Brukere online: 1403
Brukere i dag: 5836
Brukere siste 7 dager: 198150
Klatkager er danskenes versjon av norske Rislapper, som er deilige, små lapper laget med risengrynsgrøt.
Lappene stekes i varm stekepanne med smør, og serveres lune med melisdryss, kanelsukker og/eller syltetøy.
Så neste gang du lager risgrøt, pass på at du lager mer enn du trenger slik at du har rester til å lage disse nydelige Klatkagene. 😉
Oppskriften gir ca. 15 stk.
Ingredienser:
♥ 500 g kald, ferdiglaget risgrøt
♥ 2 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 50 g hvetemel
Steking:
♥ smør
Servering:
♥ melisdryss,
♥ kanelsukker (se tips) og/eller
♥ syltetøy
Fremgangsmåte:
Rør i den kalde risgrøten slik at den blir myk. Bland inn egg, sukker, vaniljeekstrakt og hvetemel og rør til deigen er jevn.
Sett bollen i kjøleskapet i 30 minutter, slik at deigen får svelle litt.
Stek små pannekaker i middels varm stekepanne med litt smør. Pannekakene skal få lett gyllen farge på begge sider.
Serveres varme med melisdryss og/eller syltetøy.
Det er også supergodt å drysse pannekakene med kanelsukker (se tips).
Tips:
♥ Vaniljeekstrakt kan gjerne byttes ut med vaniljesukker.
♥ Kanelsukker lager du ved å blande 1 dl sukker med 1 ts - 1 ss kanel (avhengig av hvor sterk kanelsmak du liker).
♥ Bruk 1-2 store spiseskjeer deig til hver lapp (ca 0,5 dl). Ikke stek mer enn ca 4 lapper av gangen. Lappene flyter litt utover under steking.
♥ Klatkager serveres helst nystekte!
Har du risgrøt til overs, kan du også lage f eks Grøtvafler, Riskake eller Riskrem - se alle forslag samlet HER.
I tillegg til melis og kanelsukker brukte jeg her mitt hjemmelagde Solbær-, blåbær- og bjørnebærsyltetøy.
Fantastisk godt!
Skjønne, danske Klatkager!
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g kald, ferdiglaget risgrøt
♥ 2 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 50 g hvetemel
Steking:
♥ smør
Servering:
♥ melisdryss,
♥ kanelsukker (se tips) og/eller
♥ syltetøy
Rør i den kalde risgrøten slik at den blir myk. Bland inn egg, sukker, vaniljeekstrakt og hvetemel og rør til deigen er jevn.
Sett bollen i kjøleskapet i 30 minutter, slik at deigen får svelle litt.
Stek små pannekaker i middels varm stekepanne med litt smør. Pannekakene skal få lett gyllen farge på begge sider.
Serveres varme med melisdryss og/eller syltetøy. Det er også supergodt å drysse pannekakene med kanelsukker (se tips).
♥ Vaniljeekstrakt kan gjerne byttes ut med vaniljesukker.
♥ Kanelsukker lager du ved å blande 1 dl sukker med 1 ts - 1 ss kanel (avhengig av hvor sterk kanelsmak du liker).
♥ Bruk 1-2 store spiseskjeer deig til hver lapp (ca 0,5 dl). Ikke stek mer enn ca 4 lapper av gangen. Lappene flyter litt utover under steking.
♥ Klatkager serveres helst nystekte!
2 kommentarer
Disse er veldig gode😍
Disse er veldig gode😍
Jepp, det er de! :-)
Jepp, det er de! :-)
Skriv ny kommentar