etter.

Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå i romtemperatur en stund før utkjevling. Kjevle ut deigen nokså tynt og stikk ut pepperkaker i ønskede fasonger. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 225°C i ca 5 min. Avkjøles på rist.

Pynt gjerne de kalde pepperkakene med tynt lag melisglasur (rør sammen melis og litt vann) og forskjellige typer kakestrøssel.

Tips

Oppbevar pepperkakene i tettsluttet kakeboks.

Dette er samme oppskrift som "Operaens pepperkaker", men halv porsjon. Se også "Steinerskolens hjertepepperkaker".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

-23 ute og tar anledningen til å prøve disse :-) Takk for tiden du tok til å skrive ned oppskriften. Julehilsener fra Québec, Canada

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift