Lemon Posset (Enkel sitronkremdessert)

Lemon Posset er en enkel sitrondessert som har tatt sosiale medier med storm! 

Lemon Posset er opprinnelig en tradisjonsrik, britisk dessert, men som har fått fornyet popularitet.

 

 

Det fantastiske med denne desserten er at den består av kun kremfløte, sukker og sitronsaft, og at den tykner helt uten tilsetning av gelatin! Sitronsaften gjør nemlig noe med fløten som får den til å tykne til en tykk krem helt av seg selv.

Det har blir spesielt trendy å servere desserten i halve, uthulede sitroner, men sitronkremen kan også serveres i små dessertskåler. 

 

 

 

Oppskriften gir 6 stk.

 

Ingredienser: 

3 store, fine sitroner

Sitronkrem:
3 dl kremfløte
100 g sukker
0,5 dl presset sitronsaft

Pynt:
revet sitronskall
noen blader sitronmelisse (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Start med å gjøre klar halve sitroner som skal brukes som dessertskåler. 

Skjær sitronene over på midten på langsiden, og fjern innholdet slik at du sitter igjen med bare skallet. Vær skånsom slik at du ikke lager noen hull eller rifter i skallet (se tips).

 

 

 

Ha innholdet i sitronene over i en sikt som du legger over en bolle. Press ut sitronsaften og mål opp 0,5 dl som du skal bruke i kremen.

 

 

Ha kremfløte og sukker i en liten kjele.

 

 

La blandingen så vidt koke opp og deretter småkoke under omrøring på middels varme i ca. 1 minutt. 

Ta kjelen av platen og tilsett sitronsaften. Rør rundt med en slikkepott. 

La blandingen avkjøles i romtemperatur i 10 minutter (ikke lenger). Rør jevnlig i blandingen med slikkepotten under avkjølingen. Du vil etter hvert merke at blandingen endrer konsistens og tykner litt.

 

 

Legg de halve, uthulede sitronskålene inntil hverandre på en tallerken slik at de står støtt. Fordel sitronkremen i sitronskålene.

 

 

Sett dessertene i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at sitronkremen tykner ytterligere. 

Pynt med fint revet sitronskall og sitronmelisse før servering.  

 

 

Lemon Posset er en ideell dessert å servere når du har gjester. Så fine og delikate å se på og nydelige på smak! 

 

 

Ikke rart at Lemon Posset har blitt en så populær dessert!  😍

 

 

Tips: 

Når du skal fjerne innholdet i sitronene, kan det være nyttig å ha en liten, skarp kniv. Jeg brukte i tillegg en grapefruktskje, som er taggete på sidene. Det går imidlertid også fint å bruke en vanlig teskje og skrape forsiktig ut innholdet.

 

 

Skjær først langsmed skallet på innsiden av den halve sitron med den lille kniven, og også en gang tvers over. Bruk deretter skjeen til å skrape ut innmaten i sitronen. 

 

 

 

Desserten bør oppbevares i kjøleskapet helt frem til servering. 

Desserten smaker aller best samme dag den er laget, men kan også forberedes dagen før servering. 

 

 

Så interessant at sitronkremen blir så tykk uten noen form for gelatin eller tykningsmiddel, kun ved at kremfløten blandes med sitronsaften. 

 

 

Nydelig dessert med ren og mild sitronsmak! 

 

 

Denne sitronkremdesserten kan jeg virkelig anbefale! 

God fornøyelse!  😊

 

 

      

Lemon Posset (Enkel sitronkremdessert)
Ingredienser

3 store, fine sitroner

Sitronkrem:
3 dl kremfløte
100 g sukker
0,5 dl presset sitronsaft

Pynt:
revet sitronskall
noen blader sitronmelisse (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Start med å gjøre klar halve sitroner som skal brukes som dessertskåler. Skjær sitronene over på midten på langsiden, og fjern innholdet slik at du sitter igjen med bare skallet. Vær skånsom slik at du ikke lager noen hull eller rifter i skallet (se tips).

Ha innholdet i sitronene over i en sikt som du legger over en bolle. Press ut sitronsaften og mål opp 0,5 dl som du skal bruke i kremen. 

Ha kremfløte og sukker i en liten kjele. La blandingen så vidt koke opp og deretter småkoke under omrøring på middels varme i ca. 1 minutt. 

Ta kjelen av platen og tilsett sitronsaften. Rør rundt med en slikkepott. La blandingen avkjøles i romtemperatur i 10 minutter (ikke lenger). Rør jevnlig i blandingen med slikkepotten under avkjølingen. Du vil etter hvert merke at blandingen endrer konsistens og tykner litt.

Legg de halve, uthulede sitronskålene inntil hverandre på en tallerken slik at de står støtt. Fordel sitronkremen i sitronskålene.

Sett dessertene i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at sitronkremen tykner ytterligere. 

Pynt med fint revet sitronskall og sitronmelisse før servering.  

Tips

Når du skal fjerne innholdet i sitronene, kan det være nyttig å ha en liten, skarp kniv. Jeg brukte i tillegg en grapefruktskje, som er taggete på sidene. Det går imidlertid også fint å bruke en vanlig teskje og skrape forsiktig ut innholdet. Skjær først langsmed skallet på innsiden av den halve sitron med den lille kniven, og også en gang tvers over. Bruk deretter skjeen til å skrape ut innmaten i sitronen. 

Desserten bør oppbevares i kjøleskapet helt frem til servering. 

Desserten smaker aller best samme dag den er laget, men kan også forberedes dagen før servering. 

1 kommentar

Hei Kristine, du kan lage ostekake på samme prinsipp,- fløte-rømme-kremost-sitronsaft. Blir kremete og god :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift