Brukere online: 2059
Brukere i dag: 37281
Brukere siste 7 dager: 196811
Denne jordbærfromasj-desserten lages direkte i dessertskåler eller glass, og består av knuste kjeks som toppes med en nydelig, rosa jordbærfromasj.
Perfekt å sette frem på bordet til Valentinesdagen!
Oppskriften gir 4-6 porsjoner, avhengig av størrelsen på glassene.
Ingredienser:
Kjeksbunn:
♥ 200 g søte havrekjeks (f eks Bixit)
Jordbærfromasj:
♥ 400 g frosne jordbær
♥ 1 dl sukker
♥ 6 plater gelatin
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 50 g bringebær
♥ 4-6 melkehjerter
♥ 2-3 pasjonsfrukt
Fremgangsmåte:
Knus kjeksene og fordel smulene i bunnen på dessertskåler eller glass.
Tin de frosne jordbærene i en bolle (spar på jordbærsaften fra de tinte bærene).
Ha de tinte jordbærene og jordbærsaften i en kjele. Varm opp på middels varme. Tilsett sukkeret og rør til sukkeret har løst seg opp. Ta kjelen av platen. Bruk en stavmikser eller food processor til å kjøre blandingen til en jevn, glatt jordbærmos.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende varmt vann. Ha den varme, smeltede gelatinen i jordbærmosen og rør slik den blander seg jevnt. Avkjøl jordbærmosen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende. Rør i den av og til for å sjekke konsistensen.
Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend kremen inn i jordbærmosen (se tips). Bruk gjerne ballongvisp, så mosen blir jevnt og godt blandet med kremen.
Hell jordbærkremen over kjekssmulene i dessertskålene. Sett skålene deretter i kjøleskapet i et par timer, til fromasjen har stivnet.
Pynt med bær og sjokolade etter ønske.
Tips:
♥ Det er viktig jordbærmosen er helt avkjølt før du vender den sammen med den piskede kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg. På den annen side må du ikke la den stå og avkjøle så lenge at den begynner å stivne, for da blir fromasjen klumpete. Dette unngår du ved å røre ofte i jordbærmosen mens den avkjøles.
♥ Fromasjen kan gjerne lages dagen i forveien. Pynt helst rett før servering.
♥ Det går selvsagt fint å droppe kjeksbunnen hvis du vil, se Jordbærfromasj på glass.
Nydelig jordbærdessert!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Skriv ny kommentar