White Mochaccino


Jeg har fått skikkelig dilla på "White Mochaccino" i det siste! 

"Mochaccino" er såvidt jeg vet kun et annet ord for "Café mocha", altså en slags cappuccino med sjokoladesmak. I en "White Mochaccino" bruker man hvit sjokolade i stedet for mørk sjokolade.

Vil du lage kaffedrikken din ekstra flott, topper du med pisket krem og høvlet hvit og mørk sjokolade.

 


En mild, luksuriøs og vidunderlig god kaffedrikk!  Heart 
 

 

 

Ingredienser til 2 porsjoner:

♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 0,5 dl sukker
- -
♥ 2 dl kokende vann
♥ 2 ts kaffepulver

Pynt (valgfritt):
♥ pisket krem
♥ høvlet hvit og mørk sjokolade


Fremgangsmåte:

Ha fløte, melk, sukker og oppdelt hvit sjokolade i en kjele. Varm opp på middels varm under omrøring så sjokoladen smelter. Varm opp til blandingen akkurat nesten når kokepunktet. Ta kjelen av platen.

Rør ut kaffepulver i kokende vann og bland i melken. Juster eventuelt med litt ekstra kaffepulver hvis du liker enda sterkere kaffesmak.

Hell den hvite kaffemelken i to kaffekrus. Pynt eventuelt med pisket krem og høvlet sjokolade.

Serveres med en gang, mens kaffedrikken er helt varm!

 

 

Tips:

♥ Du kan lage en lettere variant av denne kaffedrikken om du bytter kremfløten ut med helmelk og bytter helmelken ut med lettmelk.

♥ Smak som sagt til med mengden kaffepulver du ønsker. Jeg synes 2 ts var akkurat passe, men det er bare å smake seg til her.

♥ Som pynt har jeg her brukt noen søte, små sjokoladeruller i hvit og mørk sjokolade som jeg kjøpte en gang jeg var i Tyskland. Jeg vet ikke om disse fås kjøpt i Norge, jeg har i hvert fall ikke sett dette i norske butikker enda. Det går imidlertid like fint å bruke vanlig høvlet hvit og mørk sjokolade i stedet.

 

 

♥  Server kaffedrikken helt varm, da er den ekstra god!

 

 

ENJOY!
 

 

♥ ♥ ♥ ♥

White Mochaccino
Ingredienser

♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 0,5 dl sukker
- -
♥ 2 dl kokende vann
♥ 2 ts kaffepulver

Pynt (valgfritt):
♥ pisket krem
♥ høvlet hvit og mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Ha fløte, melk, sukker og oppdelt hvit sjokolade i en kjele. Varm opp på middels varm under omrøring så sjokoladen smelter. Varm opp til blandingen akkurat nesten når kokepunktet. Ta kjelen av platen.

Rør ut kaffepulver i kokende vann og bland i melken. Juster eventuelt med litt ekstra kaffepulver hvis du liker enda sterkere kaffesmak.

Hell den hvite kaffemelken i to kaffekrus. Pynt eventuelt med pisket krem og høvlet sjokolade.

Serveres med en gang, mens kaffedrikken er helt varm!

Tips

♥ Du kan lage en lettere variant av denne kaffedrikken om du bytter kremfløten ut med helmelk og bytter helmelken ut med lettmelk.

♥ Smak som sagt til med mengden kaffepulver du ønsker. Jeg synes 2 ts var akkurat passe, men det er bare å smake seg til her.

♥ Som pynt har jeg her brukt noen søte, små sjokoladeruller i hvit og mørk sjokolade som jeg kjøpte en gang jeg var i Tyskland. Jeg vet ikke om disse fås kjøpt i Norge, jeg har i hvert fall ikke sett dette i norske butikker enda. Det går imidlertid like fint å bruke vanlig høvlet hvit og mørk sjokolade i stedet.

♥ Denne oppskriften passer til 2 porsjoner.

6 kommentarer

Hvit mocca er så godt! Ble hektet på den da eg var i Filippinene for 3 år siden. Og er fåtall av kaffebarer som har åpnet øynene for denne gode drikken!!!
Så tusen takk for oppskrift, nå kan eg lage den selv;)

Det kan du, men da får du jo noe helt annet (varm sjokolade med hvit sjokolade)... sikkert godt det også. Smak deg til med kakao, det er mulig du trenger litt mer enn 2 ts da.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift