Brukere online: 2456
Brukere i dag: 35329
Brukere siste 7 dager: 196658
Denne kaken en inspirert av de samme smakene som den berømte drinken Mojito.
Herlig festkake med frisk smak av lime, mynte og rom! 😃
Ingredienser:
Kakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 dl yoghurt naturell
♥ revet skall av 2 lime
Mojitosirup til dynking:
♥ 1 dl presset limesaft
♥ 100 g brunt sukker
♥ 1 dl hvit rom
♥ 1 bunt frisk mynte
Ostekrem:
♥ 200 g smør
♥ 200 g kremost
♥ 500 g melis
♥ revet skall av 2 lime
Pynt:
♥ 2 lime i skiver
♥ friske mynteblader
♥ revet skall av 1 lime
Fremgangsmåte:
Kakebunner:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt hvetemelet sammen med bakepulver. Vend dette inn i deigen sammen med yoghurt naturell.
Bland til slutt inn fint revet skall fra lime.
Fordel deigen i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til de er gjennomstekte.
Mojitosirup:
Mens kakene steker kan du tilberede sirupen:
Ha presset limesaft i en liten kjele sammen med brunt sukker, rom og mynteblader.
Gi blandingen et oppkok, og senk så varmen på platen. La sirupen småkoke i ca. 10 minutter.
Ta kjelen av platen og la sirupen trekke i 10 minutter.
Sil så sirupen slik at du får fjernet myntebladene.
Når kakene er tatt ut av ovnen, prikkes de med en gaffel (det kan godt være noen dype hull i kakene).
Bruk en spiseskje og øs mojitosirupen over de varme kakene, litt om gangen, slik at sirupen trekker godt inn i kakene.
La de dynkede kakene avkjøles i formene til de er helt kalde.
Ostekrem:
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med kremost. Tilsett melis og pisk videre til du får en luftig ostekrem. Bland inn fint revet limeskall.
Montering og pynting:
Løsne de avkjølte kakene fra formene og dra av bakepapiret fra undersiden. Jevn til kakene på oversiden slik at de blir noenlunde flate.
Legg den nederste kakebunnen på et fat.
Smør på et tykt lag ostekrem.
Legg på den andre kakebunnen og dekk hele kaken med ostekrem.
Sprøyt resten av ostekremen i små topper oppå kaken.
Pynt med limeskiver, mynteblader og fint revet limeskall.
Så stilig Mojitokake! 😃
Kaken får nydelig smak av lime og mynte!
Sirupen gjør kakebunnene ekstra saftige! 😋
Tips:
♥ Jeg beregner 7 lime til denne kaken. Riv skallet på 5 av dem, så har du finrevet limeskall til både kakebunnene, ostekremen og til pynt. Presset saft av lime bruker du deretter i sirupen. Husk dessuten å spare noen pene limeskiver til pynt oppå kaken.
♥ Kakebunnene kan godt lages dagen i forveien. Lag i så fall også sirupen og dynk kakene mens de er varme. Avkjøl kakene og pakk dem så inn i plast til dagen etter. Først dagen etter tar du dem ut av formen og monterer kaken.
♥ Rom (Bacardi eller Havana Club 3 anos) kjøpes på polet. Mojitokaken inneholder ikke noe særlig alkohol fordi alkoholen fordunster når du koker mojitosirupen.
♥ Kaken er fin å fryse, men da helst uten pynten.
Anbefaler deg å lage denne kaken hvis du vil overraske litt! 😊
ENJOY! 😃
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kakebunner:
♥ 250 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 4 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 dl yoghurt naturell
♥ revet skall av 2 lime
Mojitosirup til dynking:
♥ 1 dl presset limesaft
♥ 100 g brunt sukker
♥ 1 dl hvit rom
♥ 1 bunt frisk mynte
Ostekrem:
♥ 200 g smør
♥ 200 g kremost
♥ 500 g melis
♥ revet skall av 2 lime
Pynt:
♥ 2 lime i skiver
♥ friske mynteblader
♥ revet skall av 1 lime
Kakebunner:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt hvetemelet sammen med bakepulver. Vend dette inn i deigen sammen med yoghurt naturell. Bland til slutt inn fint revet skall fra lime.
Fordel deigen i 2 små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til de er gjennomstekte.
Mojitosirup:
Mens kakene steker kan du tilberede sirupen: Ha presset limesaft i en liten kjele sammen med brunt sukker, rom og mynteblader. Gi blandingen et oppkok, og senk så varmen på platen. La sirupen småkoke i ca. 10 minutter. Ta kjelen av platen og la sirupen trekke i 10 minutter.
Sil så sirupen slik at du får fjernet myntebladene.
Når kakene er tatt ut av ovnen, prikkes de med en gaffel (det kan godt være noen dype hull i kakene). Bruk en spiseskje og øs mojitosirupen over de varme kakene, litt om gangen, slik at sirupen trekker godt inn i kakene.
La de dynkede kakene avkjøles i formene til de er helt kalde.
Ostekrem:
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med kremost. Tilsett melis og pisk videre til du får en luftig ostekrem. Bland inn fint revet limeskall.
Montering og pynting:
Løsne de avkjølte kakene fra formene og dra av bakepapiret fra undersiden. Jevn til kakene på oversiden slik at de blir noenlunde flate.
Legg den nederste kakebunnen på et fat. Smør på et tykt lag ostekrem. Legg på den andre kakebunnen og dekk hele kaken med ostekrem.
Sprøyt resten av ostekremen i små topper oppå kaken. Pynt med limeskiver, mynteblader og fint revet limeskall.
♥ Jeg beregner 7 lime til denne kaken. Riv skallet på 5 av dem, så har du finrevet limeskall til både kakebunnene, ostekremen og til pynt. Presset saft av lime bruker du deretter i sirupen. Husk dessuten å spare noen pene limeskiver til pynt oppå kaken.
♥ Kakebunnene kan godt lages dagen i forveien. Lag i så fall også sirupen og dynk kakene mens de er varme. Avkjøl kakene og pakk dem så inn i plast til dagen etter. Først dagen etter tar du dem ut av formen og monterer kaken.
♥ Rom (Bacardi eller Havana Club 3 anos) kjøpes på polet. Mojitokaken inneholder ikke noe særlig alkohol fordi alkoholen fordunster når du koker mojitosirupen.
♥ Kaken er fin å fryse, men da helst uten pynten.
6 kommentarer
Veldig slitsomt med all…
Veldig slitsomt med all reklamen du prakker på oss. Kan du fjerne det ?
Veldig slitsomt med…
Veldig slitsomt med reklamevideoen som dekker mye av skjermen.
Enig
Enig
Hvorfor svsrer du ikke ?
Hvorfor svsrer du ikke ?
Hei, for en nydelig kake!…
Hei, for en nydelig kake! Lagde den til en bursdag og alle elsket hvor frisk og saftig den var. Så nydelig at den nå skal brukes i bryllups kaken vår :) Jeg velger å fryse ned kaken, og tiner den sakte ved å sette den i kjøleskapet kvelden før. Burde bli tint i løpet av 27-28 timer (håper jeg). Er det noe jeg må tenke på når jeg har fryst ned kaken? Jeg har kun fryst ned ostekake før, ikke kaker med sukkerbunn base, Setter stor pris på alle tips!
Kan man bruge noget andet…
Kan man bruge noget andet end Rom? Så det kan bli alkoholfri?
Skriv ny kommentar