Brukere online: 67
Brukere i dag: 1395
Brukere siste 7 dager: 195581
Kladdkake er en deilig, klissete sjokoladekake som er superrask å lage!
Dekk den gjerne med pisket krem og bær.
Perfekt, lettvint kake til morsdagen!
Ingredienser:
Kladdkake:
♥ 2 egg
♥ 100 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 4 ss kakao
Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
Pynt:
♥ 100 g bringebær
♥ 100 g jordbær
♥ 50 g blåbær
♥ 1 ss melis
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 20-30 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret. Sett kaken på et fat.
Pisk kremfløte og litt melis til luftig fløtekrem. Fordel kremen over den kalde kake.
Pynt med friske bær. Sikt over melis rett før servering.
Det er så kjekt med en deilig sjokoladekake som er så rask og enkel å lage!
Sjokoladekaken er ekstra god når den er litt klissete og bløt.
Tips:
♥ Det er viktig at kaken avkjøles i formen til den er helt kald. Da stivner den i konsistensen og blir lett å ta ut av formen.
♥ Kaken må dessuten være kald før du dekker med pisket krem, ellers smelter kremen og blir rennende.
♥ Jeg liker å steke kaken litt kortere (ca. 20 minutter), og synes da at kaken får passe konsistens etter å ha blitt skikkelig avkjølt i kjøleskapet. Den kan godt stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen.
♥ Kaken bør serveres samme dag som den dekkes med krem og bær, slik at kaken ser helt fersk ut. La den ferdigpyntede kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
♥ I stedet for bær, kan du bruke godt avrent, hermetisk eller frisk frukt.
Jeg elsker kladdkaker fordi de er så lette å lage, se mange varianter samlet HER.
Det er herlig at en så enkel kake kan blir så vellykket og populær!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kladdkake:
♥ 2 egg
♥ 100 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 4 ss kakao
Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
Pynt:
♥ 100 g bringebær
♥ 100 g jordbær
♥ 50 g blåbær
♥ 1 ss melis
Smelt og avkjøl smøret. Ha alle ingrediensene i en bakebolle og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175 °C i 20-30 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.
Pisk kremfløte og litt melis til luftig fløtekrem. Fordel kremen over den kalde kake.
Pynt med friske bær. Sikt over melis rett før servering.
♥ Det er viktig at kaken avkjøles i formen til den er helt kald. Da stivner den i konsistensen og blir lett å ta ut av formen.
♥ Kaken må dessuten være kald før du dekker med pisket krem, ellers smelter kremen og blir rennende.
♥ Jeg liker å steke kaken litt kortere (ca. 20 minutter), og synes da at kaken får passe konsistens etter å ha blitt skikkelig avkjølt i kjøleskapet. Den kan godt stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen.
♥ Kaken bør serveres samme dag som den dekkes med krem og bær, slik at kaken ser helt fersk ut. La den ferdigpyntede kaken stå i kjøleskapet frem til servering.
Skriv ny kommentar